Les CUP de la Catalunya Central celebren el Dia de la Unitat Popular
Data Dilluns, 08 d'octubre a les 17:49:34
Tema políticaLes CUP de les comarques centrals van celebrar el dissabte 6 d'octubre el primer Dia de la Unitat Popular a Calders.

La jornada, que va reunir unes 120 persones, es va celebrar durant tot el dia al centre de la població amb debats referents a les properes eleccions autonòmiques i a la construcció d'alternatives a l'actual model econòmic, social i polític. L'acte també va comptar amb un dinar popular, les actuacions de S'Temple Bar i Distinta Tinta, així com exhibicions de cultura popular amb els gegants de Monistrol de Calders, els grallers d'Artés i els diables de Castellterçol que van cloure la festa amb un correfoc.

El debat referent als comicis del proper novembre va estar obert a organitzacions, col·lectius i persones individuals, a més de la militància, que van reflexionar sobre qüestions de programa, de procediments democràtics i sobre la confecció de les llistes en cas de presentar-s'hi, decisió que es prendrà en Assemblea Nacional el dia 13 d'aquest mes.

El següent col·loqui, amb  l'economista Miren Etxezarreta, va exposar les tesis del Seminari Taifa sobre la construcció progressiva d'alternatives al model capitalista amb referències al municipalisme com una de les principals opcions actuals.

El Dia de la Unitat popular també va servir per oficialitzar la presència de l'Assemblea de la CUP del Moianès mitjançant una carta oberta, acompanyada d'un parlament de Marc Sallas, membre del Secretariat Nacional, on es recordaven els fets del 6 d'octubre de 1934 i s'encoratjava a seguir treballant en la línia que l'Esquerra Independentista ho ha fet els últims anys, que tants bons resultats està aconseguint al carrer i les urnes.


Aquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=1202