Activitats del Moianès desembre 2012 - gener 2013
Data Dissabte, 08 de desembre a les 09:59:34
Tema culturaDESEMBRE 2012


 DISSABTE 1
- Collsuspina. A les 5h de la tarda, al Local Social , Vine a fer el teu Buff de llana! Cal portar llana i agulles gruixudes.
- Moià. Es posa a la venta el Calendari Modilianum 2013, amb fotografies antigues de Moià. El podreu trobar a les llibreries de la vila, a la Casa Rafael Casanova i, els dissabtes i dies festius, en la parada de davant del Casal. El preu és de 9€ (un dels quals es destina a Moianès Solidari). De 6 a 9h del vespre, a l’Auditori Sant Josep, Taller de Balls Vuicentistes: rigodons, polques, mazurkes... (gratuït).
 

DIUMENGE 2
- Castellterçol. Fira d’hivern, mostra de comerç i artesania. De 9h del matí a 3h del migdia, pels carrers i places del casc antic de la vila, parades d’artesania i productes de la terra. Activitats per a totes les edats: taller de cuina per als més menuts, taller de percussió, taller de tions, exposició: Fred, neu i gel, les Poues del Moianès, visites guiades a les Poues de la Ginebreda,  vistes a la Casa Museu Prat de la Riba  i ruta de tapes pels bars i restaurants de Castellterçol.  
- L’Estany. A 2/4 de 5h de la tarda, al cine, Concurs “La Partida de L’Estany”, presentat per Àlex Casals, equips de 5 jugadors (inscripció mitja hora abans al mateix cine).
- Moià. A les 6h de la tarda, a l’Auditori Sant Josep, Cicle de Conferències el Fanal: Moianesencs voltant pel món – Nicaragua, terra de foc i aigua, Anna Piella i Montse Tortadés.  
 

DIMARTS 4
- Moià. Cada dimarts de 2/4 de 4 a 2/4 de 5h de la tarda, a la biblioteca, Converses en anglès.
 

DIMECRES 5
- Moià. De 2/4 de 4 a 2/4 de 5h de la tarda, a la biblioteca, Conversa en francès: usuaris amb un bon nivell. A les 6h de la tarda, a la biblioteca, Coneguem el Picanyol, el dibuixant d’històries, una de les ànimes de Cavall Fort. Presentació dels tres llibres commemoratius dels 40 anys de l’Ot el Bruixot, i Tertúlia amb en Picanyol i tres col·laboradors moianesencs de Cavall Fort: Joaquim Carbó, Alegria Julià i Carles Riera.
 

DIJOUS 6
- L’Estany. A les 10h del matí, a la plaça, Passeig al voltant de L’Estany (5,5 km Plaça – Collet de Sant Pere – Boledar – Coll del torn – El Castell – Pla del Pi- La Crossa - Plaça). A les 6h de la tarda, al Cine, Actuació del màgic Andreu.
- Monistrol de Calders. A les 6h de la tarda, a la Sala Petita, Conta-contes i Taller de Manualitats. Organitza: Dit i Fet.
 

DIVENDRES 7
- L’Estany. A les 6h de la tarda, al Cine, Cinema Familiar.
- Moià. A l'Ateneu La Pólvora, Cinefòrum indignat + xerrada desnonaments.

DISSABTE 8
- Collsuspina. A les 6h de la tarda, al Local Social, Terra Baixa, d’Àngel Guimerà, a càrrec de la companyia Collunaka de Sabadell.
- L’Estany. 20a Fira de L’Estany. De 9 a 2h del migdia, Fira d’artesans i entitats, fira del pinzell, visites guiades a la mina, jornada de portes obertes al monestir, 4ª Trobada de plaques de cava de L’Estany (només aquest dia a la venda el cava de L’Estany, edició limitada), 41è Concurs de Pintura ràpida, Viatges en limusina (donatius en benefici de la Marató de TV3), Jocs de l’antiguitat i de l’edat mitjana a l’aparcament, Exposició d’artistes solidaris pel Sahara de l’APSS, als baixos de l’Ajuntament, taller de vitralls, exposició d’artesania de fulles, flors naturals i bijuteria, passejada en ponis per la quitxalla, Exposició de Patchwork a Cal Errando, Espai Tasta’m amb esmorzar, Taller infantil de postres i Vermut de pagès. A les 11h del matí, al Cine, Partides d’escacs, obertes a tothom amb els jugadors del Club d’Escacs de L’Estany. A la 1h del migdia, a la plaça, Ballada de Gegants i a continuació, a la plaça, 6a Trobada d’estanyencs voltant pel món. A 3/4 de 2h del migdia, a la plaça, lliurament de premis del 41è Concurs de Pintura ràpida. A 2/4 de 6h de la tarda, al Cine, Ball de fira amb Jordi Bruch.
- Moià. A l'Ateneu La Pólvora, campionat d'UNO i biquinada.
 

