Moianès Solidari presenta el documental ''Els oblidats dels oblidats''
Data Dissabte, 19 de maig a les 11:27:57
Tema societatSi l'Àfrica ha estat sempre la gran oblidada, els malalts mentals africans són 'Els oblidats dels oblidats'. Aquest és el títol d'un documental de Carles Caparrós i de la productora Aiguafilms.

A l'Àfrica, la majoria de malalts mentals són encadenats i privats d'aigua i menjar. Caparrós explica aquesta realitat a través de la història d'un reparador de pneumàtics que un dia va decidir dedicar la seva vida a reinserir-los.

La nostra entitat organitza la projecció d’aquest documental a Moià i ens agradaria comptar amb la vostra presència.

Serà el proper dia 26 de maig, a l’Auditori Sant Josep de Moià, a les 21,30 hores. Comptarem amb la presència de Carles Caparrós i membres d’Aïma, amb els que podrem compartir i comentar el documental.  Demanarem una entrada-donatiu de 3 euros per ajudar en les despeses de producció del film.

L'ASSOCIATION ST. CAMILLE neix a Bouaké (Costa d'Ivori) l'any 1983 amb la intenció d'ajudar els malalts sense mitjans. Més endavant es dedica també a l'assistència als presoners, a l'acompanyament dels malalts de Sida i  l'ajut als refugiats de guerra.

L'any 1993 inicia l'activitat més difícil i a la vegada més extraordinària: alliberar, guarir, rehabilitar i reinserir, socialment i laboralment, els malalts mentals. A partir d'aquest moment, va obrint centres d'acolliment, granges i tallers de reinserció a Bouaké i en altres poblacions del país i a Benín.

Sense suport econòmic governamental, l’ajut i la cooperació des d’Europa és vital per poder resoldre els dos principals problemes l’alimentació dels malalts interns als hospitals i els medicaments, no només pels 1.500 interns sinó per als  16.000 que tornen a viure amb les seves famílies però que necessiten medicació constant.

MOIANÈS SOLIDARI col·labora en aquest projecte des de l’any 2007. Durant aquests 5 anys, des del Moianès s’hi han aportat 44.300 € que han servit per la compra d’uns terrenys de conreu per a us de l’hospital de Benin (10.000 €) i per a la compra de medicaments (34.300 €).


Aquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=1165