Activitats del Moianès - juliol 2012
Data Dimecres, 04 de juliol a les 19:03:11
Tema culturaDIUMENGE 1
- Calders. A la Colònia Jorba: Festa Major. A 2/4 d’11h del matí Missa Solemne, cantada per l’Agrupació de Cantaires de Navarcles; a continuació, concert i piscolabis.
- Collsuspina. A les 6h de la tarda al local social, Festa dels Avis.
- Moià. Durant el dia, al Club de Golf Montbrú, 1r Trofeu Oñate-Castro Advocats (modalitat Stableford Individual).
- Sant Quirze Safaja. A partir de les 6h de la tarda, Aplec de Sant Pere Bertí.
 

DIMARTS 3
- Moià. A les 6h de la tarda al parc, Taller: pintem samarretes per a nens i nenes de 6 a 14 anys.
 

DIMECRES 4
- Castellterçol. A les 8h del vespre, a la biblioteca, Club de Lectura, conduït per Jordi Martín Lloret sobre la novel·la “Les correccions” de Jonathan Franzen.
 

DIVENDRES 6
- Moià. A les 7h de la tarda al parc, Contes a la fresca a càrrec de Carles Vidal amb “Contes i llegendes”. A les 10h de la nit al “Colmado” del C/Joies, Inauguració IV Festijazz amb Xavier Figuerola Trio (Tapes Jazz).
 

DISSABTE 7
- Calders. A les 10h del vespre a la plaça Major, Dissabtes a la fresca: Cinema al carrer.
- Castellterçol. Penjada de la pancarta de l’ANC (organitza Castellterçol per la Independència). A les 10h de la nit, al bosquet de Can Sedó, L’Esbart Rosa d’Abril presenta l’espectacle “Trio de Jotes”.
- L’Estany. A les 10h de la nit al claustre, Concert de Piano i Violí (dins del cicle Stagnum) amb Joan Ribé i Gabriel Coll amb obres de J. Brahms, C. Debussy i M. Ravel.
- Moià. A les 6h de la tarda a l’auditori Sant Josep, Concert fi de temporada de la Coral de Moià. A les 6h de la tarda a l’Ateneu, Presentació de la CUP Moianès. A les 9h del vespre a Cal Tià (c/Comerç) Soparjazz amb Guim Garcia Quartet dins del Festijazz. A les 10h de la nit a l’auditori  Sant Josep, II Cicle Maria Vilardell Viñas amb el pianista Andreas Haeringer, amb obres de Beethoven, Mendelsshon, Chopin i Liszt.
- Santa Maria d’Oló. X Caminada nocturna.

DIUMENGE 8
- Castellterçol. A les 7h de la tarda a la Plaça Prat de la Riba, Sardanes amb la Cobla Principal de Berga (en cas de pluja es celebrarà a l’ANLA).
- Collsuspina. A ¾ de 8h del matí a la font del poble, Sortida al Puigsacalm. (Més informació: Camina Collsuspina).
- L’Estany. A les 12h del migdia al claustre, Joves Pianistes (dins del cicle Stagnum) amb Pau Vendrell, Eudald Buch, Elisabet Vinyolas i Daniel Taboada, amb obres de J.S. Bach, A. Mozart, L. Van Beethoven, F. Chopin, R. Shumann i S. Rachmaninov.
- Moià. A les 8h del matí amb sortida des de la plaça dels Ànecs, Excursió pel Moianès (organitza Gràfiques Moià). A la 1h del migdia a la Peixateria Fanny, Vermouth-blues amb Suite Case Brothers, dins del Festijazz. A ¾ de 10 del vespre al pati de l’Ateneu, Cinema: THX 1138. A les 10h de la nit a la plaça del Colom, concert de cloenda del Festijazz amb Xavier Maureta Quartet.
 

DIVENDRES 13
- L’Estany. A 2/4 de 9 del vespre a la plaça, Sopar a la fresca (cadascú es porta menjar i beure de casa amb la intenció de compartir-ho).
- Moià. A les 7h de la tarda al parc, Contes a la fresca a càrrec de Gran Manelutti amb “El país de la gresca”.
 