DIUMENGE 9
- Collsuspina. A 2/4 de 9h del matí, a la font del poble: Sortida a Sant Llorenç del Munt.
- L’Estany. A les 10h del matí, a la Pista Vella, Bitlles Catalanes. A les 4h de la tarda, al Cine, Campionat de ping-pong.
- Moià. A les 9h del matí, amb sortida des de la plaça dels ànecs, Excursió pel Moianès. Organitza: Rivendel. A les 6h de la tarda, a l’Auditori Sant Josep, Acte final de la Campanya contra la violència de gènere.
 

DIMARTS 11
- Moià. Cada dimarts de 2/4 de 4 a 2/4 de 5h de la tarda, a la biblioteca, Converses en anglès. De 2/4 de 6 a 2/4 de 8h del vespre, a la biblioteca, Tarda de Tallers: decoracions de Nadal per la biblioteca (a partir de 5 anys).
 

DIMECRES 12
- Moià. De 2/4 de 4 a 2/4 de 5h de la tarda, a la biblioteca, Conversa en francès: usuaris amb un bon nivell. A 2/4 de 8h del vespre, a l’Auditori Sant Josep, Celebració de la II Jornada Empresarial del Moianès: Sortida de la crisi, responsabilitat de les empreses i el paper de Catalunya. A 2/4 de 8h Benvinguda i Presentació dels Resultats dels Projectes realitzats pel Consorci del Moianès. De 8 a 3/4 de 9h del vespre, “L’experiència La Fageda i la responsabilitat de les empreses davant la crisi” amb Albert Riera, director de comunicació de La Fageda. De 3/4 de 9 a 2/4 de 10h “ El paper de Catalunya en la sortida de la crisi ecconòmica” amb Joan Tugores Ques, catedràtic d’Economia de la Universitat de Barcelona (UB). A 2/4 de 10, Col·loqui amb els assistents. Organitza: Consorci del Moianès.
 

DIJOUS 13
- Moià. A les 5h de la tarda a Can Carner, Cuina de Nadal. Cultura de la Dona. A les 8h de la tarda, a la Biblioteca, Presentació del llibre i el CD: Trossets de Vida a càrrec de l’autora Montse Sirés.
 

DIVENDRES 14
- Calders. A 2/4 de 4 i a 2/4 de 7h de la tarda, al Centre Cívic, Els Pastorets, a càrrec dels alumnes de l’escola (venda d’entrades mitja hora abans de cada sessió).
- Collsuspina. A 2/4 de 6h de la tarda, al local Social: Conferència " Com dur a terme una dieta saludable". Acte seguit Taller pràctic de "Cpm treure més rendiment de la cistella ecològica", a càrrec de Dolors Mas.
- Moià. A les 8h del vespre, a Can Carner, Presentació del llibre de Xavier Rius “Amor a la carta".
- Sant Quirze Safaja. A 1/4 de 7h de la tarda, al Centre Cívic Parc de l’aigua, Ludoteca:  Festa del patinatge (porta’t els patins o patinet i podràs ballar al ritme de la música).
 

DISSABTE 15
- Calders. A la tarda, al Centre Cívic, Quinto per la Marató, a càrrec de l’Agrupament Escola Caldarius.
- Castellcir. A 2/4 de 7h de la tarda, al Casal, Concert de Castellcirrock  en benefici de la Marató de TV3.
- Castellterçol. A les 10h de la nit, a Cal Recader, Festa Guateque amb la millor música dels anys 60/70, on tots els beneficis aniran a parar a la Marató de TV3. Organitza: Activaterçol.
- Collsuspina. A la tarda, al local social, Presentació de les actuacions polítiques a Collsuspina del darrer any, a càrrec de l'equip de govern d'Ara Collsuspina.
- Moià. A la Plaça Major, a les 5h de la tarda, Ballada de Country, tallers de flors amb ganxet i canasta del Basket per la Marató de TV3 (les flors també estaran a la parada de la fira del Tió).
 

