Fires d'Hivern al Moianès
Data Dimecres, 25 de gener a les 19:26:35
Tema societatEl passat cap de setmana del 21 i 22 de gener van tenir lloc les fires de Calders i Monistrol de Calders, respectivament.

Coincidint amb la Festa Major d'Hivern de Calders, del 19 al 22 de gener, el dissabte dia 21 es va celebrar la VII Fira - Mercat de Sant Vicenç. Fins al migdia, la plaça major de Calders va estar plena de parades d'artesania, entitats, productes de la terra... També es va fer un tast de baieton (trinxat), i un taller de cuina infantil per aprendre a fer-lo. La fira va acabar al migdia amb un vermut de pagès.

L'endemà dia 22 es va fer la popular escudellada de Festa Major.

El mateix dia 22 al poble veï de Monistrol de Calders, i coincidint amb la 3ª Festa de Sant Antoni Abat - Joc de les botifarres, es va celebrar també de 9h del matí a 3h del migdia, una fira amb productes de la terra i artesania. Pel mateix carrer de la fira van passar els Tres Tombs, creant així un ambient singular i festiu.

També es va fer la benedicció dels cavalls i animals a l'església, i finalment, al camp de fútbol, el Joc de les Botifarres i d'habilitats a cavall; es tracta de tibar una botifarra des del cavall al galop. La fira va acabar també amb un vermut popular que va tenir una gran acollida.

Per més informació:
Consorci del Moianès
93.830.14.18
turisme@consorcidelmoianes.catAquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=1132