© Galeria fotogràfica del Moianès

Recull fotogràfic del Moianès i rodalies


Llista d'Àlbums :: Registre i Condicions d'ús :: Login
Últimes fotos :: Últims comentaris :: Més vistes :: Més valorades :: Els meus Favorits :: Cercar

Categoria Àlbums Fotos
MoianèsFotografies del Moianès d'abans i ara 12 2474
CaldersCalders està situat a l’oest del Moianès, té una superfície de 33,01 km2 i es troba a 552 m d’altitud. Al nord limita amb Artés i Avinyó; a l’est, amb Moià i Monistrol de Calders, al sud, amb Talamanca i a l’oest amb Navarcles i Artés. Destaquem d’aquest municipi el Castell sobre l’antic meandre i la Colònia Jorba.

146 fotos, última afegida el 04 de Març de 2024

CastellcirCastellcir té una superfície de 34,50 km2 i 693 m d’altitud. Dista tres quilòmetres i mig de Castellterçol, a llevant de la vila. Limita amb Balenyà, Collsuspina, Centelles, Sant Martí de Centelles, Monistrol, Moià, Castellterçol i Sant Quirze Safaja. La bonica Vall de Marfà constitueix un enclavament separat de la resta del terme, al nord-oest, entre els termes de Moià, Monistrol i Castellterçol. Destaquem el Castell de la Popa, el mas Esplugues, Santa Coloma Sasserra i la fageda de Sauva Negra.

185 fotos, última afegida el 18 de Abr de 2024

CastellterçolCastellterçol s’estén damunt l’altiplà del Moianès. Té una superfície de 31,9 km2 i es troba a 726 m d’altitud. Limita amb Castellcir, Gallifa, Granera, Sant Quirze Safaja, Moià i Monistrol de Calders. Proliferen les poues de glaç i les fonts naturals. Destaquem també l’antiga parròquia rural de Sant Julià d’Úixols, el Castell i la Casa Museu a on nasqué Enric Prat de la Riba.

291 fotos, última afegida el 25 de Gen de 2024

CollsuspinaEl terme de Collsuspina de 14,86 km2 i 901 m d’altitud, s’estén al llarg de la serra que tanca per ponent la plana de Vic, limita al nord amb el municipi de Muntanyola, al nord-est i l’est amb Tona, a l’est i el sud-est amb el municipi de Balenyà, al sud amb Castellcir i a l’oest amb el municipi de Moià. Cal visitar d’aquest municipi el paratge de Sant Cugat de Gavadons amb unes espectaculars vistes a la Plana, el Montseny i els Pirineus orientals.

110 fotos, última afegida el 11 de Febr de 2024

GraneraEl municipi de Granera, de 23,95 km2 i 60 h es troba a 782 metres d’altitud. És el més feblement poblat del Moianès. A l’indret anomenat collet dels Tres Senyors, situat a l’extrem sud-oest del terme, coincideixen els municipis de Granera (Moianès) , Mura (Bages) i Sant Llorenç Savall (Vallès Occidental). Remarquem de Granera el Castell i l’ermita romànica de Santa Cecília.

144 fotos, última afegida el 18 de Abr de 2024

L'EstanyL'Estany, en extensió, és el municipi més petit del Moianès, amb 10,11 km2. Està a una altitud de 870 m. Limita a l’est amb el municipi de Muntanyola (Osona), al sud amb el de Moià i a l’oest i al nord pel terme de Santa Maria d’Oló. Destaca el seu Monestir romànic, el puig de la Caritat i la seva riquesa en fonts naturals.

114 fotos, última afegida el 28 de Gen de 2024

MoiàEl municipi de Moià de 75,15 km2 i 717 m d’altitud, es troba al bell mig del Moianès i n’és el cap de comarca. Limita al nord amb l’Estany, a l’est amb Muntanyola i Collsuspina, al sud amb Castellcir i Castellterçol i amb Monistrol de Calders; a l’oest limita amb els termes de Calders, d’Avinyó i Santa Maria d’Oló. Es fa veure el campanar de l’església parroquial de Santa Maria. També hi trobarem les Coves del Toll i el Museu a la Casa Natal de Rafael Casanova.