DIUMENGE 16
- Moià. Durant el matí, al Golf Montbrú, Torneig de Nadal (modalitat Scramble parelles 18 forats), sortida a tiro (Shot-Gun) a les 10h del matí. Cada jugador ha de portar un obsequi (valor mínim 10 €) i els premis seran els propis obsequis. De 10h del matí a 8h del vespre, a la plaça Sant Sebastià, Fira del Tió. De 10 a 2h del migdia, dins de la Fira del Tió, a la plaça de Can Rocafort,  1r Mercat del Trasto ( inscripcions a les oficines de l’Ajuntament o a cultura@moia.cat).A les 9h del matí, amb sortida des de la Plaça del Moianès, Excursió: Caminant per terra de maquis i bandolers: visita al Museu dels Maquis de Castellnou de Bages i una petita ruta per camins de maquis i bandolers, on anirem explicant històries i llegendes d’aquests personatges. Organitza: Gaia –Guies.
- Sant Quirze Safaja. V Pedalada popular per col·laborar amb la Marató de TV3. Sortida a 2/4 de 10h del matí, des del Parc de l’aigua. Dos circuits: nivell fàcil 16 km i circuit tècnic de 35 km (inscripcions de 2/4 de 9h a 2/4 de 10h del matí).
 

DIMARTS 18
- Moià. Cada dimarts de 2/4 de 4 a 2/4 de 5h de la tarda, a la biblioteca, Converses en anglès.
 

DIMECRES 19
- Moià. De 2/4 de 4 a 2/4 de 5h de la tarda, a la biblioteca, Conversa en francès: usuaris amb un bon nivell. A les 6h de la tarda, a la biblioteca, Contes de Nadal a càrrec de Tunqueque.
 

DIJOUS 20
- Calders. A les 6h de la tarda, a la biblioteca, Contacontes amb Elisa Jorba.
 

DIVENDRES 21
- Moià. A les 9h del vespre, a l’Auditori Sant Josep, l’Associació Cultural Modilianum us convida a la presentació de : El Bages: Cançons, tonades i balls populars. Un treball coordinat per Ramon Vilar, Josep Crivillé, Glòria Ballús i Lluís Bosch que s’ha materialitzat  amb l’edició d’un llibre, un doble CD i un DVD. Presentació a càrrec de Ramon Vilar i Glòria Ballús acompanyada per la interpretació de versions de cançons i tonades de Moià, a càrrec de Pol Vilar Serra ( trombó) i Guillem Vilar Serra (piano).  
- Sant Quirze Safaja. A 1/4 de 7h de la tarda, al Centre Cívic Parc de l’aigua, Ludoteca:  Contes de Nadal.

 DISSABTE 22
- Collsuspina. Al local social, Recollida de joguines  i més, a càrrec de l'associació artística Despertaespurnes.
- Moià. A les 9h del vespre, a l’Auditori Sant Josep, Concert de Joventuts Musicals, amb Gile Bae, piano.
- Monistrol de Calders. Durant el dia, al carrer de la Vinya, Concurs Internacional d’arbres de Nadal. Organitza: Teixit d’Inquietuds.
 

DIUMENGE 23
- Collsuspina. A la tarda, a la plaça del poble, Caga Tió, i després Xocolatada per a tots els assistents.
- L'Estany. Al migdia, a la plaça, Tió per a la canalla. Organitza: ACR.
- Santa Maria d’Oló. Fira de Nadal. Durant tot el dia parades d’artesania i productes de la terra a la plaça Catalunya. Activitats pels nens i taller de cuina i ballada de gegants i grallers del poble.
 

