Viu l'Ecomuseu!
Data Dimarts, 24 octubre a les 18:31:54
Tema culturaVine a passar un diumenge diferent! Vine a la Festa: Viu l’Ecomuseu!! Podràs conèixer els elements del patrimoni pre-industrial del Moianès i els camins i senders que el travessen.

Hi trobaràs: Caminades · Marxa nòrdica · Trobada de Gegants del Moianès · Històries i llegendes de camí ral · Animació infantil · Música...  amb la participació destacada de la cuinera Ada Parellada i l’atleta del Moianès Gerard Morales.

En aquest marc, presentarem també l’obertura del traçat del Camí Ral de Vic a Manresa al seu pas pel Moianès.

L’objectiu és la  seva adequació com a camí històric patrimonial, des de la Pollosa-a Collsuspina- fins al final del terme de Calders- a tocar del Llobregat, i passant per Moià,  amb un recorregut de 26,6 km i una amplada mitjana d’uns 2 metres.

Entre d’altres, es pretén promoure el turisme cultural i natural, recuperar l’antic camí ral com a element d’identitat del Moianès i preservar i rehabilitar elements patrimonials d’aquest antic camí (parets de pedra seca, enllosat, guarda rodes, desaigües, creus de terme....)

El camí ral forma part del projecte Ecomuseu del Moianès, que liderat pel Consorci del Moianès,  té com a objectiu principal el de difondre, promocionar i revaloritzar el patrimoni pre-industrial de la comarca.  Al llarg de tots aquest anys els principals espais on s’ha actuat han estat:

                - Les Poues de la Ginebreda, a Castellterçol

                - La Mina i el Centre de Visitants, a L’Estany

                - Esplugues, a Castellcir

                - La Nau vella de l’Hemalosa, a Santa Maria d’Oló

                - I ara el camí ral de Vic a Manresa: Collsuspina – Moià - Calders

Vine el 29 d’octubre a Collsuspina i podràs conèixer tot això! Preparats per “caminar”? No us ho perdeu!

 

www.moianesmes.cat

Aquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=1650