El PEIN del Moianès s'amplia i incorpora terrenys de Muntanyola
Data Dimecres, 10 de novembre a les 16:56:50
Tema medi ambientVeure elements d'interès natural del MoianèsLa superfície actual protegida passa de tenir 2.050,84 hectàrees protegides a 10.583,77. La zona abasta terrenys de Moià, Muntanyola, Collsuspina, Santa Maria d'Oló, l'Estany i Castellcir.

Nota de premsa d'ICV-EUiA


"El Govern de la Generalitat va aprovar ahir en Consell de Govern l'ampliació dels límits de l‘espai d'interès natural del Moianès i la riera de Muntanyola. Amb aquest pas endavant s’amplia l’espai del Moianès, incloent-hi terrenys dels termes municipals de Moià, Santa Maria d’Oló, l’Estany, Castellcir, Collsuspina i Muntanyola.

La inclusió en l’àmbit de l’espai de terrenys del terme municipal de Muntanyola explica la modificació del nom de l’espai, donat que aquest terme és l’únic que no pertany a l’àmbit històric i geogràfic del Moianès.

Els valors naturals de la proposta d’ampliació es completen amb la inclusió de diversos punts d’interès geològic. Entre aquests cal destacar sobretot el sistema càrstic en calcàries de les coves del Toll i de les Toixoneres o l’aflorament salí pròxim a Santa Maria d’Oló.

Aquesta proposta d'ampliació dels límits del PEIN del Moianès ha estat un de les apostes polítiques d’ICV-EUiA en aquest mandat en matèria de Medi Natural al Departament de Medi Ambient i Habitatge.


La candidata osonenca a les properes eleccions al Parlament de Catalunya d'ICV-EUiA, Montse Ayats, ha aprofitat l’aprovació per posar en valor les polítiques i iniciatives del seu partit mentre ha estat al govern. "Si avui tenim aquesta ampliació és gràcies entre d'altres per la insistència del nostre partit i de la gent del territori" ha afirmat Ayats i l'ha contraposat amb el que ha denominat "la política de ciment que vol CiU".

Però, en canvi, a ICV creiem que s'ha de continuar la feina i s'han de crear nous parcs naturals. En aquest senti, ICV considera que les polítiques de conservació del patrimoni natural han de ser prioritàries i una peça clau en les estratègies de futur. Una de les propostes que recull el programa electoral dels ecosocialistes és la declaració del Parc Natural de les Capçaleres del Ter i el Freser per la propera legislatura.

ICV-EUiA considera que és necessari continuar treballant de forma decidida per aconseguir compaginar el desenvolupament sostenible, la necessària modernització del món rural i la protecció del valuós patrimoni natural existent al nostre país".


Aquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=1001