Ara és el moment
Data Dimarts, 10 de gener a les 16:58:16
Tema opinióTothom sap que estem davant d’un moment excepcional. La crisi avança com un tsunami sense control. No s’ha sap quan tocarem fons i com ens en sortirem. Les retallades i l’increment d’impostos són mesures temporals per parar els primers cops, però la solució definitiva que passa per la creació de riquesa ningú sap com fer-la i els governs menys.

Ara des del govern d’Espanya ens diuen que tots els mals venen de les comunitats autonòmiques, es volen controlar els seus pressupostos i economies, i si poguessin les eliminarien. Potser seria la solució.

La culpa que hi hagi autonomies és de Catalunya i d’Euskadi. Les altres regions no van reclamar mai amb tanta força el fet diferencial que demanaven aquestes dues, algunes inclús van manifestar tenir un problema quan se’ls hi va traspassar la competència en sanitat dient que no la volien.

Davant d’aquesta situació de caos generalitzat a on els governs van donant bastonades de cec, ha arribat el moment de convocar el referèndum per la independència de Catalunya. El senyor Mas va dir: “els referèndums s’han de fer quan saps que els pots guanyar”, doncs senyor Mas ara toca, ara és el moment. Els senyors de CiU venen de guanyar, malgrat l’actual context econòmic, les eleccions autonòmiques, municipals i generals a Catalunya, com diuen ells “tres de tres”.

Mentrestant el poble està cansat de sentir sempre la mateixa cançó: que si ens deuen tant des de Madrid, que si el pacte fiscal... La gent vol fets i no paraules, canvis profunds, en definitiva que algú faci quelcom rellevant d’una vegada que ens tregui d’aquest enquistament actual.

El a la independència seria el “creu i ratlla” que s’ha de fer, seria bo per Catalunya i pel govern d’Espanya que es trauria un problema de sobre. Pels catalans a demés de passar a administrar més diner públic, que s’hauria de veure si ho sabem fer (qui no en sap administrar 5 menys en sabrà administrar 10), el que es produiria és un canvi de xip a la mentalitat de la gent. Naixeria un País nou, una nova situació on la majoria estaria disposada a arremangar-se per tirar-ho endavant amb il·lusió, tindria els efectes d’una revolució: Tots a una; mentre que ara, quan uns diuen una cosa els altres el contrari i tornem-hi que no ha estat res. Dons Prou estem marejats de donar tantes voltes i no arribar enlloc.

Senyor Artur Mas ara és el moment.


Feliu Añaños i Masllovet

Aquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=1129