DILLUNS 24
- Castellcir. A les 6h de la tarda, al Casal, Cagatió. A les 10h de la nit, a l’església, Missa del Gall.
- Moià. A 2/4 de 7h de la tarda, a l’Espai Cultural Les Faixes, Caga Tió i animació a càrrec d’en Gil i Ratamplam.
- Monistrol de Calders. Al Pavelló, Caga Tió. Organitza l’AMPA.
- Sant Quirze Safaja. Missa del Gall. A la sortida de la missa, xocolatada desfeta amb coca.
- Santa Maria d'Oló. A les 11h de la nit, a l’església nova, Missa del Gall. A la sortida cava, coca i torrons per a tothom.
 

DIMARTS 25
- Moià. Cada dimarts de 2/4 de 4 a 2/4 de 5h de la tarda, a la biblioteca, Converses en anglès. A l'Ateneu La Pólvora, sopar de sobres, quinto de nadal i enemic invisible.
- Monistrol de Calders. A les 8h del vespre, al Centre Parroquial, Pastorets. Organitza Grup de Teatre Centre Parroquial.
 

DIMECRES 26
- Moià. De 2/4 de 4 a 2/4 de 5h de la tarda, a la biblioteca, Conversa en francès: usuaris amb un bon nivell. A partir de les 6h de la tarda, al pavelló municipal, Festival de Dansa de Sant Esteve. A les 7h de la tarda, a l'Ateneu La Pólvora, Teatre, amb los Indeseables.
- Monistrol de Calders. A la Sala Petita, Sessió de Tarda: Quinto. Organitza: Grup de Teatre Centre Parroquial.
- Santa Maria d’Oló. A les 12h del migdia, a l’aparcament de la plaça, Arribada de les princeses Lamliki, Salima i Yasmin que recullen les cartes pels Reis de l’Orient. A les 7h de la tarda: Taller de titelles, espectacle interactiu entre els infants i l’Estrella, una escriptora que busca títol pel seu últim llibre.
 

DIJOUS 27
- Sant Quirze Safaja. A partir de les 5h de la tarda, al Centre Cívic Parc de l’aigua, Taller de Fanalets de Reis.
 

DIVENDRES 28
- Moià. A partir de les 5h de la tarda, a l'Ateneu La Pólvora, Marató Indiana Jones.
- Sant Quirze Safaja. A 2/4 de 6h de la tarda, al Centre Cívic Parc de l’aigua, pel·lícula infantil i a continuació Arribada del Patge Reial per entregar-li la carta pels Reis Mags d’Orient.
 

DISSABTE 29
- Castellcir. A les 6h de la tarda, al  Casal, Cinema.
- Moià. A l’auditori Sant Josep, Concert de Nadal de la Coral de Moià.
- Monistrol de Calders. A la Sala Petita, Sessió de Nit, Quinto. Organitza: Grup de Teatre.
 

DIUMENGE 30
-Calders. A 2/4 d’1h del migdia, a la plaça, Arribada del Patge Reial.
- Collsuspina. De 6 a 7h de la tarda, als Baixos de l'Ajuntament, Visita del Patge Reial.
- Moià. A la 1h del migdia, a la Plaça Sant Sebastià, Arribada dels Carters Reials, amb cotxes antics des de l’espai Cultural Les Faixes, per l’avinguda de la Vila, i finalitza a la Plaça Sant Sebastià.
- Monistrol de Calers. A les 12h del migdia, a la Plaça Nova, Benvinguda al Patge Reial. Organitza: Monistrolenca. A les 6h de la tarda, al Centre Parroquial, Pastorets. Organitza: Grup de Teatre.
 

DILLUNS 31
- Monistrol de Calders. A la plaça de l’Església, Campanades i Benvinguda de l’Any Nou.
- Santa Maria d’Oló. A les 9h del vespre, Sopar de Cap d’Any per la gent que ho hagi sol·licitat. A 2/4 d’1h de la nit, al Centre Recreatiu, Discomòbil amb DJ Antuàh.
 

 
GENER 2013
 

DIMARTS 1
- L'Estany. Al migdia, Arribada del Patge Reial. El patge reial recollirà les cartes de la canalla de L'Estany per a Ses Majestats els Reis d'Orient. Organitza : ACR.
- Monistrol de Calders. A la 1h de la matinada, al Pavelló Municipal, Discomóvil. A la Sala Petita, Sessió de Tarda, Quinto. Organitza Grup de Teatre.
 

DIMECRES 2
- Moià. De 2/4 de 4 a 2/4 de 5h de la tarda, a la biblioteca, Conversa en francès: usuaris amb un bon nivell.
 

