Dia del Voluntari
Data Diumenge, 17 de juny a les 08:28:49
Tema societatL'acte s'emmarca dins de la segona edició del Dia del Voluntari a la ”la Caixa” en el qual participen empleats, familiars i jubilats de l'entitat.

Voluntaris de ”la Caixa” del Berguedà organitzen un torneig de futbol amb més 30 infants en situació de vulnerabilitat.

·  L’Associació de Voluntaris de ”la Caixa” de la  Catalunya Central ha organitzat un torneig de futbol al Camp d'esports del Col·legi Santa Eulàlia de Berga amb motiu del Dia del Voluntari de ”la Caixa”, en el qual els protagonistes han estat 30 nens i nenes en situació de vulnerabilitat.

·  Es tracta d’una acció conjunta a tot l’estat espanyol en la qual, en total, han col·laborat 27 associacions i 1.000 voluntaris de ”la Caixa” i hi han participat 2.300 infants en risc d’exclusió social.

·  L’objectiu de la trobada, en aquest període de difícil conjuntura econòmica, és sumar esforços entre tots els empleats voluntaris, els seus familiars i els jubilats de l’entitat, juntament amb les entitats socials, amb la voluntat de que es consolidi i perduri en el temps.


Berga, 16 de juny de 2012. Amb el lema Tu pots fer que sigui un gran dia, voluntaris de ”la Caixa” del Berga, a través de la seva Associació de Voluntaris, han organitzat avui un torneig de futbol al Camp d'esports del Col·legi Santa Eulàlia de Berga en el qual han participat 30 nens i nenes en situació de vulnerabilitat.

La jornada s’emmarca dins de la segona edició del Dia del Voluntari de ”la Caixa” i ha consistit en l’organització d’un partit o un torneig de futbol en 27 ciutats d’arreu d’Espanya, amb la col·laboració de 27 associacions i 1.000 voluntaris de ”la Caixa” i la participació de 2.300 infants en risc d’exclusió social.

L’acció s’ha desenvolupat en col·laboració amb l’entitat Centre Obert de Berga. Els partits han enfrontat equips en què han participat infants del Centre Obert de Berga juntament amb nens Col·legi Santa Eulàlia. Durant el torneig s’ha repartit als nens refrescos i coca i xocolata.

L’objectiu, a més d’organitzar una jornada lúdica, és evitar l’estigmatització d’aquest col·lectiu, tot fomentant el contacte i l’intercanvi entre diferents comunitats, perquè els pugui servir de coneixement mutu, amb una finalitat inclusiva i de cohesió. Des de l’Obra Social ”la Caixa” s’ha aportat l’equipament esportiu per als infants.

Col·laboració de clubs i ajuntaments
La jornada de futbol ha rebut la col·laboració altruista de diversos clubs de primera i segona divisió, així com la de diversos ajuntaments. Gràcies a aquesta implicació, els partits han pogut tenir lloc en estadis com el Benito Villamarín, de Sevilla; Los Cármenes, de Granada; el Nuevo Colombino, de Huelva, o les instal·lacions esportives de l’Atlético de Madrid a Majadahonda.

Al 2011, arreu d’Espanya, hi van participar un total de 836 voluntaris que, amb la seva acció, van beneficiar 2.151 persones. Va ser una jornada solidària en què es van fer diferents accions socials, educatives, mediambientals i culturals, com ara una excursió a Montserrat amb joves amb discapacitat intel·lectual, la neteja de les platges de Màlaga o una visita nocturna a la mesquita de Còrdova amb nins i nines en risc d’exclusió social. Enguany fem un pas endavant amb una única activitat comuna en 27 ciutats.

”la Caixa” aposta pel voluntariat
L’Obra Social ”la Caixa” va posar en marxa fa sis anys el Programa de Foment i suport al voluntariat amb un objectiu doble: d’una banda, potenciar el desenvolupament intern i el creixement organitzatiu de les entitats socials per gestionar-ne eficaçment el voluntariat i, de l’altra, donar exemple i mobilitzar els 27.000 empleats del Grup ”la Caixa” i el personal jubilat, així com les seves famílies i amics, per dur a terme accions de voluntariat que ajudin a millorar la vida col·lectiva. Actualment, hi ha 40 associacions de voluntaris de ”la Caixa”, compromeses amb les necessitats de cada territori en les diferents províncies espanyoles, que tenen més de 4.300 voluntaris de l’entitat.

L’any passat es va crear FASVOL (Federació d’Associacions de Voluntaris ”la Caixa”), presidida per Lluís Romeu, que té la voluntat de facilitar les relacions i la col·laboració entre les diferents associacions de voluntaris de ”la Caixa”, tot respectant el principi d’independència de cada una. La seva prioritat és unir esforços per impulsar el desenvolupament del voluntariat a ”la Caixa”.

Per a més informació, entrevistes o reportatges:
Departament de Comunicació de la Fundació ”la Caixa”
Jorge Fernández: 93 404 60 56 / jafernandez@fundaciolacaixa.es
http://www.lacaixa.es/obrasocial

Sala de premsa multimèdia
http://premsa.lacaixa.es/obrasocial


Aquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=1173