Projecte Iloquid al Moianès
Data Divendres, 19 de novembre a les 20:04:12
Tema economiaAL VOLTANT DE 100 PERSONES S’INTERESSEN PER PARTICIPAR EN EL PROJECTE ILO MOIANÈS

El projecte s’inicia al Moianès amb el curs d’Auxiliar de Gerontologia amb 22 participants

El Consorci del Moianès ha posat en marxa el projecte ILO Moianès, en el marc del programa ILOQUID, d’iniciatives Locals d’Ocupació, amb l’objectiu d’afavorir la inserció laboral dels habitants del Moianès que estan en situació d’atur, a partir de la formació professionalitzadora en l’àmbit del sector serveis a les persones.

Aquest projecte va adreçat a persones que es troben a l’atur i que tenen interès per formar-se i treballar en aquest àmbit, ja sigui del sector geriàtric o del sector lleure. Les persones que hi participin hauran de realitzar diferents actuacions que es basen en una formació específica i les seves corresponents pràctiques laborals en empreses del territori, que ajudaran a posar en pràctica els coneixements adquirits en la teoria però també per posar en contacte futurs treballadors i teixit empresarial del territori. Totes les accions es troben emmarcades en la creació d’itineraris personals per la inserció laborals, on les persones que hi participin estan en contacte constant amb un tutor que els guiarà i els orientarà en tots els passos que han de seguir, ja sigui els que s’inclouen en el projecte com d’altres que el puguin complementar.

Fins a l’actualitat s’han interessat al voltant de 100 persones per participar en el projecte, aproximadament la meitat per l’àmbit geriàtric i l’altre meitat pel del lleure. El projecte ILO Moianès va engegar el mes d’octubre passat amb el curs “Auxiliar de gerontologia” de 458 hores de durada amb un total de 22 alumnes participants, que en un 90% són dones. Les actuacions dirigides a l’àmbit geriàtric s’allargaran fins a l’abril de 2011 i posteriorment s’iniciarà la part més enfocada a l’àmbit del lleure.

El projecte ILOQUID està finançat pel Consorci del Moianès, la Diputació de Barcelona i el Fons Social Europeu. Amb aquesta iniciativa es pretén donar resposta a dues necessitats existents en l’actualitat: una és disminuir la taxa d’atur al territori i l’altra recolzar a les empreses del sector a adaptar-se a les normatives vigents, ja que en l’àmbit geriàtric en concret, a partir del 2010 totes les empreses hauran  de comptar amb el 100% de personal titulat.

Per més informació:

Consorci del Moianès
93.830.14.18
consorci@consorcidelmoianes.cat 
http://www.consorcidelmoianes.cat

Aquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=1003