DIJOUS 3
- Collsuspina. A les 5h de la tarda, al local Social: Taller de fanalets per poder rebre els reis.
 

DIVENDRES 4
- Collsuspina. A les 7h de la tarda, al local Social Conferència: Música i neurociència: el so i la música com a eines terapèutiques, a càrrec de Jordi  Jauset, Doctor en comunicació, enginyer i músic. ( El diners de l'entrada seran destinats al projecte educatiu del monestir de Luangpraham de Laos ).
- Moià. A partir de les 12h del migdia, a l'Ateneu La Pólvora, marató Escurçó Negre.
- Sant Quirze Safaja. A partir de les 5h de la tarda, al Centre Cívic Parc de l’aigua, Taller de valors. Cantada i cagada dels Reis (porteu algun fanalet)
- Santa Maria d’Oló. De 4 a 6h de la tarda, a les escoles, Taller de Fanalets, a càrrec del Júnior.
 

DISSABTE 5
- Calders. A les 6h de la tarda, al Racó del Pou, Arribada dels Reis.
- Castellcir. Cavalcada de Reis.
- Castellterçol. Arribada dels Reis Mags, cercavila, entrega de regals als avis de les residències i entrega de regals a tots els infants al Pavelló municipal. Organitza: Ass. de reis de Castellterçol.
- Collsuspina. A la tarda, Rebuda al balcó de l'Ajuntament de S.S.M.M Els Reis Mags d'Orient. I després, al local social. Berenar Popular.
- L'Estany.  Al vespre, davant de l'hostal,  Arribada dels Reis d'Orient. Organitza: ACR.
- Moià. A les 6h de la tarda, Sortida de la Cavalcada de Reis. El recorregut: Avda. Vila, c/Sant Antoni, Plaça Major, c/ del Forn, Pl. Sant Sebastià, c/ de Sant Sebastià, c/ Sant Josep i Pl. Del Colom. Des de la plaça del Colom fins a l’església els reis van a peu.
- Monistrol de Calders. A les 12h del migdia, donar de menjar als cavalls dels Reis de l’Orient. Organitza: Monistrolenca.  A les 6h de la tarda, Arribada dels Reis de l’Orient.
- Sant Quirze Safaja. A les 6h de la tarda, amb sortida des del mirador de la campana, Cavalcada dels Reis Mags d’Orient. Passarà per l’església i finalitzarà al Centre Cívic Parc de l’Aigua, amb entrega de regals a tots els nens i nenes.
- Santa Maria d'Oló. A les 6h de la tarda, Arribada de Ses Majestats els Reis d’Orient amb la col·laboració de Batuka l’Olla i Grup Escènic d’Oló. A les 12h de la nit, al Centre Recreatiu, Súper Discomòbil.
 

DILLUNS 7
- Castellterçol. A la tarda, a la Biblioteca de Castellterçol, Club de Lectura sobre el llibre " Vostè ja ho entendrà", de Claudio Magris. 
 

DIMARTS 8
- Moià. Cada dimarts de 2/4 de 4 a 2/4 de 5h de la tarda, a la biblioteca, Converses en anglès.
 

DIMECRES 9
- Moià. De 2/4 de 4 a 2/4 de 5h de la tarda, a la biblioteca, Conversa en francès: usuaris amb un bon nivell.
 

DIVENDRES 11
- Moià. A partir de les 8h del vespre, a l'Ateneu La Pólvora, Jocs de taula i sopar de Carmanyola.
 

DIUMENGE 13
- Moià. A partir de 2/4 de 10h del matí, amb sortida des de la Plaça Sant Sebastià, XI Cursa de muntanya de Moià “Dos turons” i X Canicross i IV Marxa Nòrdica i cursa infantil. Organitza: www.rivendelmoia.net
 

DIMARTS 15
- Moià. Cada dimarts de 2/4 de 4 a 2/4 de 5h de la tarda, a la biblioteca, Converses en anglès. De 2/4 de 6 a 2/4 de 8h de la tarda, a la biblioteca, Tarda de Tallers (a partir de 5 anys).
 

DIMECRES 16
- Moià. De 2/4 de 4 a 2/4 de 5h de la tarda, a la biblioteca, Conversa en francès: usuaris amb un bon nivell.
 