DISSABTE 14
- Calders.  A les 9 del matí, a la plaça Major, sortida del TIP_TEC (Taller d’Identificació de Plantes del Terme de Calders). Última sortida de la temporada. A les 10h del vespre a la plaça Major, Dissabtes a la fresca amb el grup d’animació Desperta Espurnes.  
- Castellterçol. A partir de les 5h de la tarda a la plaça Vella, Trobada de gegants. A les 10h de la nit al centre espai escènic, Concert Jazz Swing V2.0 amb la Coral de Castellterçol i Martí Ventura Trío (venda d’entrades anticipades fins el 14 de Juliol al migdia a la papereria Yupi’s o una hora abans del concert a taquilla).
- L’Estany. A 2/4 de 8 del vespre a la plaça, Botifarrada popular. A 2/4 de 10 del vespre al cine, Torneig de ràpides d’escacs 2012 (organitza Unió esportiva l’Estany- Secció d’escacs).
- Moià. A les 10h del vespre a l’auditori  Sant Josep, Concert amb el tenor Domenico D’Antuono i la pianista Mariangela Cassato, dins del 29è Festival de Música Francesc Viñas.
 

DIUMENGE 15
- Castellterçol. A les 7h de la tarda a la Prat de la Riba, Sardanes amb la Cobla Genisenca (en cas de pluja es celebrarà a l’ANLA). A 2/4 de 7h de la tarda al centre espai escènic, Concert Jazz Swing V2.0 amb la Coral de Castellterçol i Martí Ventura Trío (venda d’entrades anticipades fins el 14 de Juliol al migdia a la papereria Yupi’s o una hora abans del concert a taquilla).
- Moià. Inauguració de la Panera Gegant, amb la col·laboració de l’ABIC. La panera s’exposarà a l’aparador de Cal Bou (av. De la Vila): hi haurà cercavila amb els grallers i inauguració de la panera. A 2/4 de 4 de la tarda inici del joc Killer Moià 2012 (per a més informació www.killermoia.blogspot.com). De 2/4 de 8 a 2/4 de 10h del vespre a les Coves del Toll, Acte commemoratiu del 60è aniversari de la Descoberta de la Cova del Toll, amb la participació de descobridors i autoritats i l’actuació de l’Aula Coral de l’escola de música de Moià. Al final ressopó per a tothom. A ¾ de 10 del vespre al pati de l’Ateneu, Cinema: Cuando el destino nos alcance.
 

DIVENDRES 20
- Castellcir. A les 10h del vespre a la plaça de l’Era, Música a la fresca.
- Moià. Durant tot el dia a l’Ateneu, Festival la Pólvora (teatre, concerts, cabaret de circ, batucada i foc, cinema de terror a la creu), per a més informació i programació detallada www.polvobloc.blogspot.com. A les 7h de la tarda al parc, Contes a la fresca a càrrec de la rondallaire Rosa Fité, amb “El rei que s’avorria”.
 

DISSABTE 21
- Calders. A les 10h del vespre a la plaça Major, Dissabtes a la fresca: Gospel.
- Castellterçol. De 11 a 2h del migdia i de 5 a 8h de la tarda als jardins de Cal Recader, Mostra de vins i caves d’arreu de Catalunya: Degustació de vins i caves de Catalunya. Petit mostrari d’alguns vins i caves del nostre país (organitza Activaterçol).
- Castellcir.  A les 6h de la tarda a Santa Coloma Sasserra, actuació amb Gemma Corrales (flauta) i Fernando Espí (guitarra), amb obres de Garcia Soler, Granados, Rodrigo i Piazzolla. A continuació tast de productes del Moianès (organitza Joventuts musicals de Moià).
- Moià. Durant el dia, al Club de Golf Montbrú, XI Trofeu Gastronòmic del Moianès (modalitat Fourball parelles). Durant tot el dia a l’Ateneu, Festival la Pólvora (teatre, concerts, cabaret de circ, batucada i foc, cinema de terror a la creu), per a més informació i programació detallada www.polvobloc.blogspot.com. A les 7h del vespre a la plaça Major, Trobada Country.
 

DIUMENGE 22
- Calders. A les 10h del vespre a la terrassa de l’Urbisol, Sopar concert amb Víctor Puertas.
- Castellterçol. A partir de les 2h del migdia als jardins de Cal Recader, Dinar popular en motiu del XXX Aniversari de la Penya Blanc-Blava del Moianès (en cas de pluja es celebrarà a l’ANLA).
- Moià. Durant el dia, al Club de Golf Montbrú, XI Trofeu Gastronòmic del Moianès (modalitat Fourball parelles). Durant tot el dia a l’Ateneu, Festival la Pólvora (teatre, concerts, cabaret de circ, batucada i foc, cinema de terror a la creu), per a més informació i programació detallada www.polvobloc.blogspot.com.
 

