Nota de premsa del PSC de Moià
Data Divendres, 04 de maig a les 17:05:44
Tema políticaEl PSC de Moià al costat de l’ajuntament de Moià, respecte el fracàs del pla d’ajust.
 
El pla d’ajust aprovat per el consistori de Moià, ha estat rebutjat per “l’estat Español”, per tant aquest pla que constava d’un ajust de 7.9 milions d’euros per pagar factures a proveïdors doncs estronca els plans de viabilitat de les finances del nostre ajuntament.

Els motius d’hisenda de rebutja el pla, recau en l’elevat endeutament, com d’una insuficient ajust en les taxes municipals entre altres qüestions.

A més aquesta negativa, deixa l’ajuntament en una situació molt crítica, ja que els diners que cada any l’estat aporta a l’ajuntament en funció de la seva població, doncs es deixarà d’ingressar al mateix ajuntament i passen a tutelar-los per realitzar el pagament als proveïdors a llarg termini.

Això significa que segurament s’haurà de reformar l’esborrany del pressupost del 2012 amb unes expectatives molt negatives per els serveis municipals i com no una possible pujada considerable de les taxes.

El nostre grup, seguint el seu compromís de recolzament a l’equip de govern, volem transmetre tot el nostre suport en aquesta situació crítica i que entenem que hem d’estar units per intentar sortir d’aquest pou.

No obstant, volem transmetre que la solució respecte les situacions dels ajuntaments, és de buscar una nova fórmula de finançament i de FUNCIONALITAT, partint de la base de realitzar un acció de neteja de l’endeutament de tots ells en base a la responsabilitat subsidiària de les administracions centrals, i que deixis ja d’ofegar a la ciutadania que sempre ha estat pagant els seus impostos en temps i forma.

A dia d’avui els governs de CiU i PP, han centrat els seus esforços en justificar les retallades com una acció per mantenir l’estat del benestar. Cosa que nosaltres entenem que és més una sèrie d’accions per eliminar l’estat de benestar com dels serveis de proximitat que tant i tant ens ha costat aconseguir. No ho podem permetre i hem de lluitar per fer que això no es faci realitat.


Enric Terencio Arisa
PSC de Moià

Aquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=1163