3ª edició de la festa medieval de la Cabra d'Or
Data Diumenge, 22 de juliol a les 18:44:53
Tema culturaLa vila de Moià ens ofereix la tercera edició de la festa medieval de la Cabra d’Or els dies 10 i 11 d’agost, amb teatre, jocs, danses i sopar medieval.

Un any més, la gent de Moià es disposa a organitzar la festa de la Cabra d’Or, una festa que es va consolidant gràcies a la voluntat popular i a les ganes i capacitat d’organització del poble, que, a despit de les retallades, la crisis i la prima de risc, volem convertir les nostres festes en tradicions. I ho volem fer perquè sabem que passar-ho bé mobilitzant tot el poble, és també crear teixit social, donar il·lusió al poble i ajudar a mantenir la cultura local amb les llegendes, les danses, la música i la gastronomia.

La festa gira al voltant de la llegenda de la Cabra d’Or: el Bernat es vol casar amb la Dolça i el senyor de Planella que exercir el dret a cuixa o esdevenir propietari d’aquest apreciat animal auri, amagat a les runes d’un castell, que a part del seu valor com a joia, dota al seu posseïdor d’una virilitat esfereïdora. Divendres a la tarda, després de la representació teatral de la llegenda, tot el poble va a la recerca de la cabra d’Or al castell de St. Andreu on es sopa, es fan jocs de nit i concert. El dissabte es torna triomfants cap al poble amb la Cabra, hi ha cercavila, més teatre, sopar medieval i danses.

El programa i la llegenda sencers els podeu trobar a
http://lacabrador.blogspot.comAquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=1182