Rutes pel Moianès – Benchmarking
Data Dilluns, 18 de juliol a les 20:35:57
Tema economiaDes de l’any 2009 el Consorci del Moianès organitza i dissenya unes rutes de descoberta i coneixença del propi territori.

Aquesta acció va néixer arrel de la demanda dels mateixos Productors, Elaboradors, Restauradors, Allotjaments, Activitats Turístiques i Establiments comercials de la comarca, per tal de conèixer més i millor el seu territori.

L’objectiu d’aquestes sortides, a part de conèixer el propi territori, és de poder donar una informació de qualitat als seus clients o visitants, donant un valor afegit al turisme del Moianès.

El passat dia 11 de juliol es va organitzar una sortida d’estiu, on es van visitar els següents establiments:

-          L’empresa SOSA INGREDIENTS, S.L., de Castellterçol, dedicada a ingredients per pastisseria i alta gastronomia,  on van poder veure el creixement de la empresa i el gran ventall de productes que ofereix. Actualment distribueixen els seus productes a 45 països diferents.

-         
L’Associació VIA BOULDER de Moià, dedicada a activitats d’escalada. Aquests emprenedors han inaugurat fa poc aquesta nova activitat al Moianès.  Ens van explicar, també que el Moianès és un territori amb moltes vies d’escalada, inclús per als més professionals.

-         
I aquesta vegada es va escollir el municipi de l’Estany per visitar els tres allotjaments turístics de què disposa: L’Estudi del Prior del Monestir de l’Estany, Cal Guardià i Cal Sabata. Per l’Estany hi passa el camí de Sant Jaume, i es va aprofitar per parlar de l’arribada de turistes, excursionistes i visitants per aquest motiu, de les seves consultes, demandes...

Al llarg de la sortida ens va acompanyar el consultor turístic Josep Capellà, i es va acabar amb una sessió teòrica on ens va presentar el Manual d’Acollida – Guia del Moianès, que es distribuirà als diferents establiments turístics que vulguin formar part d’una xarxa d’informació turística.

També va explicar el sistema de recollida de dades per fer un seguiment de l’Índex d’Ocupació al Moianès, i finalment des del Consorci es va presentar la proposta d’activitats pel segon semestre.

La sessió va finalitzar amb un sopar, El Moianès ve de Gust, a la fresca.


Per més informació:
Consorci del Moianès
93.830.14.18
turisme@consorcidelmoianes.cat

Aquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=1088