Empresaris del Moianès visiten la vall de Camprodon
Data Dimecres, 16 de febrer a les 17:14:46
Tema economiaEl passat dilluns dia 7 de febrer un grup d’empresaris del Moianès varen visitar la vall de Camprodon. Va ser una iniciativa impulsada pel Consorci del Moianès per veure experiències tant turístiques, com comercials, com d’oci... d’altres territoris, amb la finalitat de veure diferents maneres de treballar productes similars al nostres i aprendre d’ells.

Aquesta visita és la continuació dels tallers de Benchmarking fets al Moianès, per tal de conèixer el propi territori. Arrel d’aquests tallers, va sorgir la proposta de visitar un territori diferent per veure altres experiències i maneres de fer.

El grup d’empresaris estava format per representants d’establiments turístics, sector primari i comerç del Moianès.

Es va visitar la formatgeria Roure Soler de Sant Pau de Segúries, guanyadora diversos anys del concurs de la Fira de formatges Artesans del Pirineu. A continuació varem anar a la Masia de Turisme rural El Mariner, també a Sant Pau de Segúries, de les primeres cases rurals que es van posar en funcionament al territori català. Allà ens van explicar una mica l’evolució que han vist del turisme rural al llarg dels anys. A continuació el president de l’associació de criadors de muntanya del Ripollès ens va fer una visita a l’explotació d’eugues i poltres i ens va parlar de la carn de poltre, cada cop més apreciada.
 
Vam anar també a visitar una sala d’ensacar patates, les “Trumfes de la vall de Camprodon”, una iniciativa creada a través d’una cooperativa de productors, que ens va semblar una experiència molt interessant.
 
Finalment vam visitar també un recurs turístic de la zona, l’església romànica de Santa Cecília de Molló, i finalment vam tastar els productes locals de la vall de Camprodon, amb un menú elaborat amb productes de la terra.
 
La sortida va ser molt ben rebuda per part dels participants.

Per més informació:

Consorci del Moianès

93.830.14.18
consorci@consorcidelmoianes.cat

Aquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=1022