Exposició 50 anys de Cavall Fort
Data Dilluns, 03 de desembre a les 16:56:38
Tema culturaLa biblioteca de Moià, de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona, acull l’exposició commemorativa dels 50 anys de Cavall Fort:  "Cavall Fort, tan divertit com un joc" durant tot el mes de desembre.

Paral·lelament, el dimecres 5 de desembre a les 6 de la tarda, a la biblioteca s’ha organitzat un acte on retrobarem  en una tertúlia quatre col·laboradors de la revista vinculats al Moianès: el dibuixant Picanyol, i els escriptors: Joaquim Carbó, Alegria Julià i Carles Riera.  En Picanyol ens ensenyarà com dibuixa i l’Alegria Julià ens presentarà els tres llibres commemoratius dels 40 anys de l’Ot el bruixot, publicats per Norma editorial.

El desembre de 1961 la revista infantil "Cavall Fort" publicava el seu primer número. Una mostra a les biblioteques públiques catalanes tanca un programa d'actes de celebració del 50è aniversari, que ha inclòs, des del passat desembre, un cicle de pel·lícules, un número especial de la revista, una festa i un documental, entre altres.

"Cavall Fort" va néixer el 1961 amb la voluntat de trobar una manera perquè els infants poguessin aprendre a llegir i a escriure en català. Aquesta preocupació va marcar el format i el contingut de la revista: des de la decisió d'incloure-hi pàgines de còmic per a estimular l'interès del lector, fins a la tria del model de llengua, que havia de ser rigorós i, al mateix temps, planer.

Durant aquests primers cinquanta anys de vida, les pàgines de "Cavall Fort" han acollit signatures representatives de la literatura infantil i juvenil catalana, així com destacats il·lustradors i grafistes.

L'exposició compta amb vuit plafons que descobreixen curiositats i anècdotes de la publicació i que inclouen jocs i entreteniments. S'adreça als infants però també a totes aquelles generacions que han gaudit de la lectura d'aquesta revista al llarg d'aquests 50 anys.


Biblioteca de Moià


Aquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=1221