Activitats del Moianès - maig 2012
Data Dimarts, 01 de maig a les 14:27:20
Tema culturaDIMARTS 1 DE MAIG
- Monistrol de Calders. Homenatge a la gent gran. A les 12, Missa. A continuació, a la plaça de l'Església, pica-pica pels homenatjats. A les 6h de la tarda, a la Sala Petita, Concert a càrrec de la Coral de Moià.
 

DIMECRES 2 DE MAIG
- Moià. Tots els dimecres de 2/4 de 4 a 3/4 de 5h de la tarda, a la Biblioteca, Conversa en francès.
- Santa Maria d'Oló. A 2/4 de 4h de la tarda, al Centre Recreatiu, espectacle "Per terra de Dracs".
 

DIJOUS 3 DE MAIG
- Calders.  A 2/4 d'11, al Centre Cívic, "Per terra de Dracs", espectacle multimèdia de Pep López. Organitza Bibliobús Cavall Bernat.
 

DIVENDRES 4 DE MAIG
- Castellcir. A 2/4 de 8h del vespre, a la Sala d'Actes de l'Ajuntament, xerrada informativa  del Curs d'Educació canina a Castellcir, a càrrec de Bettina Ferrando, educadora canina i tècnica en modificació de conductes.
- Moià. A les 6h de la tarda, a la Biblioteca, Biblio-música: L'escola municipal de música de Moià ens ofereix la Cantata: La presó de Lleida. Durant el dia, al Club de Golf Montbrú, Trofeu Golf i Botifarra (modalitat Stableford individual).  
- Sant Quirze Safaja. A partir d'1 quart de 7h de la tarda, a la ludoteca: Punt de Trobada, activitats dirigides: Roda d'instruments.

DISSABTE 5 DE MAIG
- Castellterçol. Els Amics del Castell de Castellterçol visiten el Castell d'Hostalric i la vila vella de Tossa de Mar i els jardins botànics de Blanes.
- L'Estany. Amb sortida a les 8h del  matí des de la parada, Excurisó a l'Empordà. Visita als Aiguamolls, al poble de Riumors, al Museu del Joguet de Figueres i dinar.
- Moià. Excursió de El Gemi- Grup Excursionista Moianès independent: Ascenció al Pic Covil i Costa Pubilla.
- Monistrol de Calders. A les 9h del vespre, al Centre Recreatiu Municipal, obra de teatre " Comeme el Coco negro".
- Santa Maria d'Oló. Festa dels Avis.
 

DIUMENGE 6 DE MAIG
- Calders. De les 10 del matí a la 1h del migdia, a la Plaça, Trobada del Racó del Didal. De les 11h del matí a 2/4 de 2h del migdia, al Centre Cultutal, Exposició de labors. Ass. Cultural de la Dona de Calders.
- Castellterçol. A 2/4 de 7h de la tarda, al Centre Espai Escènic, Grup de Teatre Deixalles'81, de Sant Feliu de Codines.
- Collsuspina. 42è Aplec de la Sardana de Collsuspina. A les 10h del matí, Plantada de Nogueres al Camí Ral. A partir de les 4h de la tarda, Rifa de productes locals: llonganisses, espetecs, coca, ous... i pernils. A partir de 2/4 de 5h de la tarda, a la Plaça Major, Ballada de Sardanes amb la Cobla Els Lluïsos de Taradell.
- L'Estany. Pedalada BTT L'Estany 2012 (recorregut llarg de 35km amb corriols i zones tècniques / recorregut curt de 15 km per pista amb bones vistes i assequible per tothom). Obsequi i botifarrada per a tots els participants. Inscripcions i més informació: www.estany.cat
- Moià. IV Trobada de 600 a Moià. A 3/4 de 9h del matí, a la plaça del Colom, Concentració i inscripcions. A les 9h del mat, al Petit Celler, esmorzar. A 2/4 d'11, sortida i recorregut pels carrers de la vila, passant per Collsuspina fins a Vic. A Vic deixarem els 600 a la plaça Major i farem una visita guiada a l'Ajuntament. Tornarem per Centelles , Sant Quirze i Castellterçol fins a Granera. A 2/4 de 3h del migdia, dinar al restaurant l'Esclopet.  A les 11h de la nit, a les Faixes Xocolatada-presentació del nou disc "Cançons d'intents d'un país 1", de Quim Vila.
- Santa Maria d'Oló. Festa dels Avis.
 