DIJOUS 17
- Castellterçol. Cavalcada dels Tres Tombs. Missa, benedicció, cavalcada i a la tarda ball. Organitza: Gremi de Traginers de Castellterçol, Sant Quirze Safaja, Castellcir i Granera.
- Moià. A les 11h del matí, Missa solemne de Sant Antoni.
 

DISSABTE 19
- Calders. Jornada sobre salut, remeis casolans i teràpies alternatives, amb tallers, conferències, xerrades i demostracions.
- Moià. Festa Major d’Hivern. A les 7h de la tarda, amb sortida des de Can Carner, Garrofins, Pollo i Teiers, que faran la tradicional ballada de la vígilia de Sant Sebastià pels carrers de la vila. Tres Tombs. A les 9h del vespre, els administradors de Sant Antoni Abat d'enguany i banderers d'altres anys , acompanyats pels grallers de Moià, faran el trasllat de la bandera fins la casa del banderer d'enguany.
 

DIUMENGE 20
- Moià. Festa Major d’Hivern. Festa de Sant Sebastià, Patró de la vila de Moià. A les 12h del migdia, a l’església parroquial, Ofici Solemne de Sant Sebastià, amb l’actuació dels garrofins i els grallers de Moià. A la 1h del migdia, a la plaça de davant del CAP, Danses tradicionals de Moià, Ball del Ciri, Ball de Gitanes i Ball de Garrofins, interpretats per la Cobla Sabadell, i a continuació interpretació de dues sardanes.
- Monistrol de Calders. Festa de Sant Antoni Abat. Fins al migdia, Joc de les botifarres i parades d’artesania i productes de la terra.
 

DILLUNS 21
- Castellterçol. Sant Fruitós. Festa Major d’Hivern. Cremada de l’arbre de Nadal a la plaça Vella, Al centre del poble, esmorzar popular amb torrades a la brasa, cansalada i vi. Fira de Sant Fruitós i lliurament dels premis del Concurs de Pessebres.
 

DIMARTS 22
- Calders. Al migdia, a la plaça, Escudellada de la Festa Major d’Hivern. 
- Moià. Cada dimarts de 2/4 de 4 a 2/4 de 5h de la tarda, a la biblioteca, Converses en anglès.
 

DIMECRES 23
- Moià. De 2/4 de 4 a 2/4 de 5h de la tarda, a la biblioteca, Conversa en francès: usuaris amb un bon nivell.
 

DIJOUS 25
- Moià. A 2/4 d'11 de la nit, a l'Ateneu La Pólvora, Cinema amb Compilance.
 

DISSABTE 26
- Moià. A les 10h del matí, Ruta literària Màrius Torres (inscripcions a la biblioteca). Tres Tombs. A partir de les 7h de la tarda, Gran botifarrada i trobada de country.
 

DIUMENGE 27
- Moià. Tres Tombs.  A 2/4 de 10 del matí, concentració de la comitiva als vostants del pavelló. A les 11h del  matí, pels carrers de la vila, recorregut dels Tres Tombs, i a 2/4 de 12h del migdia es farà la primera benedicció dels tres tombs. En el moment de l’arribada dels administradors i la bandera del gremi a la plaça Major per rebre la benedicció del tercer tomb ( aproximadament a la 1h del migdia) s’interpretarà el Ball del Contrapàs curt de Moià, dansa cerimonial que per tradició s’associa als traginers i al seu patró Sant Antoni. A les 5h de la tarda, a l’Auditori Sant Josep, Presentació del llibre de poesia de la Clara Solà “Fins a l’últim alè”, a càrrec de Lucía Caram i Carles Riera.
 

DILLUNS 28
- Moià. A les 8h del vespre, a la biblioteca, Club de lectura sobre el llibre “Rius Paral·lels” de Jordi Estrada, i conversa amb l’autor.
 

DIMARTS 29
- Moià. Cada dimarts de 2/4 de 4 a 2/4 de 5h de la tarda, a la biblioteca, Converses en anglès.
 

DIMECRES 30
- Moià. De 2/4 de 4 a 2/4 de 5h de la tarda, a la biblioteca, Conversa en francès: usuaris amb un bon nivell.
 


