Benvingut a moianès.net
Portada Els més llegits Correu Galeria fotogràfica Fòrums

Índex
· Inici
· Arxiu de notícies
· Bibliografia, mapes i vídeo reportatges
· Buscar
· Els més llegits
· Enllaços
· Enquestes
· Enviar article/notícia
· Fòrums
· Google-cerca
· Preguntes freqüents
· Suggeriments
· Temes
· Vista darreres publicacions

Articles a l'atzar

política
[ política ]

·Acte de presentació de la candidatura dels socialistes de Moià
·Salvador Illa visita Moià
·Susana Tapia candidata per Moià
·Presentació de Susana Tapia, candidata del PSC a Moià
·Acte de l’ANC Bages-Moianès sobre la sobirania energètica
·Debat entre les organitzacions de l'independentisme popular
·L'Ateneu Popular del Moianès es reivindica amb la seva ocupació
·Rafael Mazanera candidat socialista a les eleccions del 14F
·ERC demana a la DIBA acabar amb la bretxa digital

Menú per Categories
· Totes les Categories
· Aportacions
· Bages
· Berguedà
· Calders
· Castellcir
· Castellterçol
· Catalunya
· Collsuspina
· Comarques Centrals
· Granera
· Internacional
· L'Estany
· Lluçanès
· Moià
· Moianès
· Monistrol de Calders
· Osona
· St. Quirze Safaja
· Sta. Maria d'Oló
· Vallès Occidental
· Vallès Oriental

Segueix-nos també a facebook
Cliqueu aquí per entrar a facebook

El temps

Cliqueu aquí per a veure dades meteorològiques de Moià a temps real
Meteo Moià
Cliqueu aquí per a veure dades meteorològiques de l'Estany a temps real
Meteo l'Estany
Cliqueu aquí per a veure dades meteorològiques de l'Estany a temps real
Meteo Collsuspina
Cliqueu aquí per a veure dades meteorològiques de l'Estany a temps real
Meteo Monistrol
Cliqueu aquí per a veure la imatge més gran
Meteosat

El temps a Catalunya
Cliqueu aquí per a veure la predicció a curt termini

  
St. Quirze Safaja: SQS aprova les noves ordenances fiscals més socials
Enviat el Divendres, 11 de novembre a les 15:20:48 per Redaccio

economia
Sant Quirze Safaja aprova les noves ordenances fiscals pel 2017 amb un clar objectiu social
 

Després d’un procés exhaustiu d’anàlisi de les actuals ordenances municipals i després d’haver-ho treballat conjuntament els 7 regidors de la Corporació, en el ple extraordinari d’octubre van aprovar-les les següents modificacions a les ordenances fiscals les quals tenen un alt contingut social per atendre a les necessitats de les famílies més necessitades: 

IMPOST SOBRE BÉNS IMMOBLES

5% de bonificació de la quota íntegra per a famílies nombroses i monoparentals sempre que constitueixi l’habitatge habitual de la família i aquelles persones que acreditin que els ingressos de la seva unitat de convivència no superen els imports resultants de la taula pertinent, d’acord amb l’Indicador de Renda de Suficiència de Catalunya – IRSC anual (14 pagues) – del mateix any que es prengui com a referència per a la determinació dels ingressos: 

Congelació de l’IBI. Es manté el tipus de gravamen que hi havia l’any anterior, el qual és del 0,957 per cent quan es tracti de béns urbans i el 0,8064 per cent quan es tracti de béns rústics. El tipus de gravamen aplicable als béns immobles de característiques especials serà el 0,60 per cent.

IMPOST SOBRE CONSTRUCCIONS, INSTAL·LACIONS I OBRES

70% de bonificació els subjectes passius, persones físiques o comunitats de veïns, en el seu domicili habitual per obres relatives a la rehabilitació de façanes d’edificis existents. 