DIMARTS 8 DE MAIG
- Moià. Tots els dimarts de 2/4 de 4 a 3/4 de 5h de la tarda, a la Biblioteca, Conversa en anglès.
 

DIMECRES 9 DE MAIG
- Moià. Tots els dimecres de 2/4 de 4 a 3/4 de 5h de la tarda, a la Biblioteca, Conversa en francès.
 

DIVENDRES 11 DE MAIG
- Moià.  A les 6h de la tarda, a la Biblioteca, Històries del nostres avis, amb la participació de Ramón Solà i Agustí Vives.  Última sessió de Contes solidaris a càrrec d'Units per la Fam. Seguidament taller de Xapes Solidàries.
A les 7h de la tarda, a l'IES Moianès,  Sessió informativa del Cicle Formatiu de Grau Mitjà (LOE) Tècnic en Atenció a persones en situació de dependència ( curs escolar 2012-2013).
- Sant Quirze Safaja. A partir d'1 quart de 7h de la tarda, a la ludoteca: Punt de Trobada, activitats dirigides: Taller de retallables.
 

DISSABTE 12 DE MAIG
- Calders. A les 9h del matí, a la Plaça, Sortida del TIP-TEC (Taller d'Identificació de Plantes del Terme de Calders).
- Monistrol de Calders. Festa Viu el Parc. A 2/4 de 12 del matí, al Parc del Serrat, Taller de Plastilina "El Món Rural en Plastilina". I a les 5h de la tarda, al Centre Recreatiu Municipal, Espectacle familiat "Pachamamá. La mare terra". 
 

DIUMENGE 13 DE MAIG
- Collsuspina. Sortida per fer la Via del Ferro des de Ripoll amb bicicleta. Organitza: Collsuspina camina.
- Santa Maria d'Oló. Diada del Soler.
- Moià. Durant el dia, al Club de Golf Montbrú, 20n Torneig Femení de l'Agrupació Viatges (modalitat Stableford individual). Sortida a les 9h del matí amb Rivendel.
- Monistrol de Calders. Festa Viu el Parc. Sortida, a les 9h del matí, des de la Plaça Nova, Caminada de 12 km, a càrrec de l'Ass. Dit i Fet. A partir de les 12h del migdia, a la Plaça Nova, Vermut-Concert fi de festa.
 

DILLUNS 14 DE MAIG
- Castellterçol. L'Ajuntament de Castellterçol i el Consell Municipal de la Dansa i el Ball del Ciri, obren el període d'inscripció per la selecció de les parelles que enguany ballaran la dansa i el ball del ciri. Inscripcions a les oficines municipals, de dilluns a divendres de 10h del matí a 1h del migdia, a partir del dia 14  de maig.
 

DIMARTS 15 DE MAIG
- Collsuspina. De 7 a 9h del vespre, a l'escoleta de Collsupina: Xerrada "Com parlar de sexualitat amb els adolescents".
- Moià. Tots els dimarts de 2/4 de 4 a 3/4 de 5h de la tarda, a la Biblioteca, Conversa en anglès. De 2/4 de 6h a 2/4 de 8h de la tarda, a la Biblioteca, Tarda de Tallers, Taller prehistòric (a partir de 5 anys).
 

DIMECRES 16 DE MAIG
- Moià. Tots els dimecres de 2/4 de 4 a 3/4 de 5h de la tarda, a la Biblioteca, Conversa en francès. A les 7h de la tarda, a Can Carner, 4a Trobada Espai de debat educatiu al Moianès " Cal negociar amb els infants?".
 

DIVENDRES 18 DE MAIG
- Sant Quirze Safaja. A partir d'1 quart de 7h de la tarda, a la ludoteca: Punt de Trobada, activitats dirigides: Danses.
 

DISSABTE 19 DE MAIG
- Moià. A les 9h del vepre, a l'Auditori Sant Josep, Concert de Joventuts Musicals, amb Beatriz Blanco, cello i piano.  A les places de Moià, elaboració alfombres Especial Corpus. Per més informació Mari: 606026709- Cultura de la Dona.
 