DIMECRES 25
- Santa Maria d’Oló. De 2/4 de 4 a 2/4 de 6h de la tarda al centre de servei, Taller de manualitats pintura sobre roba per a la gent gran (qui vulgui pot portar una pesa de roba per pintar).
 

DIJOUS 26
- Moià. De 2/4 de 2 a 5h de la tarda a les faixes, Festa fi de curs de la comunitats Els Avets.
 

DIVENDRES 27
- Castellcir. A les 10h del vespre a la plaça de l’Era, Música a la fresca.
- Monistrol de Calders. Festa Major: a 2/4 de 8h del vespre i a 2/4 d’11h de la nit, Teatre amb l’obra “Vostè serà meva”. A la 1h de la nit al centre recreatiu, Concert Jove.
- Moià. A les 7h de la tarda al parc, Festa final de Contes a la fresca a càrrec del Petit Mag amb Mag & Cia’n (espectacle de màgia).
 

DISSABTE 28
- Calders. A les 9h del vespre a l’església, Dissabtes a la fresca: recital de la mezzosoprano Mireia Pintó i piscolabis (organitza Moianès Solidari).
- Castellterçol. A les 10h de la nit, Concert al Castell dins el Cicle “Música als Castells Catalans a càrrec de Gospel Vallès (organitza Fundació Josep M. De Anzizu, Amics del Castell Terçol, Fundació dels Castells de Catalunya). A les 11h de la nit a la plaça Vella, Cava-Concert (organitza Activaterçol).
- Moià. De 10 a 13h del migdia, Jornada de Portes Obertes al Jaciment de la Bauma del Gai, amb visita guiada i explicació a càrrec de l’equip d’arqueòlegs del SERP de la Universitat de Barcelona. A 2/4 de 6 de la tarda al museu de Moià, Inauguració de l’exposició: “Així eren”, ICRA- Il·lustració Científica. Pintures d’Agnès i Aina Amblàs. A les 7h de la tarda, 30a Trobada de Geganters, amb sortida des de la plaça de l’església a la plaça del CAP. A partir de les 8 del vespre, Mostra de balls de gegants.
- Monistrol de Calders. Festa Major: a les 8h del matí, Concurs de pesca. De 9 a 1h del migdia al camp de futbol, final i entrega de trofeus del Campus de futbol. Al llarg de la tarda, Jocs infantils. A partir de 2/4 de 7h de la tarda a la plaça de l’església, Pujada de la senyera i cercavila amb gegants, III Trobada de Gegants del Sot, amb les colles convidades de Vacarisses, La Garriga, Alella i Alaró (Mallorca). A 2/4 de 10h del vespre a l’avinguda Pere Tarrés, Sopar popular. A la 1h de la nit al centre recreatiu, Ball disco amb el grup “Parèntesis”.
- Sant Quirze Safaja. Festa Major: a les 9h del matí, amb sortida des del parc de l’aigua: XII Raid Verd (inscripcions limitades fins al 24 de juliol a la pàgina web www.santquirzesafaja.es). A les 5h de la tarda al centre cívic, Partit de futbol Infantil. A les 6h de la tarda al centre cívic, Partit de futbol Sènior amb el VI Quadrangular de les urbanitzacions.
 

DIUMENGE 29
- Castellterçol. Caravana de cotxes – caminada popular (organitza Castellterçol per la Independència). A les 7h de la tarda a la Prat de la Riba, Sardanes amb la Cobla Principal de Berga (en cas de pluja es celebrarà a l’ANLA).
- Monistrol de Calders. Festa Major: a les 9h del matí al camp de futbol, Campionat de petanca. Al llarg del matí, Concurs de pintura ràpida. A la tarda al camp de la A.E.Monistrolenca, partits de futbol. A la nit, a la plaça Nova, Ball de Festa Major amb el grup Swing Latino.
- Moià. A partir de les 7h de la tarda a la nova plaça del CAP, 2a edició de la nit de Tapes i Gangues (organitza l’ABIC).
- Sant Quirze Safaja. Festa Major: sortida a les 8h del matí des del parc de l’aigua: XX Caminada popular (inscripcions de 2/4 de 8 a 8h del matí al Parc de l’aigua). A les 5h de la tarda al centre cívic, Contes musicals a càrrec de l’associació els Cromis. A partir de 2/4 de 7h de la tarda al recinte del Fai West Ranch (carretera de Centelles) activitats de tot tipus per a petits i grans i berenar popular.
 