617 fotos, última afegida el 24 de Juny de 2024

Monistrol de CaldersLa població de Monistrol es troba en una petita vall a l’indret on conflueixen la riera de Sant Joan amb el torrent de l’Om i la riera Golarda o de Marfà, que s’anomena, a partir del dit aiguabarreig, riera de Calders. Té altituds compreses entre 564 i 694 m. Té una superfície de 22 km2 i limita amb Calders, Granera, Mura, Castellterçol, Moià, Castellcir i Talamanca. És un municipi de creació moderna que es va separar de Calders en virtut d’una llei del Parlament de Catalunya del 5 de juliol de 1934. Proliferen les barraques de pedra seca.

150 fotos, última afegida el 28 de Gen de 2024

Sant Quirze SafajaSant Quirze Safaja és un poble situat a 650 m. El municipi té una extensió de 25,98 km2m i limita amb Castellcir, Bigues i Riells, Sant Feliu de Codines, el Figueró i Montmany, Sant Martí de Centelles i Castellterçol. Es bonic de veure el nucli antic del poble i la Bauma de l’Espluga.

152 fotos, última afegida el 18 de Abr de 2024

Santa Maria d'OlóEl municipi de Santa Maria d’Oló, de 64,24 km2, es troba al sector nord-est de la comarca. Limita al nord amb Sant Feliu Sasserra i els termes osonencs d’Oristà i l’enclavament de Muntanyola, a l’est amb Santa Eulàlia de Riuprimer i Muntanyola (ambdós d’Osona), l’Estany i Moià, i al sud-oest i l’oest amb Avinyó. Es troba a 542 m d’altitud. Recomanem visitar el nucli antic del poble. També hi trobem varies ermites romàniques escampades pel terme dignes de veure.

195 fotos, última afegida el 18 de Abr de 2024

Paisatges del Moianès que cal conservarImatges del paisatge natural del Moianès

Copieu aquesta adreça a la URL del navegador: https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=734

239 fotos, última afegida el 25 de Gen de 2024

Imatges del Moianès que s'han perdutImatges del passat que ja no hi són

131 fotos, última afegida el 25 de Gen de 2024

12 àlbums en 1 pàgina(s)

RodaliesFotografies d'altres termes propers al Moianès 12 1507
Alt VallèsIndrets i municipis de l'Alt Vallès. Denominació que es dona a la meitat nord del Vallès. El Vallès és una regió natural i històrica del llevant del Principat que per la seva extensió i nombre d'habitants, més que no pas per diferències acusades, en la divisió comarcal de 1936 quedà subdividit en les comarques del Vallès Occidental i el Vallès Oriental.

253 fotos, última afegida el 24 de Des de 2021

Baix VallèsIndrets i municipis del Baix Vallès. Denominació que es dona a la meitat sud del Vallès. El Vallès és una comarca natural limitada per la Serralada Litoral (al sud), la Serralada Prelitoral (al nord), el riu Tordera (a l’est) i el Llobregat (a l’oest). Forma part de la Depressió Prelitoral Catalana, i és una bonica plana amb una gran densitat de població i sovint ha estat maltractada per tota mena de infraestructures viàries i industrials. Envoltada de belles muntanyes, encara amaga racons bonics i grans miradors que valen la pena descobrir.

199 fotos, última afegida el 19 de Maig de 2019

Paisatges del VallèsImatges del paisatge natural del Vallès

En ma terra del Vallès, tres turons fan una serra, quatre pins un bosc espès, cinc quarteres massa terra. "Com el Vallès no hi ha res."

Pere Quart fragment de "Corrandes d'exili", Saló de Tardor (1947)

101 fotos, última afegida el 27 de Set de 2010

Valls del MontcauLes Valls del Montcau han estat poblades des de l’antiguitat. Des de llavors, l'home ha viscut en harmonia amb el medi natural i l'ha convertit en un paisatge d'una personalitat incomparable. Les Valls del Montcau apleguen els municipis de Mura, Navarcles, Pont de Vilomara i Rocafort, Sant Fruitós de Bages i Talamanca. Pobles que conviuen en perfecta harmonia amb el medi natural que els envolta. Tots ells conformen un paisatge singular que es troba al bell mig del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac.

210 fotos, última afegida el 25 de Oct de 2021

LluçanèsEl Lluçanès és una comarca natural situada en un altiplà al centre de Catalunya. Amb una extensió aproximada d’uns 400 km2, el Lluçanès està integrat per un total de 13 municipis: Alpens, Lluçà, Olost, Oristà, Perafita, Prats de Lluçanès, Sant Agustí de Lluçanès, Sant Bartomeu del Grau, Sant Boi de Lluçanès, Sant Feliu Sasserra, Sant Martí d’Albars, Sobremunt i Santa Maria de Merlès. Cal destacar del Lluçanès l’activitat de la transhumància i l’estructura del paisatge, així com el ric patrimoni natural i arquitectònic.

