Presentació del programa electoral d'Entesa per Moià
Data Dimarts, 17 de maig a les 17:32:56
Tema políticaDiumenge dia 15 de maig a 2/4 de 8 de la tarda a l’Auditori de Sant Josep.

Amb l’auditori de Sant Josep, ple de gom a gom, Entesa per Moià va fer la presentació del seu programa electoral.

Obrí l’acte, Elvira Permanyer, número dos de la candidatura i coordinadora de les comissions de treball que van elaborar la campanya, que explicà el procés de treball de cada àrea temàtica del programa.

Seguidament, el candidat a l’alcaldia va exposar les línies bàsiques del programa d’Hisenda i Règim Interior, fent primer una breu referència al crític problema de les finances de Moià “ probablement el poble amb el deute per habitant (4.000 euros) més elevat de Catalunya i de la resta de l’estat “, va fer referència a què “ malgrat que els ajuntament no es poden declarar en suspensió de pagaments, l’impagament de les factures dels últims dos o tres anys suposa una suspensió de pagaments de fet “ , precisant que segons els seus números, ” el dèficit més el deute a llarg termini és d’uns 23 milions d’euros que equivalen al 350 % dels ingressos anuals ordinaris “ i va citar com a referència comparativa “ que el deute grec és d’un 150 % del PIB “. Va dir que cal fer una auditoria comptable i financera, però que sense esperar els seus resultats “ cal començar a prendre mesures immediatament per evitar que es gasti més del que s’ingressa “. Entre les primeres mesures va avançar una reducció exemplar dels costos dels càrrecs electes, concretament va dir que “ l’alcalde costarà uns 55.000 euros menys que l’actual “ i dels càrrecs de confiança “ en aquest cas no substituirem el Director de Serveis que acaba de plegar i que en els darrers quatre anys ha costat uns 75.000 euros anuals.

A continuació va prendre la paraula Llorenç Fort per explicar les grans línies de la participació ciutadana i de la comunicació municipal, novetat en un programa municipal que vol fer de la participació un dels seus eixos bàsics.

El programa de l’àrea d’atenció a les persones, primordial en el programa de govern d’Entesa per Moià, va ser explicat per part de Laura Camí, en els apartats de Ciutadania, Cultura i Ensenyament i per Sara Verdaguer en els de Salut i Benestar Social.

L’àrea d’atenció al Territori va ser explicada per Joan M. Navarro en relació a Urbanisme i Manteniment de la Via Pública, Montse Clapers, en Medi Ambient i Paco Torres en Promoció Econòmica.

Per part de la tresorera Teresa Carbonés es va procedir a donar compte de les despeses de la campanya, exercici de transparència informativa que es realitza per primera vegada a Moià en una campanya electoral.

Seguidament amb el títol de “ Els futurs regidors responen “ es va obrir un torn de preguntes que van ser respostes, en funció del tema, per diversos membres de la candidatura.

Va cloure l’acte el candidat a l’alcaldia, Ramon Crespiera que destacà que la candidatura basava el seu compromís municipal en l’experiència, el coneixement i la disponibilitat i que “ sabem on anem i entomem el repte de gestionar la crítica situació de les finances municipals“, va animar a la participació a les eleccions i alhora va demanar el vot per a Entesa per Moià.

Moià,16 de maig de 2011


Entesa per Moià


Aquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=1063