Presentació d'Entesa per Moià
Data Dilluns, 02 de maig a les 17:22:28
Tema políticaPresentació de la candidatura d’Entesa per Moià
Diumenge dia 1 de maig a 2/4 de 8 de la tarda a l’Auditori de Sant Josep.

Amb l’auditori Sant Josep, ple de gom a gom, ha tingut lloc la presentació de la candidatura d’Entesa per Moià a les properes eleccions del dia 22 de maig.

S’ha obert l’acte amb imatges d’un vídeo del candidat Ramon Crespiera que recollia algunes declaracions seves sobre les motivacions i els objectius de la candidatura.

A continuació, Llorenç Fort, membre de la candidatura i coordinador de la comissió de treball de Comunicació i Participació, ha fet la presentació de l’acte explicant breument com s’havia creat aquest partit polític local i quins eren els seus objectius, en el marc d’un sentiment àmpliament estès a la societat moianesa de la necessitat d’un canvi polític.

A continuació, Jordi Crespiera, fill del candidat a l’alcaldia ha proposat la realització d’un exercici de participació, amb l’objectiu de recollir l’opinió dels assistents sobre temes diversos d’interès local, com a mostra que, si hi ha voluntat política, és fàcil estimular la participació i recollir les opinions dels vilatans. S’han distribuït unes butlletes entre el públic per tal que tries el tema que considerava prioritari i, en un temps rècord, s’han recollit de nou per tal de poder-ne donar els resultats al final de l’acte.

Seguidament, Jordi Crespiera ha fet una breu presentació de qui és, alhora, el seu pare i el candidat a l’alcaldia.

En el torn de la seva intervenció, Ramon Crespiera, ha començat amb una breu referència a la seva biografia, al seu coneixement de la realitat de Moià, la seva experiència financera i el coneixement de la crítica situació de les finances municipals.

Com a resum de la seva visió de la situació i dels compromisos que assumeix Entesa per Moià, ha remarcat que:

-Moià és un dels pobles amb el deute per habitant més elevat de l’Estat.

-Vivim una crisi econòmica i de valors. El futur s’haurà d’encarar d’una manera diferent.


-No tenim cap compromís polític fora de Moià. Només haurem de donar comptes de la nostra gestió als moianesos i moianeses.

-Aportarem coneixement, experiència i dedicació a la gestió municipal.


-Treballarem per reduir la despesa i començar a rebaixar el deute.


-Reduirem, de manera exemplar, els sous de l’alcalde i dels regidors, però no la seva dedicació.

-Farem una Auditoria immediata per saber la situació exacta de les finances municipals.


-Escoltarem el poble, donarem informació puntual i fomentarem la participació ciutadana.


Ha fet una apel·lació al govern d’unitat, prometent que si Entesa per Moià, aconsegueix la confiança majoritària dels electors, oferirà un acord d’unitat a la resta de grups municipals, per tal de sumar esforços per al redreçament econòmic del poble.

En cloure la seva intervenció ha fet una crida a tots els assistents a l’esforç i la col·laboració. Ha dit “ Moià és cosa de tots. Estic convençut que, si en comptes de preguntar-nos: què pot fer l’ajuntament per mi?, ens preguntem, què puc fer jo pel poble?, que puc fer jo per ajudar a redreçar la gestió de l’ajuntament?, estarem posant les bases, per afrontar el futur amb confiança i esperança. Els membres d’Entesa per Moià, entomem el repte i demanem a tots els moianesos i moianeses que, en els seus àmbits d’actuació, facin també el mateix. Haurem de treballar dur i amb seriositat, la tasca serà llarga, però segur que ens en sortirem. “

A continuació s’ha procedit a la presentació personal dels tretze membres de la candidatura, en la qual, cada membre ha presentat al següent en número d’ordre, remarcant alguns aspectes de la seva biografia i l’experiència que poden aportar a la gestió municipal.

Amb la publicació del resultat del treball de participació fet a l’inici de l’acte i amb la invitació a l’acte de campanya que tindrà lloc el diumenge dia 15 de maig a la mateixa hora, s’ha donat per tancat l’acte de presentació.


Entesa per Moià


Aquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=1057