Proposta de deixar sense efecte l'acord de Ple de data 05/07/2012
Data Dissabte, 27 d'octubre a les 09:22:16
Tema políticaEl passat dia 5 de juliol el Ple Municipal de l’Ajuntament de Moià va aprovar per unanimitat una moció amb l’objectiu d’aclarir degudament les possibles responsabilitats que es puguin derivar de determinades accions que han comportat perjudicis per a les finances municipals.
 
Aquesta moció contemplava tres activitats principals:  
 
1. Procedir a posar en coneixement dels organismes competents la greu situació econòmica així com possibles irregularitats. 
2. Continuar amb el seguiment actiu de l’expedient que es tramita al Tribunal de Cuentas. 
3. Contractar, prèvia consignació pressupostària adequada i suficient, els serveis professionals d’un bufet d’advocats.

Des del primer dia de govern, el nostre grup ha posat en mans de les autoritats competents qualsevol indici d’irregularitat detectada. Per aquest motiu, actualment tenim oberts diferents procediments amb la Fiscalia Provincial de Barcelona, el Tribunal de Cuentas i la Sindicatura de Comptes de Catalunya.

També des del primer dia de govern, i donant resposta a la complicada situació econòmica en que es troba el nostre Consistori, hem treballat per optimitzar fins a la més petita despesa. Amb aquesta lògica, i amb el consens dels 3 grups municipals, mitjançant una subvenció es va contractar a cost zero un enginyer i una arquitecte per a realitzar un estudi de 8 expedients d’obres. Les irregularitats detectades en aquests expedients es van dur a Fiscalia Provincial de Barcelona en nom dels 3 grups municipals. La Fiscalia els ha acceptat i ha nomenat fiscal instructor per seguir amb la investigació.
 
La Fiscalia és la via legal i l’òrgan neutral i imparcial per tractar les irregularitats detectades fins al moment, així com les que puguin sortir en un futur. Entenem doncs que no té sentit seguir amb el punt 3 de l’acord del Ple on s’instava a iniciar els tràmits per la contractació d’un bufet d’advocats per fer aquesta feina, ja que amb les accions empreses fins al moment s’ha donat resposta a l’objectiu general de la moció: aclarir degudament les possibles responsabilitats que es puguin derivar de determinades accions que han comportat perjudicis per a les finances municipals.
 
El nostre grup municipal seguirà treballant per trobar una solució a la situació econòmica de l’Ajuntament, vetllant sempre per la transparència i la depuració de responsabilitats de governs anteriors, així com buscant les alternatives més econòmicament viables per assolir-ho.   
 

Moià, a 25 d’octubre de 2012

Aquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=1206