Una festa en carrossa!
Data Dijous, 14 de gener a les 16:04:38
Tema culturaFesta de Sant Antoni Abat. Cavalcada dels Tres Tombs a Castellterçol

Diumenge 17 de gener Castellterçol celebra la Cavalcada dels Tres Tombs conjuntament amb els pobles de Castellcir, Sant Quirze Safaja i Granera. Una festa que es remunta a més de 150 anys enrere i que any rere any ha afegit noves activitats com una cursa de tractors, concurs de carrosses, premis, repartiment dels típics panets de Sant Antoni... Tots els participants fan una llarga ruta pels pobles participants, acompanyats dels cavalls guarnits amb els seus "jinetes" per a la ocasió i els tractors i carrosses ben decorats amb temàtiques (els estudiants, els de baix...).
 
La cavalcada finalitza a Castellterçol on es beneeixen els cavalls i els tractors per aquest any de treball que els espera. La Cavalcada dels Tres Tombs compta amb la participació de centenars de pagesos i vilatants que durant aquests últims caps de setmana han estat treballant per decorar les carrosses i els animals que els acompanyen.

Les activitats que s'hi porten a terme son:
-Banderes i acompanyar els Ancians d’Honor i els Administradors d’enguany a l’Església Parroquial. A les 9.15h a Cal Llauner.
-Celebració de l’Eucaristia en honor del Sant. A les 9.30h.
-Homilia a càrrec de Pare Marian Baqués Trenchs Participació de la Coral Castellterçol. A l’Església de Sant Fruitós.
-Reunió d’agremiats i amics amb obsequi de la típica coca i vi bo.  A les 10:30h al Pavelló Municipal Castellterçol.

-Preparació de la Cavalcada. A les 11:30h a l’Avinguda Ramon Albó.
-Benedicció dels Cavalls i Tractors i CAVALCADA DELS TRES TOMBS. A les 12.00h a la Plaça Prat de la Riba. La cavalcada tindrà lloc pels principals carrers de la vila i sota la direcció dels senyors Ramon Fañé i Font i l’Antoni Vila i Rodés (en funció de Regidors). S’obsequiarà amb el clàssic Tortell de Sant Antoni i un record als participans.
-Popular Concert-Cafè. A les 17h al Pavelló Municipal Castellterçol. A la mitja part es rifaran lots de productes cedits per l’empresa Pierre Fabré.
-Animat Ball de Vetlla amb l’ORQUESTRA ROSALEDA. A les 21h al Pavelló Municipal Castellterçol. Durant el Ball els administradors d’enguany lliuraran les capes i els barrets als administradors de l’any vinent. Es rifarà la tradicional i magnífica “Toia” i dos pernils.
 
Festa Major d’Hivern. Sant Fruitós

Tanmateix, dijous 21 de gener es celebra la tradicional Festa Major d'Hivern amb la Festa de Sant Fruitós, patró de Castellterçol en la que es crema el tradicional arbre de Nadal que ha decorat la Plaça de l'Ajuntament durant tot el Nadal i amb la brasa que genera, el poble hi assisteix per a fer-se unes bones torrades a la brasa acompanyades de cansalada i vi bo. Una jornada que permet la participació de força població de la vila ja que és festa municipal.


Ajuntament de Castellterçol


Aquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=867