L'Orquestra de Collsuspina es presenta els seus Concerts d'Estiu
Data Dimarts, 20 d'agost a les 12:24:30
Tema culturaFer créixer l'estimació per la música.

La Música que els agrada: L'Orquestra de Collsuspina es presenta els seus Concerts d'Estiu.

Més de 80 músics han començat dilluns, 19 d'agost, una setmana intensa d'assajos que culminarà amb dos concerts el cap de setmana del 24 i 25 d'agost, a Collsuspina i Moià.

A partir de la música que els agrada, l'Orquestra presenta com cada any música clàssica i moderna: serà música de pel.licula de "Never ending story", "La Inacabada" de Schubert, Romances per a oboè de Schumann, Standards de Jazz i peces per cor de Eugene Butler, entre d'altres.

Els concerts seran dissabte, 24 d'agost, a Collsuspina (12 h, al local social Ramona Cabanas) i diumenge 25 d'agost a Moià (18 h, a l'església parroquial).

Els nombrosos membres de l'Orquestra de Collsuspina formen part d'un projecte d'orquestra "atípica": joves amb un bon nivell musical toquen una setmana junts amb infants que han començat la seva formació musical a escoles de música, com l'Espai Músical de Moià.


La idea que tenia el director Daniel Vallejo era apropar persones de diferents edats en un projecte musical i fer créixer la motivació i l'estimació per la música i per tocar un instrument. També volia transmetre l'experiència de tocar l' instrument en un grup gran. Això es viu en els assajos: en les 6 hores diàries hi ha assajos parcials, on els grans ajuden als alevins, i assajos conjunts. Tothom aprèn i experimenta amb tothom, i es creen vincles personals forts, tot gaudint de la música.

"Moltes vegades es diu que es tracta d'un projecte gratuït perquè no es demana diners per participar-hi", explica el seu director des dels inicis, Daniel Vallejo, clarinetista format al Conservatori de Badalona, l'ESMUC i el Trinity College de Londres. "Però no és un projecte gratuït... Simplement als participants se'ls demana altres coses, no diners." Això significa que els més grans ajuden els més petits a aprendre's les partitures, i el director adapta les partitures als diferents nivells de coneixement i als diferents instruments.

El projecte, que va començar fa dotze anys a Collsuspina sota la batuta de Daniel Vallejo amb 15 músics, s'ha expandit en Jornades de més que 80 joves; es reuneixen cada estiu la quarta setmana d'agost i tanquen els assajos amb dos concerts: a Collsuspina (el poble que va veure néixer l'Orquestra) i a Moià, on assisteix al concert un públic més ampli - fins a 500 persones esperen cada any els concerts de l'Orquestra.

Els músics ara provenen dels diversos pobles del Moianès i voltants, com Collsuspina, Moià, Castellterçol, Castellcir, Sant Feliu de Codines, Caldes de Montbui, Calders, Callús, Sallent, Manresa i Tona, entre d'altres. 

Amb els anys l'Orquestra ha tocat moltes obres clàssiques i modernes, sovint proposades pels joves membres mateixos. Hi ha obres de G. Bizet i A. Weber, A. Dvorák i D. Shostakóvic, W.A. Mozart, J.S. Bach, Camille Saint-Saëns, Benjamin Britten i diferents bandes sonores com Pirates del Caribe.

Fa dos anys s'ha afegit als concerts el Cor "La Bufa" que es va crear per acompanyar la composició Ull de boira, de Daniel Vallejo, per a orquestra, cor i solistes, que es va estrenar per la desena edició de les Jornades. El cor que assaja durant l'any sota la batuta de la soprana Núria Dardinyà presenta peces de Eugene Butler, Henry Mancini i altres.


Orquestra de Collsuspina


Aquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=1760