El Consorci del Moianès ha atès més de 20.000 visites durant l'any 2010
Data Divendres, 18 de febrer a les 21:18:11
Tema economiaEl Consorci del Moianès ha atès durant l’any 2010 un total de 20.406 visites  que inclouen tant visites dels diferents serveis que ofereix (Servei Ocupació, àrea emprenedors, oficina d’habitatge, etc...), com alumnes participants als cursos de formació, així com els usuaris de projectes educatius i juvenils adreçats a la població de 0-16 anys i els turistes que han passat per l’Oficina de Turisme i els Punts d’informació turística repartits entre els municipis que turística situats en els diversos municipis van rebre durant el 2010 9.105 visites.

Cal destacar per nombre de visites, les 3.086 visites ateses pel Servei d’Ocupació del Moianès (SOM) de persones que buscaven feina i va gestionar 211 ofertes de treball, 64 més que l’any 2009. La majoria d’ofertes són del  sector de serveis personals i a la comunitat, del sector comerç i de la indústria alimentària.

En segon lloc, aquest any 2010 l’Oficina Local d’habitatge ha atès un total de 1.910 visites i ha  tramitat un total de 186.061’34€  en subvencions que s’han concedit a diferents habitants del Moianès (Ajudes a lloguer, renda bàsica d’emancipació, ajudes per rehabilitació, etc...)


Destaquem també els 1.822 alumnes que han participat a les 126 accions formatives amb la impartició d’un total de 1.538 hores de formació. La franja d’edat que més ha assistit als cursos és la de 36 a 50 anys representant el 30% del total de participants.

Entre les dades de l’Àrea d’Emprenedors i Empreses, cal ressaltar que 114 emprenedors  amb nous projectes empresarials es van assessorar des del servei, dels quals 34 van acabant consolidat el seu projecte empresarial amb la creació de 42 nous llocs de treball al territori, així com les 46 empreses ja creades que s’han assessorat per diferents àmbits d’ampliació de negoci, tràmits de subvencions, etc...

També cal fer esment de la resta de projectes que s’han portat a terme des del Consorci del Moianès durant aquest any  en el quals han participat un elevat nombre de persones i que tenen a veure amb diferents col·lectius, així trobem projectes de millora de l’èxit escolar en centres educatius del territori, accions per fomentar els hàbits saludables entre petits i joves, projectes d’acollida i convivència als nouvinguts, el pla de drogodependències, el pla Mancomunat de joventut, entre d’altres

Aquestes xifres amb les quals l’entitat ha tancat l’any ens donen una idea de la importància dels serveis que donen a la població del territori i la necessitat de tenir-ne una continuïtat. El Consorci i els Ajuntaments que el formen valoren de manera molt positiva aquests resultats.


Per més informació:

Consorci del Moianès
93.830.14.18
consorci@consorcidelmoianes.cat

Aquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=1023