Mesures contra la crisi
Data Dissabte, 19 de desembre a les 17:42:13
Tema economiaEl Consorci i els deu Ajuntaments del Moianès porten a terme diferents mesures i projectes contra la crisi.

En el marc dels programes finançats pel Servei d’Ocupació de Catalunya, la Diputació de Barcelona i el Pacte Territorial del Moianès i els 10 Ajuntaments, des de principis d’any s’han portat a terme diferents actuacions que tenen com a objectiu principal esmorteir els efectes de la crisi, ja sigui creant llocs de treball temporals, organitzant accions formatives per millorar l’ocupabilitat de la gent que està en situació d’atur, o bé actuacions que tenen com a objectiu dinamitzar els sectors econòmics més emergents del Moianès (turisme, comerç, indústria alimentària, serveis a les persones, etc.).

Les mesures específiques que s’han portat a terme durant l’any 2009 són:

· S’han atès un total de 10.134 visites des dels diferents serveis del Consorci del Moianès.

· S’han creat 16 llocs de treball temporals en diferents àmbits d’una mitjana de 6 mesos de durada.

· S’ han organitzat 195 activitats formatives, en les quals han participat 2.831 alumnes.

· Des del Servei d’Ocupació del Moianès s’han fet un total de 527 entrevistes i seguiments a persones que busquen feina, i que han representat un total de 2.321 visites. S’han gestionat un total de 144 ofertes de treball.

· S’han assessorat un total de 109 projectes empresarials de nova creació dels que s’ han consolidat que han comportat la creació de 26 noves empreses.

· S’han assessorat un total de 41 empreses ja existents en diferents àmbits.

· Aquest any s’han tramitat 43 subvencions per a diferents empreses que han representant un total de 156.697,53 € de subvencions concedides per les empreses.

· Els 10 ajuntaments han creat 17 llocs de treball temporals en el marc del programa dels plans d’ocupació.

· S’ han realitzat 36 assessoraments individualitzats a empreses del Moianès per part de professionals experts en diferents àmbits (gestió comercial i marketing, gestió econòmica financera, aparadorisme...), amb l’objectiu de donar suport a la consolidació del teixit empresarial.

· S’ha dissenyat el full de l’Observatori Estratègic del Moianès, que fa el seguiment de la taxa d’atur del Moianès mensualment, i analitza la situació actual i l’evolució dels sectors econòmics cada mes.

La crisi ha comportat que els usuaris del Consorci s’han duplicat en relació a l’any anterior:

-Durant l’any 2009, els diferents Serveis del Consorci han atès un total de 10.134 visites, gairebé el doble que tot el 2008, quantificades en 5.302. Cal tenir en compte que aquestes dades no inclouen les visites ateses des dels diferents punts d’ informació turística del Moianès.

- En les dades que s’adjunten s’observa que totes les àrees han incrementat els usuaris, tot i que destaca l’increment de les visites del Servei d’Ocupació del Moianès, de l’àrea de formació i de l’àrea d’assessorament als emprenedors i a les empreses, serveis molt vinculats a la situació econòmica actual.


               


Per a més informació:
Marta Purtí – purtipm@diba.cat
Consorci del Moianès. Tlf.: 93 830 14 18


Aquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=864