IX Jornades Musicals de l'Orquestra de Collsuspina
Data Dilluns, 08 d'agost a les 13:45:23
Tema culturaL'Orquestra de Collsuspina és un projecte molt original i únic a Catalunya: Joves músics sobretot del Moianès es troben una setmana d'agost (sempre la quarta!) per assajar i fer dos concerts al quart cap de setmana d'agost.

Aquest any es faran els assajos des de divendres, 19.8., fins a divendres 26.8.;
els "Concerts d'estiu" seràn dissabte 27.8. (12.00 h), a Collsuspina (Local Social) i diumenge, 28.8. 2016 (18.00 h) a Moià (Església Parroquial).

Es tocarà entre altres obres de Mozart, Beethoven, Puccini i un arranjament de pel·lícules de Disney.

Els músics venen sobretot del Moianès, però durant l'any estudien a Conservatoris (com Manresa) i escoles de Música o l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) per fer una carrera de música professional. També hi ha petits músics que han començat amb el seu instrument fa poc, músics que toquen només a l'estiu i algun adult que s'ha animat de treure el seu instrument de l'armari.
L'any passat participaven més que 80 músics entre 7 i 70 anys.

La idea

La idea que tenia el director Daniel Vallejo (26) era d'apropar persones de diferents edats en un projecte musical i fer créixer la motivació i l'estimació per la música i per tocar un instrument. També volia transmetre l'experiència de tocar l' instrument en un grup gran. Això expressa en els assajos: en les 6 hores per dia hi han assajos junts i assajos parcials quan ajuden els grans als alevins.

Fa uns anys es va crear una Associació de l'Orquestra en que pares i altres persones ajuden en l'organització del projecte.

El director

El director i la persona que mou l'OC sobretot entre altres és el Daniel Vallejo (26): va començar amb el projecte amb 17 anys. Desprès va acabar l'estudi del clarinet a l'ESMUC de Barcelona i un Master de clarinet a al Triniti Laban Conservatoire of Music and Dance de Londres.

El repertori

Amb els anys l'Orquestra va tocar moltes obres clàssiques i modernes, sovint proposats pels seus joves membres mateixos. Entre elles son obres de G. Bizet i A. Weber, A. Dvorák i D. Shostakóvic, W.A. Mozart, J.S. Bach, Camille Saint-Saëns, Benjamin Britten i diferents músiques de pel·lícules.

Novetats i repertori de 2016

Des de dos anys hi ha la novetat que un membre es presenta com a solista: es va començar amb concerts de trompa i de piano. Aquest any la violinista Queralt Valls (ESMUC) tocarà el 4t Concert per Violí de W.A.Mozart amb l'acompanyament de l'Orquestra.

El Daniel Vallejo prepararà per l'estiu 2016 un arranjament de tot de música de pel·lícules clàssiques de Disney.

Més informació sobre la historia de l'Orquestra de Collsuspina es troba en l'article del Daniel Vallejo (director):

http://www.esmuc.cat/esmuc-digital/Esmuc-digital/Revistes/Numero-23-desembre-2013/Article

i en el resum que van fer l'any 2014 periodistes de "microcatalunya":

http://www.microcatalunya.cat/emocio/


Aquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=1547