100% de bonificació a aquelles obres que tinguin com a objecte la instal·lació de sistemes de recollida i aprofitament d’aigües pluvials.TAXA PER LA PRESTACIÓ DELS SERVEIS D’INTERVENCIÓ ADMINISTRATIVA EN L’ACTIVITAT DELS CIUTADANS I LES EMPRESES A TRAVÉS DEL SOTMETIMENT A PRÈVIA LLICÈNCIA, COMUNICACIÓ PRÈVIA O DECLARACIÓ RESPONSABLE, AIXÍ COM PELS CONTROLS POSTERIORS A L’INICI DE L’ACTIVITAT, ELS CONTROLS PERIÒDICS I LES REVISIONS PERIÒDIQUES

S’actualitzen els conceptes a les noves normatives i a les necessitats reals dels ciutadans. S’actualitzen també les taxes corresponents a cada una de les prestacions. 

TAXA PER LA PRESTACIÓ DEL SERVEI D’ESCOLA BRESSOL

S’actualitzen els preus corresponents a les quotes pel servei de menjador fixe i temporal quedant de la següent manera: 

QUOTA PER SERVEI DE MENJADOR FIXE                     

1. lactants (a partir de 8 àpats)          2,00 euros

2. no lactants (a partir de 8 àpats)      6,75 euros 

QUOTA PER SERVEI DE MENJADOR TEMPORAL         

1. lactants (fins a 7 àpats)                  3,00 euros

2. no lactants (fins a 7 àpats)              8,50 euros  

TAXES PER LA PRESTACIÓ DEL SERVEI DE GESTIÓ DE RESIDUS MUNICIPALS 

5% de bonificació de la quota íntegra per a aquelles persones que acreditin que els ingressos de la seva unitat de convivència no superen els imports resultants de la taula pertinent, d’acord amb l’Indicador de Renda de Suficiència de Catalunya – IRSC anual (14 pagues) – del mateix any que es prengui com a referència per a la determinació dels ingressos: 

10% de bonificació en el rebut de la taxa  per recollida d’escombraries d’aquest exercici, els contribuents que durant l’exercici immediat anterior al d’aquesta Ordenança, hagin utilitzat un mínim de vuit vegades el servei de deixalleria municipal per a l’eliminació de vuit tipus de residus classificat. 

Per altra banda, hem treballat 4 noves ordenances municipals que entraran en vigor de cara el 2017 i que eren vitals posar-les a la legislació municipal per poder fer front a les necessitats dels ciutadans del nostre municipi. Aquestes han estat: 

ORDENANÇA MUNICIPAL DE BON GOVERN I CONVIVÈNCIA CIUTADANA

Aquesta ordenança ja existia però l’hem complementat amb una gran quantitat de nous articles els quals regulen: 

Normes d’ús dels espais verd públics, els parcs i jardins. Aquesta ordenança té per objecte la defensa del patrimoni verd urbà en el sentit més ampli, que comprèn tant les plantacions realitzades sobre el sòl de la propietat municipal com sobre els terrenys particulars que estiguin afectats com a zona veda en els plans urbanístics vigents. Alhora també regula l’ús dels espais verds públics i els elements que hi són instal·lats, així com les plantacions, principalment d’arbrat, existents en les vies públiques i les places del municipi. I finalment també comprèn la  regulació  de  les  condicions  higièniques  i  fitosanitàries  que  han  de  complir  totes les plantacions en els jardins o espais privats. 

Tanmateix, hem adequat els imports corresponents a les infraccions administratives d’aquesta ordenança les quals es classifiquen en lleus, greus i molt greus. 

- Infraccions lleus: de 30,05 € fins a 300,00 €.

- Infraccions greus: de 300,01 € fins a 600,00 €

- Infraccions molt greus: de 600,01 € fins a 1000,00 €. 

La imposició de les sancions serà compatible amb l’exigència a l’infractor de la reposició de la situació alterada al seu estat originari, així com la indemnització pels danys i perjudicis causats pels fets sancionats. 

PREU PÚBLIC PER LA PRESTACIÓ DELS SERVEIS DE MANTENIMENT D’UNA FRANJA EXTERIOR DE PROTECCIÓ AL VOLTANT DE LES URBANITZACIONS, NUCLIS DE POBLACIÓ, EDIFICACIONS I INSTAL·LACIONS SITUADES EN TERRENYS FORESTALS, DE MANTENIMENT DE LES PARCEL·LES I ZONES VERDES LLIURES DE VEGETACIÓ SECA I MASSA ARBÒRIA ACLARIDA, EN LES MATEIXES URBANITZACIONS. 

