Habitatge protegit per valor de 3.2 milions d’euros
Data Divendres, 20 d'octubre a les 06:00:00
Tema societatCastellterçol ofereix més habitatges “loft” d’iniciativa pública, a partir de 63.000 euros

L’Ajuntament adjudicarà 3,2 milions en habitatge protegit en l’última fase del Terçol Loft en una proposta pionera a l’Estat. Un cop les necessitats dels joves han estat cobertes el projecte Terçol Loft es va obrir a altres grups d’edats. 66 sol·licituds va rebre l’oficina per optar al sorteig dels 25 lofts que queden i que es farà el proper 19 d’octubre a Cal Recader.

Les obres avancen a bon ritme i ja s’ha executat el 45% de l’obra: s’estan aixecant les parets que separen els habitatges, algunes de les quals seran de maó vist, s’han polit els sostres de volta catalana i restaurat i pintat les bigues dels lofts de la primera planta. A més ja és visible la façana de Josep Gallés encara que queda pendent de pintar-se, procés que es farà un cop finalitzades les obres. L’objectiu és que les façanes principals del carrer, Així com les del passatge, tinguin un acabat amb arrebossat de morter i pintat. La coberta que al llarg dels anys ha protegit la fàbrica ja ha desaparegut totalment. En el seu lloc se n’està creant una de nova sobre l’estructura existent, sobre de la qual s’hi col·locaran plaques solars per a l’escalfament d’aigua. La direcció d’obres preveu que abans de finals d’any ja estarà instal·lada tota la coberta. A principis de 2007 es faran  les instal·lacions i els acabats interiors per tal de poder-ho entregar, com està previst durant la primavera de l’any que ve. Lluny queda la retirada de placa de la fàbrica Roger el passat 3 de març, acte que va donar el tret de sortida al començament de les obres, la totalitat de les feines d’enderrocament dels 2000m2 de la fàbrica (una etapa que era tan necessària com deslluïda), fins arribar a la construcció de les parets interiors, que suposa que  l’estructura dels habitatges ja prenen forma i que el projecte Terçol Loft passi de futur a present  i esdevingui, la realitat que ja és.


Aquesta iniciativa, promoguda per l’Ajuntament de Castellterçol a través de la societat Terçol Iniciatives Municipals, S.L., permetrà obtenir un edifici d’habitatges protegits, alhora que es realitza la rehabilitació de l’edifici de l’antiga fàbrica tèxtil Roger, que forma part del patrimoni arquitectònic local.

A l’edifici s’hi ubicaran 34 habitatges tipus loft, tot aprofitant la tipologia originària de l’edifici existent, de caràcter industrial.

L’objectiu és oferir uns standards de qualitat acceptables a un preu raonable, atès que es tractar d’una promoció municipal d’habitatge protegit.

CARACTERÍSTIQUES DE LA PROMOCIÓ

L’edifici està format per dos cossos diferenciats corresponents a dues naus annexes, separades per un pati.

Aquest pati es convertirà en un vial públic peatonal, per tal que pugui esdevenir una façana on obrir els nous habitatges.

Pel que fa a l’ordenació dels habitatges, resulten diferents metratges, però amb una idea formal comuna, la tipologia loft.
Es tracta d’una iniciativa pionera a tot l’estat.
Així, les superfícies es mouen entre els 38,5 metres quadrats del més petit i els 100 metres quadrats del més gran.
L’edifici estarà dotat de sistemes de captació d’energia solar per al consum propi, el que suposarà un estalvi considerable pels propietaris.

El pressupost d’execució material de l’obra és de 1.759.000 euros, i el termini d’obres s’estima en uns 11 mesos.Aquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=430