El 93% de joves de la Fundació Impulsa es graduen
Data Dilluns, 19 de juliol a les 19:03:12
Tema economiaLa Fundació Impulsa tanca el curs 2020-21 amb una taxa d'èxit del 93% de joves que es graduen.
 
El Mètode Impulsa esdevé una proposta de valor amb un impacte molt positiu pels joves i pel territori.

La Fundació Impulsa tanca el seu sisè curs d'activitat havent acompanyat 154 joves a Osona, a la Garrotxa, al Berguedà i al Moianès dels quals un 93% s'han titulat, molt per sobre del 50% de la mitjana catalana en la Formació Professional. Aquest èxit avala el mètode Impulsa, un acompanyament formatiu i humà que desplega la Fundació Impulsa per avançar en la igualtat d'oportunitats dels joves, en xarxa amb professionals, entitats, empreses i institucions del territori.  Així ho explica la psicopedagoga de la Fundació, Carla Vidal.

En aquesta mateixa línia, Vidal celebra haver pogut revertir la situació respecte les perspectives d'inici de curs: "El primer trimestre vam viure una davallada generalitzada marcada per la situació de pandèmia i un procés de desmotivació del grup. Davant d'aquesta realitat, des de l'equip tècnic ens vam anticipar a través de la coordinació dels diferents agents del territori perquè els joves no abandonessin la seva formació i en alguns casos vam oferir acompanyament especialitzat".

Una adaptació a la situació generada per la pandèmia que, segons la mateixa tècnica, ha estat possible gràcies a la figura dels mentors i mentores, que han fet un esforç extra ja que la creació del vincle no es genera de la mateixa manera de forma online que presencial. En aquesta mateixa línia, Vidal també destaca l'impacte que ha tingut en el territori el programa de voluntariat: "El 85% dels joves ha pogut implicar-se en el seu territori en un moment en el qual gairebé no es podia fer res i tant la seva valoració com la nostra, és molt positiva".
 
Una valoració compartida pel president de la Fundació Impulsa, Carles Cuyàs: "Aquests resultats mereixen l'indiscutible reconeixement de tota una xarxa de professionals, persones mentores, entitats, institucions i organitzacions que dia a dia, curs a curs, creuen en uns joves que, més enllà de la seva situació socioeconòmica, posen tot el seu compromís i implicació per tirar endavant".La Fundació Impulsa
 
La Fundació Impulsa promou la igualtat d'oportunitats dels joves acompanyant-los en la seva formació i creixement personal. Joves amb compromís i motivació per seguir estudiant però que passen per una situació socioeconòmica vulnerable reben acompanyament per cursar estudis de Formació Professional (FP) i generar una xarxa de relacions que els acompanyin en el seu creixement humà i professional al llarg de la vida.
 
Els joves admesos al programa Impulsa reben una beca econòmica per als estudis de FP, un ordinador, formació en competències transversals i professionals i l'acompanyament d'una persona mentora de referència, així com es comprometen a fer voluntariat amb una entitat social del territori. A més, si és necessari, durant el programa es dona suport en la cobertura de necessitats bàsiques i quan es finalitzen els estudis s'acompanya en la inserció al món laboral.
 
La Fundació Impulsa treballa fent xarxa al territori entre els joves i les seves famílies, les empreses, els mentors, les entitats, els centres educatius i les institucions per avançar cap a una societat més justa i cohesionada.
 
L'any 2015 un grup d'empresaris implicats en la creació d'una societat més justa i cohesionada va crear la Fundació Impulsa. Els membres del patronat creuen fermament en la igualtat d'oportunitats i la motivació dels joves per aportar el seu potencial a la societat.
 
Els joves se seleccionen amb criteris econòmics i de motivació per rebre suport econòmic i acompanyament humà de la mà de la Fundació Impulsa. L'objectiu és dotar l'alumnat en risc d'exclusió social de recursos per garantir la seva accessibilitat als cicles de Formació Professional (FP) i generar una xarxa de relacions que l'ajudin en el seu desenvolupament al llarg de la vida.
 
Mentoria Social, un tret que ens diferencia

Un dels elements diferencials del mètode Impulsa és el programa de Mentoria Social amb el qual cada alumne becat rep l'acompanyament d'una persona voluntària amb experiència vital i professional que es troba amb ells de manera regular i estimula els seu pensament i reflexió, l'ajuda a detectar i enfrontar conflictes, li apropa experiència i, sobretot, l'ajuda a aprendre a utilitzar adequadament tot allò que aprèn. Aquestes persones reben una formació específica per part de la Fundació Impulsa per garantir un acompanyament integral i respectuós als joves
 
Empreses Impulsores

Més de 90 empreses i institucions del territori donen suport cada any per finançar els projectes de la Fundació Impulsa. Aportacions econòmiques, en voluntariat corporatiu de mentoria i en estades formatives remunerades a joves que permeten mantenir l'activitat de la Fundació Impulsa.

Fundació ImpulsaAquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=1873