Aigua de la Sèquia fins Calders
Data Dimarts, 31 d'octubre a les 06:00:00
Tema societatUn moment de la signatura del conveniAquesta setmana començaran les obres d'una nova fase del projecte que es va encetar fa anys i que preveu portar aigua del riu Llobregat fins als municipis de Sallent, Artés, Avinyó, Calders, Talamanca i Mura. Aquesta nova fase, que inclou Sallent, Avinyó, Artés i Calders, té un pressupost de licitació de 6,7 milions d'euros i és previst que finalitzi en uns dos anys.


Segons una nota de premsa del Consell Comarcal del Bages, fins ara ja s'havia fet la portada d'aigües a Avinyó des d'Artés i a la zona de Cornet de Sallent des d'Avinyó. En properes fases està previst que l'aigua arribi també a Talamanca i Mura, que es construeixi un nou dipòsit per a l'abastament d'Artés i s'abasteixi també el sector de l'Oller de Calders. Aquestes obres incidiran positivament en la qualitat i quantitat d'aigua que arriba a més de 16.000 habitants dels sis municipis afectats.

Les obres d'aquesta nova fase començaran amb una actuació a Sallent, al sud del barri de l'Estació, i s'allargaran, passant per Cabrianes, fins a Artés i Calders. L'aigua es captarà de la Sèquia a l'alçada de Sallent, es farà passar per una nova planta potabilitzadora que es construirà prop de la captació i es distribuirà fins als municipis a través d'una nova canonada, amb els seus dipòsits corresponents


L'abast supramunicipal de les infraestructures projectades ha propiciat una important implicació per part del Consell Comarcal del Bages, tant en la seva construcció com en la seva futura gestió, assegura la nota de premsa.

El conveni signat l'any 1998 entre el Consell i l'Agència Catalana de l'Aigua, fixava que l'ACA es faria càrrec del 80% del cost de les obres, mentre que els ajuntaments n'assumirien el 20% restant. D'acord amb aquest pacte, l'ACA havia d'aportar 8.873.931,18 euros i els ajuntaments, 2.218.482,79 euros.

Des del 1998, el Consell Comarcal ha cercat i obtingut subvencions per reduir l'esforç econòmic dels ajuntaments en el finançament de les obres. Gràcies a aquestes noves aportacions, els ajuntaments hauran d'aportar el 6,5% dels costos. En concret, hauran de pagar 720.032,55 euros.

Aquest divendres es va signar un conveni entre Consell Comarcal del Bages, i els ajuntaments d'Avinyó, Artés, Calders i Sallent. Aquest conveni, que complementa el que ja van signar aquests ajuntaments i el Consell Comarcal l'any 1995, incorpora un nou pla financer mitjançant el qual s'incorporen els nous ajuts obtinguts, es regularitzen les aportacions econòmiques que han de fer els diferents ajuntaments i l'Agència Catalana de l'Aigua per tirar endavant el projecte, i recull també la incorporació de Talamanca i Mura a la nova xarxa d'abastament d'aigua potable en alta des del riu Llobregat.

A més, es delega la gestió del servei al Consell Comarcal per un període de 15 anys i es crea una Comissió de Seguiment amb representants dels ajuntaments i del Consell Comarcal, de caràcter consultiu, que tindrà per objecte l'examen i assessorament en qualsevol aspecte que afecti la gestió de les instal·lacions.Aquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=439