S’aprovarà el Document de Bases de l'organització territorial
Data Dilluns, 26 de setembre a les 07:30:00
Tema políticaEl conseller de Governació i Administracions Públiques, Joan Carretero, va assegurar el dissabte a Castelldans (les Garrigues) que una vegada aprovat el nou Estatut de Catalunya, quinze dies després i amb una 'certa celeritat' s'aprovarà el Document de Bases de l'organització territorial. En referència a les vegueries, Carretero va afegir que el Govern procurarà que per les properes eleccions municipals 'ja es puguin elegir les noves institucions territorials de Catalunya'.

Joan Carretero està convençut que, 'a banda d'alguns petits matisos', el procés estatutari està avançant molt bé amb unes probabilitats altíssimes que el dia 30 d'aquest mes s'aprovi el nou Estatut de Catalunya. Carretero va afegir, en referència a la nova llei electoral, que a l'Estatut 'hi haurà una transitòria' de breu durada que marcarà els grans principis d'aquesta futura llei i posteriorment es redactarà, 'perquè a Catalunya mereixem una llei electoral pròpia'.

Per una altra part, el conseller va explicar que l'aprovació del Document de Bases de l'organització territorial tindrà lloc quinze dies després de la de l'Estatut, i posteriorment, se sotmetrà a la consideració dels 'electes locals' i seguidament a la del Parlament. Segons Carretero, aquest Document de Bases recolliria les 'línies mestres bàsiques' de la nova ordenació territorial i s'hi definiria quin paper haurien de jugar els municipis, les comarques, les àrees metropolitanes, les futures vegueries i 'tots els elements que articulen el territori del país'.

Carretero va afegir que aquest document també contemplaria el 'paper polític de les comarques' i la possibilitat 'més fàcil o difícil' de crear-ne de noves. Així mateix, Carretero va assenyalar que espera que abans de les properes eleccions municipals 'tot això ja estigui definit i aprovat, tant aquí com el que s'hagi de fer a Madrid', de tal manera que en els comicis locals els ciutadans ja puguin elegir les noves institucions territorials de Catalunya.

El conseller Joan Carretero va fer aquestes declaracions el dissabte al matí al municipi de Castelldans amb motiu d'una visita que va fer a la comarca de les Garrigues per visitar diferents infraestructures i inaugurar un tram de pista que uneix Castelldans amb el límit de la comarca del Segrià.

Aquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=108