DILLUNS 30
- Monistrol de Calders. Festa Major: durant tota la tarda Animació infantil.
 

DIMARTS 31
- Monistrol de Calders. Festa Major: VI sortida cicloturística i inflables a la piscina municipal. A la nit a la plaça Nova, Ball de fi de festa major amb “Tramuntana Orquestra”. 
 

DIMECRES 1 D’AGOST
- Monistrol de Calders. Festa Major: a les 12h del migdia, Missa. A la plaça de l’església, Sardanes. A la tarda a la plaça Nova i al camp de futbol, Festa de l’escuma i inflables.
- Collsuspina. Del 3 al 6 d'agost: Festa Major (veure programa propi).
- Sant Quirze Safaja. Caps de setmana del 28 i 29 de juliol i 4 i 5 d’agost Festa Major.
 

 

CASALS D’ESTIU / CAMPUS ESPORTIUS
Calders. Casal d’estiu de Calders, a l’escola. De 3 a 12 anys. Fins al 27 de juliol, de 9 a 1h del migdia amb possibilitat de menjador. Inscriure’s a l’AMPA. Casal d’aventura, natura i art a CACIS. De 8 a 12 anys. Fins al 27 de juliol de ¾ de 9 a 1h del migdia o de ¾ de 9 a 5 de la tarda. Per més informació telf: 93 830 91 59.
Castellcir. Casal d’estiu a la Quintana dinamitzat pel grup Bimbirimboies (esports, art, anglès, sortides, etc.). Per nens i nenes de 3 a 12 anys. Fins al 31 de juliol. Per més informació telf: 649 936 489.
Collsuspina. Casal d’estiu Les corsàries i els corsaris dels Desperta Espurnes. Per a nens i nenes de 3 a 12 anys. Fins al 31 de juliol de 9 a 1h, amb servei d’acollida a 2/4 de 9h. Per més informació telf: 93 820 83 56. Casal d’estiu a Mas Espinoi (Espai Òptim pel Canvi Personal) organitzat per Desperta Espurnes. Per a joves de 3r i 4t d’ESO: Curs Re-konfrontat (cavall, ioga, taller i dinàmiques) del 2 al 6 de juliol de 9 a 1h del migdia. Per a joves de 1r a 4t d’ESO: Curs Expressart (trapezi, clown i taller d’art) del 23 al 27 de juliol de 9 a 1h del migdia. Per a joves de 1r a 4t d’ESO: Curs intensiu de trapezi i teles + acampada, els dies 30 i 31 de juliol. Per més informació telf: 690 837 287 (Xavi). 4t Campus Castor CF Collsuspina. Per promocions nascudes entre el 1997 i el 2007, ambdós inclosos. Fins al 20 de juliol, de 8 a2/4 de 3h del migdia. Per més informació telf: 666 530 661 i 609 303 958.
Moià. Jornades Esportives al Pavelló Municipal. Per nens i nenes de 1r a 6è de primària. Fins al 31 de juliol. Casal d’estiu a l’escola municipal Josep Orriols Roca dinamitzat pel grup Bimbirimboies (esports, art, anglès, sortides, etc.). Per nens i nenes de 3 a 12 anys. Fins al 31 de juliol. Per més informació telf: 649 936 489. Casal d’estiu a l’escola Pia dinamitzat pel grup Bimbirimboies (esports, art, anglès, sortides, etc.). Per nens i nenes de 3 a 12 anys. Fins al 31 de juliol. Per més informació telf: 649 936 489. Tots els dissabtes de Juliol a partir de les 10h, XV Escola Infantil d’estiu al Camp de Gold Montbrú-Moià.
Monistrol de Calders. Casal d’estiu fins al 25 de juliol. Organitza Desperta Espurnes amb la col.laboració de l’Ajuntament i l’AMPA l’Esqueix.
 

