La Fundació Impulsa inicia el curs becant 153 alumnes
Data Dimecres, 14 d'octubre a les 20:00:28
Tema economiaLa Fundació Impulsa engega el curs becant 153 alumnes per a la seva formació professional i humana.

Joves d’Osona, la Garrotxa, el Berguedà i per primer any, del Moianès se seleccionen amb criteris econòmics i de motivació per rebre suport econòmic i acompanyament humà de la mà de la Fundació Impulsa. L’objectiu és dotar l’alumnat en risc d’exclusió social de recursos per garantir la seva accessibilitat als cicles de Formació Professional (FP) i generar una xarxa de relacions que l’ajudin en el seu desenvolupament al llarg de la vida.

Els i les joves que participen dels programes de la Fundació Impulsa reben una beca econòmica per als estudis de FP, un ordinador, formació en competències transversals i l’acompanyament d’una persona mentora de referència, així com es comprometen a fer voluntariat amb una entitat social del territori. A més, si és necessari, durant el programa es dona suport en la cobertura de necessitats bàsiques i quan es finalitzen els estudis s’acompanya en la inserció al mercat laboral.

Osona

Aquest curs 2020 - 2021 a Osona rebran beca 76 alumnes, 28 nous alumnes s’incorporen a primer de Grau Mitjà, que se sumen als 22 alumnes que faran 2n del Grau Mitjà i als 25 que estan fent estudis de Grau Superior.

La Garrotxa

Aquest curs 2020 - 2021 a La Garrotxa rebran beca 47 alumnes, 20 nous alumnes s’incorporen a primer de Grau Mitjà, que se sumen als 15 alumnes que faran 2n del Grau Mitjà i als 10 que estan fent estudis de Grau Superior.

Berguedà

Aquest curs 2020 - 2021 al Berguedà rebran beca 20 alumnes, 10 nous alumnes s’incorporen a primer de Grau Mitjà, que se sumen als 7 alumnes que faran 2n del Grau Mitjà i als 3 que estan fent estudis de Grau Superior.

Moianès

Aquest curs 2020 - 2021 és el primer que s’engega el programa al Moianès becant a 10 alumnes de primer de Grau Mitjà.

Així, enguany s’incorporen 68 nous alumnes a l’activitat de la Fundació Impulsa, el que en total suposa que s’estan becant 43 alumnes més que el curs passat. Des del curs 2015 - 2016 ha becat més de 230 joves, dels quals més de 30% tenen informe de risc social, més del 90% finalitza els estudis de Grau Mitjà i Grau Superior (vs. el 50% de la mitjana de Catalunya), un 60% continuen els estudis de Grau Superior i un 70% s’incorpora al mercat laboral abans del sis mesos.Mentoria Social, un tret que ens diferencia

Un dels elements diferencials del mètode Impulsa és el programa de Mentoria Social amb el qual cada alumne becat rep l’acompanyament d’una persona voluntària amb experiència vital i professional que es troba amb ells de manera regular i estimula els seu pensament i reflexió, l’ajuda a detectar i enfrontar conflictes, li apropa experiència i, sobretot, l’ajuda a aprendre a utilitzar adequadament tot allò que aprèn. Aquestes persones reben una formació específica per part de la Fundació Impulsa per garantir un acompanyament integral i respectuós als joves.

Durant la primera quinzena d’octubre les persones que seran mentores han fet una formació online sobre el seu rol en l’acompanyament dels joves impulsers, així com trobades presencials per a conèixer-se i treballar el compromís i l’acompanyament de manera conjunta.

Empreses Impulsores

Més de 70 empreses i institucions del territori donen suport cada any per finançar els projectes de la Fundació Impulsa. Aportacions econòmiques, en voluntariat corporatiu de mentoria i en contractació laboral a joves que permeten mantenir l’activitat de la Fundació Impulsa.

Aquest arrelament al territori és possible gràcies als Ambaixadors de la Fundació Impulsa, persones voluntàries, fortament vinculades al teixit econòmic local que fan de prescriptors del projecte davant d’empreses i d’institucions per tal de promoure la seva implicació en la Fundació Impulsa i donar estabilitat als programes a la comarca.

Actualment, la fundació compta amb un ambaixador a Garrotxa (Jordi Rabat, CEO d’Energy Tools), dos a Berguedà (Núria Cinca, Directora adjunta de Veserkal i Xavier Francàs), un a Ripollés (Ramon Mena, Director comercial, SOME, S.A.) i un a Terrassa (Salvador Ramon, President de Grup FRIME).

TROBADA D’EMPRESES IMPULSORES

Per tal de promoure la formació en valors i el networking entre el món empresarial i social anualment organitzem una trobada d’empreses impulsores.

‘Resiliència, transformació i equip, valors que impulsen’

Intercanvi d’experiències d’empreses del territori davant la pandèmia

Dimecres 11 de novembre

18.30h online, en streaming a EL9TV

presentat des del plató per la periodista Eva Torrents amb la intervenció d’Oriol Amat, catedràtic d’Economia Financera i Comptabilitat i altres referents del teixit empresarial del territori.

Fundació Impulsa

La Fundació Impulsa promou la igualtat d’oportunitats dels joves acompanyant-los en la seva formació i creixement personal. Joves seleccionats amb criteris econòmics i de motivació per seguir estudiant reben suport per cursar cicles de Formació Professional (FP) i generar una xarxa de relacions que els acompanyin en el seu desenvolupament al llarg de la vida.

Els i les joves que participen dels programes de la Fundació Impulsa reben una beca econòmica per als estudis de FP, un ordinador, formació en competències transversals i l’acompanyament d’una persona mentora de referència, així com es comprometen a fer voluntariat amb una entitat social del territori. A més, si és necessari, durant el programa es dona suport en la cobertura de necessitats bàsiques i quan es finalitzen els estudis s’acompanya en la inserció al món laboral.

La Fundació Impulsa treballa fent xarxa al territori entre els joves i les seves famílies, les empreses, els mentors, les entitats, els centres educatius i les institucions per avançar cap a una societat més justa i cohesionada.

L’any 2015 un grup d’empresaris implicats en la creació d’una societat més justa i cohesionada van crear la Fundació Impulsa. Els membres del patronat creuen fermament en la igualtat d’oportunitats i la motivació dels joves per aportar el seu potencial a la societat.

 

Fundació Impulsa

 Aquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=1827