Fòrum sobre habitatge, territori i paisatge
Data Dijous, 25 de novembre a les 15:34:29
Tema economiaEL CONSORCI DEL MOIANÈS CELEBRA EL PRIMER FÒRUM SOBRE HABITATGE, TERRITORI I PAISATGE

El passat dimarts 23 de novembre el vespre el Consorci del Moianès va presentar els resultats de dos estudis que s’han realitzat durant aquest any 2010 en el marc del Fòrum sobre habitatge, territori i paisatge, adreçat a alcaldes, regidors i tècnics municipals dels Ajuntaments i empreses i tècnics dels sectors econòmics implicats. Van assistir a la Jornada una trentena de persones.

Per una banda, es va presentar l’estudi sobre el parc d’habitatges dels municipis del Moianès el qual quantifica i classifica els habitatges dels deu municipis diferenciant entre habitatges de primera i segona residència i habitatges buits. Els resultats principals són els que es detallen.


Es quantifiquen al Moianès un total de 7.377 habitatges que es distribueixen entre 4.631 habitatges principals ( representen un 62,7% sobre el total ) , 2058 habitages de segona residència (que representen un 27,9% ) i 688 habitatges vacants (representen un 9,3%).
 
Per altra banda, l’inventari de les hortes del Moianès, el qual identifica els horts existents en cada un dels municipis i es georeferencien per iniciar la segona fase del projecte de l’hort a la plaça.

El fòrum va estar molt ben valorat per part dels assistents, ja que es van presentar també dues experiències convidades que van ser molt enriquidores, tant l’aplicació de la Llei de barris – el pla de millora del barri de l’Erm de Manlleu a càrrec de la Sra. Betlem Parés, gerent de l’Institut de Desenvolupament del barri de l’Erm com La Gastroteca presentada pel mateix Sr. Ramon Sentmartí, Cap del Programa agroalimentari de la Direcció General de Comerç de la Generalitat de Catalunya.

A partir d’ara, des del Consorci del Moianès conjuntament amb els deu ajuntaments s’inicarà la planificació i execució de les actuacions sorgides dels dos estudis.


Per més informació:

Consorci del Moianès
93.830.14.18
consorci@consorcidelmoianes.cat           
www.consorcidelmoianes.cat

Aquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=1007