CURSOS DE LES ENTITATS
L'Estany.
- Cada dissabte a la tarda a la pista Vella, Bitlles Catalanes. Amb Club Bitlles Catalanes Els Estanyencs.
Moià. 
- De dilluns a divendres d’11h del matí a 7h de la tarda a la piscina municipal, Bibliopiscines (préstec de llibres i revistes per llegir a la piscina).
- Cada dilluns de 9 a 11h de la nit, a l’auditori Sant Josep, Classes de Country. I tots els divendres a partir de les 8h del vespre al bar del camp de vol, Ball Country (organitza Country Moià).
- Cultura de la Dona, Can Carner. Els dimarts de 2/4 de 4h a 2/4 de 5h de la tarda, els dimecres de 6 a 7h de la tarda i els divendres de 2/4 de 4 a 2/4 de 5h de la tarda, Pilates. Altres horaris a convenir (Mercè Monròs: 93 820 81 00).
- Sala d’escalada Via Boulder. Cursos d’escalada esportiva. Més informació a: http://viaboulder.wordpress.com
Sant Quirze Safaja
- Taller de teatre per infants. Tots els dilluns de 2/4 de 6 a 7h de la tarda, al centre cívic parc de l’aigua.
- Curs intensiu de balls de saló. Els dies 9,11,13,16,18 i 20 de juliol, de 2/4 de 8 a 9h del vespre, al centre cívic parc de l’aigua.
 

EXPOSICIONS
- Moià. Fins al 7 de Juliol a la biblioteca, Exposició “Quin temps tenim? L’organització de la vida quotidiana”, cedida per l’Institut Català de les Dones. Del 2 al 13 de juliol, de 2/4 de 10 a 1h del migdia: Dolmen Cuspinar (excavacions arqueològic amb l’equip d’arqueòlegs del Museu i els alumnes de l’IES Moianès, vine a veure-ho!). Fins al 27 de juliol, de dimarts a diumenge de 10 a 2/4 de 2h del matí i de 4 a 7h, al museu de Moià, Exposició: Parc geològic de la Catalunya Central. Del 19 al 31 de juliol: Jaciment de la Bauma del Gai. Excavacions arqueològiques a càrrec de l’equip d’arqueòlegs de la Universitat de Barcelona, dirigits pel Dr. Jordi Nadal i la Dra. Pilar Argüelles. Des del 28 de juliol al 30 de setembre, de dimarts a diumenge de 10 a 2/4 de 2h del matí i de 4 a 7h, al museu de Moià, Exposició: “Així eren”, ICRA- Il·lustració Científica. Pintures d’Agnès i Aina Amblàs.
 

ARXIU HISTÒRIC
Moià. De dimarts a dissabte. Obert per consultes de 10h del matí a 1h del migdia, concertant visita al 93 820 76 00.
 

COVES DEL TOLL
Moià. Del 8 de març fins l'11 de desembre: Horari d'Estiu.  Dissabtes i diumenges de 2/4 d'11 a 2h del migdia i de 3 a 2/4 de 7h de la tarda. Festius, Ponts, Vacances Escolars de Setmana Santa, i diari de l'1 de juliol al 31 d'agost, obertes de 2/4 d'11 a 2h del migdia.  Amb l'entrada de les Coves es pot visitar gratuïtament el Museu Arqueològic i la Casa Natal Rafel Casanova. Per altres horaris, activitats i tallers cal concertar-ho al 93 820 91 34.
 

MUSEU CASA NATAL RAFEL CASANOVA - MUSEU ARQUEOLÒGIC I PALEONTÒLOGIC DE MOIÀ
Moià. De dimarts a diumenge, inclosos els festius,  obert de 10h a 2/4 de 2h del migdia i de 4h a 7h de la tarda.
 

MONESTIR DE SANTA MARIA DE L'ESTANY
L'Estany.  De dimarts a diumenge obert de 10h a 2h del migdia.
 

MUSEU ENRIC PRAT DE LA RIBA
Castellterçol. De dijous a dissabte obert de 10h a 2/4 de 2h del migdia i de 3h a 2/4 de 6h de la tarda. Diumenge obert de 10h a 3h del migdia.
 

ESPLUGUES
Castellcir. Radial de l'Ecomuseu del Moianès. Obert dissabtes i diumenges de 12 a 2 del migdia. Visites concertades trucant al 93 830 14 18.
 

POUES DE LA GINEBREDA
Castellterçol. Lloc Visitable de l'Ecomuseu del Moianès. Visites concertades trucant al 93 830 14 18.
 

 

Consorci del MoianèsAquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=1176