La Diputació, al costat dels municipis afectats pel foc
Data Dilluns, 19 de setembre a les 08:20:00
Tema medi ambientArticle aparegut a lamalla.net i signat per Joan Escofet.
“Durant aquest estiu, especialment al mes de juliol, diferents comarques barcelonines, entre les quals destaca el Bages, van patir greus incendis forestals. La Diputació de Barcelona vol estar al costat d’aquests municipis. Per això, ha provat un paquet d'ajuts econòmics que rebran els ajuntaments afectats. Una altra línia d'ajudes anirà destinada a les Agrupacions de Defensa Forestal que van participar en les tasques d'extinció.
Atenció perquè disposeu de 30 dies per sol•licitar a l’organisme supramunicipal un cop de mà.

El document que ha signat Celestino Corbacho, president de la Diputació, preveu subvencions per tal que els ajuntaments afectats pel foc i les flames puguin afrontar les despeses extraordinàries que van haver d'aguantar en aquells dies tan difícils. Les ADF, per la seva banda, també rebran ajuts per poder substituir el material que se'ls va fer malbé mentre lluitaven contra els incendis.

Les subvencions serviran per pagar despeses de combustible, de lloguer de maquinària, eines, roba, el menjar i el beure de persones afectades i evacuades, voluntaris i treballadors, els sous dels tècnics que van avaluar els danys de les flames i les despeses per netejar i condicionar infraestructures per allotjar desplaçats.

Les ajudes es podran sol•licitar, en els propers 30 dies, a l'Àrea d'Espais Naturals de la Diputació. Els ajuntaments podran demanar, també, diners per arreglar material fet malbé i la reparació d'equips, maquinària i vehicles que hagin patit desperfectes per culpa de les flames.”

Aquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=101