Alcaldes del Bages i Moianès acorden fer un ban conjunt.
Data Dimarts, 27 de setembre a les 06:05:00
Tema medi ambientAlcaldes i regidors de 29 municipis del Bages i Moianès van celebrar ahir a la tarda una reunió especial del Consell d'Alcaldes per acordar mesures davant la possible aplicació del decret d'emergència a causa de la sequera. Els alcaldes van acordar elaborar un ban conjunt per conscienciar sobre l'estalvi que inclogui també possibles sancions pels incompliments del decret.

Si es manté la situació actual i no plou, en unes tres setmanes les comarques del Bages i Moianès podrien passar del nivell d'excepcionalitat al nivell d'emergència. Això implicaria passar d'un consum establert en els 270 litres per habitant i dia a 230 en una primera fase i a 130 en la situació més extrema.

Davant d'aquesta possibilitat, el Consell d'Alcaldes del Bages va acordar ahir impulsar mesures conjuntes amb la finalitat de conscienciar la població en general, així com els industrials i regants. Per fer-ho, una comissió integrada per un representant de cada partit polític comarcal i de les empreses que subministren aigua a la comarca, Sorea i Aigües de Manresa, elaboraran un ban conjunt amb aquesta finalitat.

El ban preveurà també possibles sancions pels incompliments que es facin del decret de sequera, tot i que segons ha explicat el president del Consell Comarcal del Bages, Josep Balasch, serà cada municipi qui decidirà si les aplica o no.

L'aplicació del decret del Govern en la situació d'excepcionalitat ha comportat, en el cas de Manresa, una reducció del consum d'aigua del 10%. En el cas que es passi a la situació d'emergència, a aquesta reducció s'hi hauria de sumar un 15% més, una situació que segons l'alcalde de la capital de comarca, Jordi Valls, 'és governable', però al mateix temps 'implicarà un esforç'. Segons Valls, en aquests moments, a Manresa, el valor de l'aigua no està lligat al preu que té i per això ha aprofitat per anunciar una modificació de les tarifes que eviti el sobreconsum.

Aquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=111