Mercat "de l'Hort a la Plaça"
Data Dimecres, 17 d'octubre a les 17:27:16
Tema economiaLa producció agroalimentària té un pes cada vegada més important al Moianès: des d’explotacions agríco­les i ramaderes que produeixen vedella, porc, aviram –convencional i ecològic-, passant per la gran tradició de cansaladers,forners, pastissers, xocolaters, format­gers i elaboradors de productes derivats de la soja, fins a distribuïdors i restauradors especialitzats en aquests productes de qualitat.

La marca El Moianès ve de gust -creada des del Consor­ci del Moianès- ha afavorit que, en els darrers anys, els productes d’aquesta comarca i els plats que se’n deriven s’hagin convertit en un important element de reclam turístic i en un dinamitzador econòmic per als munici­pis del Moianès.

En aquest marc, el projecte DE L’HORT A LA PLAÇA – MERCAT DE PRODUCTES ECOLÒGICS I DEL MOIANÈS, neix amb la voluntat de dinamitzar el co­merç local, ampliant la zona de mercat setmanal amb una nova secció de productes ecològics i de la terra.

El seu primer objectiu és promoure la venda d’aquells productes elaborats pels propis productors i elabora­dors del Moianès, de manera que s’acostin productors i compradors. La venda directa presenta avantatges com la sostenibilitat, el tracte personal amb el productor o elaborador.

El mercat tindrà lloc a la Plaça Major de Moià CADA TERCER DIUMENGE DE MES i la primera edició serà el proper diumenge 21 d’octubre.


Consorci del Moianès
Aquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=1204