121 fotos, última afegida el 07 de Oct de 2023

OsonaIndrets i municipis d'Osona. La comarca d'Osona, situada a l'extrem nord-est de la depressió central Catalana, està envoltada pel prepirineu (al nord) la serralada transversal al nord-est, la serralada prelitoral al sud-est, i al nord-est la Depressió Central. Limita amb les comarques següents: al nord amb el Ripollès, la Garrotxa i el Berguedà, a l'oest amb el Moianès i Bages, a l'est amb la Selva i al sud amb el Vallès Oriental.

153 fotos, última afegida el 01 de Abr de 2024

BagesIndrets i municipis del Bages. La comarca està situada al bell mig de Catalunya, equidistant dels Pirineus, de la costa, de les comarques gironines i lleidatanes, ocupa l'angle sud-est de la Depressió Central. Limita al nord amb el Berguedà; a l'est amb el Moianès i amb Osona; al sud amb el Vallès Oriental, el Vallès Occidental i el Baix Llobregat; al sud-oest amb l'Anoia, i a l'oest amb el Solsonès.

140 fotos, última afegida el 12 de Març de 2021

Baix LlobregatIndrets i municipis del Baix Llobregat. Comarca situada al sud de la província de Barcelona. Limita al nord amb el Bages, a l'est amb el Vallès Occidental, al sud-est amb el Barcelonès, al sud amb la Mediterrània, al sud-oest amb el Garraf, a l'oest amb l'Alt Penedès i al nord-oest amb l'Anoia.

36 fotos, última afegida el 15 de Ag de 2011

Baix MontsenyLa comarca natural del Baix Montseny està constituïda per 20 municipis. Està situada entre el Vallès Occidental i la Selva. Els municipis que la formen són: Montseny, Sant Celoni, Hostalric, Llinars, Vallgorguina, Sant Antoni de Vilamajor, Santa Maria de Palautordera, Arbúcies, Breda, Sant Pere de Vilamajor, Sant Esteve de Palautordera, Vialba Sasserra, Gualba, Fogars de Montclús, Campins, Riells i Viabrea, Cànoves i Samalús, Cardedeu, Massanes i Sant Feliu de Buixalleu.

72 fotos, última afegida el 19 de Maig de 2019

Baix RipollèsIndrets i municipis del Baix Ripollès. La meitat sud del Ripollès constitueix el l’anomenat Baix Ripollès, contrada amb muntanyes mitjanes, encara que les valls són força profundes, centrada en la vila de Ripoll. Els municipis que l’apleguen són: Campdevànol, Gombrèn, Les Llosses, Ogassa, Ripoll, Sant Joan de les Abadesses i Vallfogona del Ripollès.

42 fotos, última afegida el 27 de Maig de 2018

AnoiaIndrets i municipis de l'Anoia. L'Anoia és una comarca, situada als àmbits territorials del Penedès i les Comarques Centrals. Es troba a la zona sud-oriental de la Depressió Central. Limita al nord amb el Solsonès; a l'oest amb la Segarra, la Conca de Barberà i l'Alt Camp; al sud amb l'Alt Penedès, i a l'est amb el Baix Llobregat i el Bages.

120 fotos, última afegida el 20 de Març de 2011

Altres comarques properesAltres indrets i municipis del Berguedà, Solsonès..., propers al Moianès

60 fotos, última afegida el 17 de Nov de 2018

12 àlbums en 1 pàgina(s)

3981 fotos en 24 àlbums i 2 categories amb 114 comentaris, vistes 2467526 vegades

Fotos a l'atzar

ElPratdelaVola.jpg
StaEugeniaSamalus.jpg
GorgsFontsCalents.jpg
MasStMiquel.jpg
LEspinoi2.JPG
FondaLaMasia.JPG
StEsteveTavernoles.jpg
Dolmen_Criach.jpg

Últimes fotos

FontMosquera.jpg
24 de Juny de 2024
BarracaCamiRalMoia.JPG
17 de Juny de 2024
RoureCasagemes.JPG
17 de Juny de 2024
BarracaSerratII.JPG
17 de Juny de 2024
BarracaSerratI.JPG
17 de Juny de 2024
StaMagdalen1982.jpg
06 de Juny de 2024
ElMasot1880.jpg
06 de Juny de 2024
BalmaPuigsobira.JPG
13 de Maig de 2024