DIUMENGE 20 DE MAIG
- Castellterçol. A 2/4 de 7h de la tarda, al Centre Espai Escènic, Teatre: Què és el que sabem? Una adaptació de l'obra "Un Déu salvatge" de Yasmina Reza, a càrrec del grup de Teatre del Centre Parroquial de Monistrol de Calders.
- Granera. 9a Firartesania de Granera. A les 9h del matí Obertura de la fira amb parades d'artesania i productes de la terra fins al migdia. Al migdia Inauguració de la Plaça, Visita guiada al Castell de Granera, i finalment Vermut El Moianès Ve de gust- Espai Tasta'm. Durant tota la fira, activitats per a totes les edats: taller de catapultes...
- Moià. A les 9h del matí , sortida Caminem per la Prehistòria del Moianès, a càrrec de Rivendel. De 10h del matí a 3h del migdia, al parc municipal de Moià,  XV Mercat de la Prehistòria amb un centenar d'activitats prehistòriques per a totes les edats i X Reunió de Museus i Coves entorn a la Prehistòria.  A les places de Moià, elaboració alfombres Especial Corpus. Per més informació Mari: 606026709- Cultura de la Dona.
 

DIMARTS 22 DE MAIG
- Moià. Tots els dimarts de 2/4 de 4 a 3/4 de 5h de la tarda, a la Biblioteca, Conversa en anglès.
 

DIMECRES 23 DE MAIG
- Moià. Tots els dimecres de 2/4 de 4 a 3/4 de 5h de la tarda, a la Biblioteca, Conversa en francès.
 

DIVENDRES 25 DE MAIG
- Sant Quirze Safaja. A partir d'1 quart de 7h de la tarda, a la ludoteca: Punt de Trobada, activitats dirigides: Hora del conte, "Una mala idea", amb Montse Urbano.
 

DISSABTE 26 DE MAIG
- Calders. A les 9h del matí, a la Plaça, Sortida del TIP-TEC (Taller d'Identificació de Plantes del TErme de Calders).
- Castellterçol. A partir de les 5h de la tarda, a la Plaça Nova, Trobada ADF Els Cingles - Festa del Bosc. Hi haurà jocs per xics i grans, mostra del material de l'ADF, demostració de bombers i camió, stand i bar ADF...  A les 10h del matí i a les 3h de la tarda, al Centre Espai Escènic, XVè Concurs de Música de Cambra (inscripcions fins el dia 21 de maig a l'Escola Municipal de Música".
- Collsuspina. Primer Picnic Art a Collsuspina.  Més informació: www.collsuspina@diba.cat.
- L'Estany. Estany Spring Festival. De 5 a 7h de la tarda, al Cine, Activitats infantils, tallers, jocs i música per la canalla. A partir de les 10h del vespre, Ball de primavera per totes les edats, i després pel jovent continua la festa!!!
- Moià. Durant el dia, al Club de Golf Montbrú, 4r. Trofeu Patrocinadors Golf Moià (modalitat Stableford individual). A les 8h del vespre, a la sala de Via Boulder, 1ªAniversari Ass. Esportiva Via Boulder, amb la  presentació del llibre "Aix... Uix...Ace! Relats amb cadira- apunts per tornar a començar " i actuació  musical de la Trenkaband. Intervindran Bárbara Vidal, tennista paralímpica i practicant d'escalada i Jordi Rodri, president de Trenkalòs. A 2/4 de 10h del vespre, a l'Audirori Sant Josep, Moianès Solidari organitza la projecció de la pel·lícula documental: "Els Oblidats dels Oblidats", sobre la tasca de l'Ass. Saint Camille de Costa d'Ivori, dedicada a la cura i reinserció social dels malalts mentals. Amb la presència de Carles Caparrós. productor del film.
 

