Festa de Sant Antoni Abat. Cavalcada dels Tres Tombs
Data Dimecres, 14 de gener a les 22:14:00
Tema culturaDissabte 17 de gener Castellterçol celebra la Cavalcada dels Tres Tombs conjuntament amb els pobles de Castellcir, Sant Quirze Safaja i Granera.
Una festa que es remunta a més de 150 anys enrere i que any rere any ha afegit noves activitats com una cursa de tractors, concurs de carrosses, premis, repartiment dels típics panets de Sant Antoni... Tots els participants fan una llarga ruta pels pobles participants, acompanyats dels cavalls guarnits amb els seus "jinetes" per a la ocasiói els tractors i carrosses ben decorats amb temàtiques (els estudiants, els de baix...). La cavalcada finalitza a Castellterçol on es beneeixen els cavalls i els tractors per aquest any de treball que els espera. La Cavalcada dels Tres Tombs compta amb la participació de centenars de pagesos i vilatants que durant aquests últims caps de setmana han estat treballant per decorar les carrosses i els animals que els acompanyen.

Les activitats que s'hi porten a terme son:
9:15h a Cal Llauner -- Reunió dels Agremiats per recollir les Banderes i Acompanyar els Ancians d'Honor i els Administradors d'enguany a l'Església Parroquial.


9:30h -- Celebració de l'Eucaristia en honor del Sant.
Farà l'Homilia Mn. Pere, Rector de Castellterçol i Mossèn Jaume Soler, Rector de Sta. Maria d'Oló.
La CORAL CASTELLTERÇOL participarà amb els seus cants. Al final hi haurà la benedicció dels PANETS DE SANT ANTONI i cant dels GOIGS.
10:30h al Pavelló Municipal -- Reunió d'agremiats i amics amb obsequi de la típica coca i vi bo
11:30h a l'Avinguda de Ramon Albó -- PREPARACIÓ DE LA CAVALCADA
12h a la Plaça Prat de la Riba -- BENEDICCIÓ DELS CAVALLS I TRACTORS. Seguidament pels principals carrers de la vila i sota la direcció dels senyors Ramon Fañé i Font i Antoni Vila i Rodés, en funció de Regidors.
CAVALCADA DELS TRES TOMBS
S'obsequiarà amb el clàssic Tortell de Sant Antoni i un record a tots els qui portin tota classe de bestiar i tractors a beneir i segueixin la cavalcada.
17h al Pavelló Municipal -- POPULAR CONCERT- CAFÈ. A la mitja part es rifarà una magnífica panera.
21h al Pavelló Municipal -- ANIMAT BALL DE VETLLA. Durant el Ball els administradors d'enguany entregaran les capes i els barrets als administradors de l'any vinent, es rifarà la tradicional i magnífica "Toia" i dos pernils. Al acabar el ball de gala, hi haurà DISCO per a tothom, amenitzat pel jovent del poble.
Tots els actes seran amenitzats per l'ORQUESTRA ROSALEDA.
Dimecres 21 de gener es celebra la tradicional Festa Major d'Hivern amb la Festa de Sant Fruitós, patró de Castellterçol en la que es crema el tradicional arbre de Nadal que ha decorat la Plaça de l'Ajuntament durant tot el Nadal i amb la brasa que genera el poble hi assisteix per a fer-se unes bones torrades a la brasa acompanyades de cansalada i vi bo. Una jornada que permet la participació de força població de la vila ja que és festa municipal.

Aquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=780