La reindustralització del Moianès.
Data Dijous, 22 de setembre a les 08:35:00
Tema economiaMoià es posicionarà en novena posició a les comarques de la Catalunya Central (Bages i Moianès), pel que fa als municipis que disposen de més sol industrial, després de Manresa, Sant Fruitós del Bages, Balsareny, Santpedor, Sallent, St. Vicenç de Castellet, Castellgalí i Artés. Aquest últim només el superarà en poc més de 30.000 m2.

Moià disposarà properament de 124.000 m2 més de sol destinat a polígons industrials, corresponent al Sot d’Aluies. Aquesta superfície, més les ja existents dels polígons industrials del Pla Romaní i la del Prat amb la seva futura ampliació, faran que Moià disposi en un futur molt proper de 345.400 m2 destinats a superfície industrial.

Així, de les poblacions que tenen poc més de 5000 habitants, Moià es posicionarà en la primera posició, superant amb escreix, les poblacions de Cardona, Navarcles i Navàs.

Els 10 municipis del Moianès van patir en el seu moment les conseqüències de la crisi del sector tèxtil, així com la pèrdua de pes del sector agrícola, que van comportar una important destrucció de llocs de treball. En la dècada dels 90, la taxa d'atur del territori es va duplicar, i va arribar a afectar el 15% de la població activa.
Aquet fet, va fer que es dugés a terme el Pla de Desenvolupament Turístic del Moianès, culminat el 1997, en la creació del Consorci del Moianès, organisme autor del pla que va dinamitzar econòmicament el territori i va incentivar la generació de noves activitats econòmiques a partir del seu gran potencial turístic.

Un dels pilars actuals de l’economia de la comarca el sosté el sector de serveis, ja que la infraestructura turística de la comarca és molt important i està ja consolidada.
Així, a l’any 2001, més del 50% de les empreses dels 10 pobles es dedicaven al sector serveis, que també és el que ocupava un percentatge més elevat de la població activa (48%).

El fort augment del sol industrial però, farà que la base econòmica de la comarca sofreixi en els propers anys un gir important.

Aquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=105