DIUMENGE 27 DE MAIG
- Castellterçol. Al Centre Espai Escènic, lliurament de premis i concert de cloenda del XVè  Concurs de Música de Cambra. De 10 del matí a 1h del migdia, pels carrers i places del poble, XIII Trobada de Puntaires de Castellterçol.
- Collsuspina.  XII Pedalada en BTT (40 km recorregut llarg / 25 km recorregut curt / recorregut baby). Més informació:  www.lapedalada.  Sortida lliure a partir de 2/4 de 9h del matí. A les 9h del matí, al local social, Curs-xerrada de "Creixement personal".
- Moià. Arrossada Popular, Associació Rusc i Avets. Durant el dia, al Club de Golf Montbrú, 4r. Trofeu Patrocinadors Golf Moià (modalitat Stableford individual).
- Santa Maria d'Oló. Caminada popular d'Oló.
 

DILLUNS 28 DE MAIG
- Moià. A les 8h del vespre, a la biblioteca, Tertúlia literària amb l'escriptor Vicenç Villatoro, sobre la  novel·la Moon River.  
 

DIMARTS 29 DE MAIG
- Moià. Tots els dimarts de 2/4 de 4 a 3/4 de 5h de la tarda, a la Biblioteca, Conversa en anglès.
 

DIMECRES 30 DE MAIG
- Castellterçol. L'últim dimecres de mes a les 8h del vespre, a la Biblioteca, Club de lectura, a l'entorn de "Camí de Sirga", de Jesús Moncada.
- Moià. Tots els dimecres de 2/4 de 4 a 3/4 de 5h de la tarda, a la Biblioteca, Conversa en francès.
 

 

 

CURSOS DE LES ENTITATS
Castellcir
- Taller de la memòria. Els dijous 10,17, 24 i 31 de maig, de 5 a 2/4 de 7h de la tarda, a la Sala d'actes de l'Aj. de Castellcir: Taller de memòria.
Castellterçol.
- Hand to Hand. Al nou local de l’ANLA: Dijous i dissabtes, Balls de Saló. Dissabtes, Tango Argentí. Divendres, Country. Dilluns, Dansa oriental. Dilluns, dijous i dissabtes, Balls de Saló en línia (sense parella) . Més informació i horaris a la web de Hand to Hand.
- Dilluns i dimarts de 7 a 9h del vespre, a Cal Recader, Taller de pintura a càrrec d’Eduardo Costa.  Divendres de 4 a 8h del vespre, al Bosquet de Can Sedó, classes de dibuix i pintura a càrrec de Pere Ferran Viladomiu.
- L'Espai de Trobada de pares i mares. Grup dirigit per psicòlegs i d'altres professionals, a l'Institut Escola Ramona Calvet. Més informació: Serveis Socials de l'Ajuntament. 
- Cada dilluns de 7 a 9h del vespre, al Punt Jove de Kastell, Taller de malabars de foc, amb l'Ass. Desperaespurnes.
Collsuspina.
- Tots els divendres de mes a partir de 2/4 de 5 de la tarda, al local social, Espai Obert, un racó per poder fer tertúlia i jocs per infants.
- Tots els dilluns de mes de 2/4 de 4 a les 5h de la tarda, al Casal d'avis: Taller de memòria, adreçat a la Gent Gran.
L'Estany.
- Tots els dijous de 2/4 de 7 a 3/4 de 8h del vespre, al Casal de Gent Gran , Classes de dibuix per a adults. Interessats contactar amb la professora, Marina Berdalet (659 135 232).
- Els dimarts i els dijous de 5 a 6h de la tarda, a l'hotel d'entitats, Classes de Ioga. Més informació: Dolors Escudé (93 837 04 20).
Moià.  
- Tots els dimecres, a l’Ateneu la Pólvora, Classes de Trapezi. De 6 a 7h de la tarda, els nens , i de 7 a 2/4 de 10h del vespre, els joves i adults i els dimarts, a les 6h de la tarda, Taller de Salsa.
- El primer dimarts de cada mes, de 2/4 de 6h a les 7h de la tarda, a Can Carner, Alletar Moianès, grup d’informació i suport a l’Alletament matern.
- Cercle Artístic del Moianès. Activitats docents a Can Carner. Dimarts de 6 a 2/4 de 8h de la tarda, Classes de Dibuix per adults. Dijous, d’1/4 de 9 a 3/4 de 10h del vespre, Taller de gravat. Dissabtes de 5 a 2/4 de 7h de la tarda, L’hora del Soci.  I dissabte de 2/4 de 7 a 3/4 de 8h del vespre, Classes de dibuix per a nens i nenes.  Per Setmana Santa: Concurs de dibuix infantil i juvenil
 - Cultura de la Dona, Can Carner. Els dilluns, de 2/4 de 8 a 2/4 de 9h del vespre, els dimecres de 2/4 de 4 a 2/4 de 5h de la tarda i els dijous de 9 a 10h del vespre, Ioga (Pilar: 93 830 05 23). Els dimarts de 2/4 de 4h a 2/4 de 5h de la tarda, els dimecres de 6 a 7h de la tarda i els divendres de 2/4 de 4 a 2/4 de 5h de la tarda, Pilates. Altres horaris a convenir (Mercè Monròs: 93 820 81 00).  Els divendres de 3 a 5h de la tarda, Classes de Patchwork (Lídia Padrisa: 656 831007 / Sofia Vila:625 058791). El 19 i 20 de maig, a les places de Moià, Elaboració d'alfombres especial Corpus, obert a totes les persone i entitats interessades. Per més informació: Mari -606026709
- Sala d’escalada Via Boulder. Cursos d’escalada esportiva. Més informació a: http://viaboulder.wordpress.com
 

