Llum verda a “Els Baus, torrent de les arts”
Data Divendres, 30 de setembre a les 05:55:00
Tema culturaEl proppassat dimecres 28 de setembre, l’Ajuntament de Moià va aprovar, pel procediment d’urgència, demanar una subvenció als fons FEDER per tal de poder comprar la finca del Tenor Viñas i així poder tirar endavant el projecte “Els Baus, torrent de les arts”.
La compra de la finca, suposarà per l’Ajuntament de Moià una despesa de més de 700.000 €, dels quals, la meitat hauran d’anar a càrrec del FEDER, en cas que el projecte sigui aprovat.
Així, en el Ple Ordinari del dia 28, l’alcalde de Moià, Josep Montràs, va demanar al Ple de la Corporació la inclusió d’aquest punt a l'ordre del dia pel seu caràcter urgent, ja que faltaven poc menys de 48 hores perquè s’acabés el termini de presentació de documentació per demanar aquesta subvenció.

Tot i que la proposta va ser aprovada, en Francesc Torres, del MAP-ERC-ICV va criticar durament la posició de CiU, ja que segons ell, “un tema tant important per al municipi, no mereix que es tramiti a corre-cuita i amb esborranys”.
Segons va reconèixer l’equip de CiU, a hores d’aprovar-ne la demanda, la memòria de la petició de la subvenció estava incompleta i encara faltava signar un precontracte amb membres de la família Viñas. El termini de sol•licitud de subvencions va començar a mitjans de juliol d’aquest any.

L’estudi de programació de “Els Baus, torrent de les arts” va ser redactat a través Diputació de Barcelona i va fa finalitzar el juliol del 2004.
La missió d’Els Baus, torrent de les arts, segons aquest estudi, és mostrar la unitat i universalitat de la vida i l’art a través de determinades personalitats relacionades amb Moià.
Aquest estudi preveu desenvolupar el projecte en 4 fases en un període de temps de 6 anys. El cost total de totes aquestes actuacions està previst que superi els 4.516.000 €.

El projecte pren el nom d’un antic torrent que hi havia a Moià i que actualment està soterrat. L’antic torrent fluïa pel terreny de l’actual casa Viñas. El nom de la companyia de la Fura dels Baus també fa referència a aquest antic torrent.

El projecte Els Baus, torrent de les arts proposa potenciar les personalitats cèlebres nascudes o vinculades a Moià i que han tingut un paper en la història nacional o internacional. Aquestes personalitats pertanyen al món de l’art, de l’espectacle, de la ciència i de la història. La rellevància d’aquestes personalitats i dels sectors on van tenir èxit permet explicar la unitat de l’art i la vida.

Aquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=116