Constitueix l’objecte del preu públic la prestació dels següents serveis de manteniment:

a. D’una franja exterior de protecció al voltant de les urbanitzacions, nuclis de població, edificacions i instal•lacions situades en terrenys forestals.

b. Per a la prevenció d’incendis forestals a les parcel·les.

c. Per a la prevenció d’incendis forestals a les zones verdes.

En aquest sentit, s’aplica la següent quantia:

1. La quantia del preu públic regulat en aquesta Ordenança, pel manteniment de la franja exterior de protecció al voltant de les urbanitzacions, nuclis de població, edificacions i instal·lacions situats en terrenys forestals s’aplicarà segons la superfície edificable de la finca i en relació a la suma del total de superfícies edificables de les finques de la urbanització, per la qual raó es calcularà l’import a abonar per cada propietari. 

2. La quantia del preu públic regulat en aquesta Ordenança, pel manteniment per a la prevenció d’incendis forestals a les parcel·les interiors s’aplicarà segons els m2 de la superfície total de la finca. 

3.- La quantia del preu públic regulat en aquesta Ordenança, per a la prevenció d’incendis forestals a les zones verdes s’aplicarà segons els m2 de la superfície total de la finca. 

ORDENANÇA MUNICIPAL DE RECOLLIDA DE RESIDUS

Es regula el servei de recollida de residus de forma molt detallada i es regula el tipus de sancions:

-Infraccions lleus: multa de 120 € fins a 1.500 €.

-Infraccions greus: multa de 1.501 € fins a 15.000 €.

-Infraccions molt greus: multa de 15.001 € fins a 30.000 €. 

ORDENANÇA REGULADORA DE SOROLL I VIBRACIONS

L’objectiu d’aquesta ordenança és regular, en l’àmbit de les competències municipals, les normes i els criteris de bona qualitat acústica del medi, els nivells sonors i les vibracions produïts per les activitats i el veïnatge i igualment els produïts pel trànsit a la via pública, com també prevenir i corregir la contaminació provocada pels sorolls i les vibracions. 

Resten sotmesos a l’aplicació d’aquesta ordenança:

a.   Edificacions

b.  Indústries i activitats en general

c.   Trànsit en vies urbanes i interurbanes.

d.   Actuacions a la via pública. Obres i activitats de càrrega i descàrrega, gestió de residus, activitats festives i de lleure, comportament ciutadà i avisadors acústics.

e.    Persones i/o actes de veïnatge. Obres, aparells domèstics i instruments musicals, tinença d’animals i comportaments.

f.   Vehicles de motor.

g.  Qualsevol altre emissor que, en funcionament o utilització, pugui ser subjecte actiu o passiu d’algun dels efectes sonors i de vibracions que regula aquesta ordenança, qualsevol que en sigui el titular, promotor o responsable, tant si és una persona física o jurídica particular com si és l’Administració pública, i el lloc, públic o privat, obert o tancat, en què estigui situat. 

 

Ajuntament de Sant Quirze Safaja

 
Enllaços relacionats
· Més sobre economia
· Notícies de Redaccio


Notícia més llegida sobre economia:
L'Ecoinnova Ve de Gust


Vots de l'article
Puntuació promig: 0
vots: 0

Si us plau espera un segon i vota per aquest article:

Excel·lent
Molt Bo
Bo
Regular
Dolent


Opcions

 Versió per a imprimir Versió per a imprimir


Temes associats

economiapolíticasocietat

"Usuaris registrats" | Entrar/crear compte | 0 Comentaris
Els autors dels comentaris són els únics responsables del seu contingut.
La Redacció es reserva el dret d'eliminar un comentari si ho creu oportú.

No són permesos els comentaris anònims, Regístra't si us plau


Disseny optimitzat per una resolució de 1024 x 768 píxels
© moianes.net
Per la reproducció total o parcial d’aquesta publicació
demani autorització a la Redacció [ redaccio@moianes.net ]

PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Pàgina Generada en: 0.17 Segons