EXPOSICIONS
- Castellterçol. Del 5 al 27 de maig, dissabtes i diumenges de 10 2/4 de 2h del migdia i de 6 a 2/4 de 9h del vespre, a l'Espai Franc, Exposició: "Somriures de papallones". Pintures de Montse Soler.
- Moià. Del 14 al 19 de maig, a la Biblioteca, Setmana de la Prehistòria: mostra de llibres sobre la Prehistòria.  Del 17 de maig al 17 de juny, a la biblioteca, Exposició 100 anys de'n Massagran.
- Santa Maria d'Oló. Del 3 al 15 de maig, a la Biblioteca de l'Escola Sesmon d'Oló: Menja bé, tu hi guanyes!
 

ARXIU HISTÒRIC
Moià. De dimarts a dissabte. Obert per consultes de 10h del matí a 1h del migdia, concertant visita al 93 820 76 00.
COVES DEL TOLL
Moià. Del 8 de març fins l’11 de desembre: Horari d'Estiu.  Dissabtes i diumenges de 2/4 d'11 a 2h del migdia i de 3 a 2/4 de 7h de la tarda. Festius, Ponts, Vacances Escolars de Setmana Santa, i diari de l’1 de juliol al 31 d’agost, obertes de 2/4 d’11 a 2h del migdia.  Amb l’entrada de les Coves es pot visitar gratuïtament el Museu Arqueològic i la Casa Natal Rafel Casanova. Del 14 al 18 de maig, XI Mercat Escolar de la Prehistòria al Parc de les Coves del Toll: l'activitat consta d'una visita guiada a les coves i tallers prehistòrics per escolars des d'infantil a secundària (cal fer reserva). Per altres horaris, activitats i tallers cal concertar-ho al 93 820 91 34.
MUSEU CASA NATAL RAFEL CASANOVA - MUSEU ARQUEOLÒGIC I PALEONTÒLOGIC DE MOIÀ
Moià. De dimarts a diumenge, inclosos els festius,  obert de 10h a 2/4 de 2h del migdia i de 4h a 7h de la tarda.
MONESTIR DE SANTA MARIA DE L’ESTANY
L’Estany.  De dimarts a diumenge obert de 10h a 2h del migdia.
MUSEU ENRIC PRAT DE LA RIBA
Castellterçol. De dijous a dissabte obert de 10h a 2/4 de 2h del migdia i de 3h a 2/4 de 6h de la tarda. Diumenge obert de 10h a 3h del migdia.
ESPAI FRANC
Castellterçol. Dissabtes i diumenges de 10h a 2/4 de 2h del migdia i de 5 a 7h de la tarda.
ESPLUGUES
Castellcir. Radial de l’Ecomuseu del Moianès. Visites concertades trucant el 93 830 14 18.
POUES DE LA GINEBREDA
Castellterçol. Lloc Visitable de l’Ecomuseu del Moianès. Visites concertades trucant al 93 830 14 18.
 

 

Consorci del Moianès

Aquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=1161