Visita a la Colònia Jorba
Data Dimecres, 28 de setembre a les 06:00:00
Tema culturaDins dels actes de les Jornades del Patrimoni Europeu, a Calders s'organitza els dies 1 i 2 d'octubre l' activitat: Coneguem de prop la Colònia Jorba d'11 a 13 i de 18 a 20.
Aquesta activitat consisteix en una visita a la Colònia Jorba, colònia industrial començada a construir el 1892 per l' empresari manresà Pere Jorba i Gassó. Disposa de tres naus industrials, resclosa, canal i turbina a més dels seus habitatges corresponents. Havia disposat en el seu temps de serveis de forn de pa, botiga, escola, cafè, barberia, carnisseria...

Tots els països consideren que el patrimoni arquitectònic monumental representa la seva cultura i la seva història d’una forma privilegiada. Tant és així, que sovint aquest patrimoni és vist com un símbol de la identitat dels pobles.

Es tracta d’un patrimoni que s’inspira, a cada lloc, en les tradicions constructives locals, el clima, les formes de viure, etc., de tal manera que vist en conjunt, agafa tots els matisos de la diversitat i esdevé un testimoni de la riquesa cultural europea; una diversitat que no exclou la pervivència d’arrels i d’influències comunes fruit de l’aiguabarreig dels homes i de la història.

El patrimoni arquitectònic monumental, expressa, en qualsevol cas, la riquesa cultural col•lectiva i comuna i és un factor de coneixença mútua i d’entesa entre les nacions.

Les Jornades Europees del Patrimoni varen ser creades per acostar el ciutadà europeu a aquest tresor col•lectiu, tant a la seva realitat més local, com a aquesta dimensió continental, no menys certa ni de menys interès.

Aquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=112