Nova campanya d'excavació a la Cova del Toll i Cova de les Teixoneres
Data Divendres, 05 d'agost a les 13:55:12
Tema culturaLa Cova del Toll i Cova de les Teixoneres, ubicades a Moià (Moianès), acull del 5 al 25 d’agost una nova campanya d’excavació per aprofundir en el coneixement de les societats neandertals.

En els treballs hi pren part un equip de 25 persones provinents de l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES), la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona (URV), la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), la Universidad Complutense de Madrid (UCM) i de la Binghamtom University (USA). L’excavació la codirigeixen Jordi Rosell i Florent Rivals de l’IPHES juntament amb Ruth Blasco del CENIEH (Centro Nacional de la Investigación de la Evolución Humana).

L’arqueòleg Jordi Rosell ha comentat que el propòsit de la campanya d’enguany és “contribuir al coneixement de l’extinció d’aquesta espècie humana a través de les seves relacions amb el medi natural i els grans carnívors”.

Aquesta excavació compta amb l’ajut de la Generalitat, de l’Ajuntament de Moià i del propi IPHES. Forma part del projecte de recerca d’aquest institut que porta per nom “Compartint l’Espai: la interacció entre homínids i carnívors al Nord-est Peninsular”.


IPHES
Aquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=1546