______________________________________________________________________________
 

CURSOS CONSORCI DEL MOIANÈS ( amb places disponibles)
Tallers per a la recerca de feina
- Taller de tècniques de recerca de feina (2 h) - Eines i recursos a tenir en compte alhora de buscar feina.  Dimarts 11 de desembre de 10 a 12h del matí, a la biblioteca de Castellterçol.
- Mentre estàs a l'atur, treballa amb les idees (4 h) - Com adrontar el repte de tornar a treballar. És un tastet al món de la creativitat. Dimarts 18 de desembre de 4 a 8h de la tarda, a la Biblioteca de Castellterçol.
Tastets d'oficis
- Hostaleria (12h) - Taller sobre els aspectes bàsics en restauració i hostaleria. 11, 13, 18 i 20 de desembre de 2/4 de 7 a 9h del vespre, a Can Carner, Moià.  
- Cuidadors de persones dependents (10h) - Taller per conèixer les principals tasques que realitzen els cuidadors de persones dependents i en què consisteix el seu treball diari.  12, 14, 17 i 19 de desembre de 2/4 de 10h del matí a 12h del migdia, a Can Carner, Moià.
- Atenció al públic i comerç (12 h) - Taller pràctic per conèixer les habilitats i tècniques d'atenció al públic en el comerç i altres sectors. 17, 20 i 21 de desembre de 9h del matí a 1h del migdia, a Can Carner, Moià.
Formació empresarial al Moianès
- Taller: Seguretat alimentària aplicada als petits establiments alimentaris. De la legislació a la pràctica (4 h) - Dilluns 10 de desembre, de 9 a 1h del matí, a Can Carner, Moià.
- Com fer front a  les males pràctiques bancàries- dijous 20 de desembre de 8 a 10h del vespre, a Can Carner, Moià.
- Curs de manipulador d'aliments nivell II (6h)- Per persones que treballen en contacte amb els aliments i que han de renovar el certificat. 10 i 11 de desembre de 6 a 9h del vespre, a Can Carner, Moià.
- Curs de manipulador d'aliments nivell I (6h)- Per persones que treballen en contacte amb els aliments i no han obtingut mai el certificat. Específic per cada sector. 17 i 18 de desembre, de 6 a 9h del vespre, a Can Carner, Moià.
 

CURSOS DE LES ENTITATS
Calders.
- Cursos al Casal de Calders. Dilluns i dimecres de 5 a 6h de la tarda: Gimnàstica Gent Gran. Dilluns i dimecres d'1/4 de 7 a 1/4 de 8h de la tarda, Zumba. Dilluns de 5 a 7h de la tarda, Puntes de coixí. Dimecres de 5 a 7h de la tarda, Patchwork. Dijous de 6 a 2/4 de 8h de la tarda, Manualitats. Dimarts i dijous de 7 a 8h de la tarda, Ioga. Dimarts de 4 a 2/4 de 6h de la tarda, Taller de la memòria. Dimarts i dijous de 4 a 5h de la tarda, Informàtica d'inici. I de dilluns a divendres Espai de jocs infantils. Més informació al mateix Casal de 2/4 de 4 a 7h de la tarda.

 Castellterçol.
- A partir de l'1 d'octubre, al local ANLA, Balls de Saló amb Hand to Hand. Per més informació consulta la web: www.hand-to-hand.net
 

Collsuspina.
- Cada dilluns de 5 a 7h de la tarda, al Casal d'Avis, Puntes de coixí.
- Cada dimarts de 5 a 8h de la tarda, al Casal d'Avis, Costura.
- Cada dimecres de 8 a 2/4 de 10h del vespre, al Local Social, Ioga.
- Cada dijous de ¼ de 9 a 2/4 de 10h del vespre, al Local Social, Tai-Txí.
- Cada divendres de 5 a 2/4 de 7h de la tarda, al Local Social, Ludoteca.
- A partir del 6 d’octubre a les 4h de la tarda, i quinzenalment, Teatre per Infants i Joves. Per més informació: www.despertaespurnes.org.
- Els dissabtes, a les 5h de la tarda, al Local Social, Vine a Fer el teu Buff de llana!
- Durant les vacances, al matí, Casal de Nadal al Local Social. Per més informació: 93 830 03 76 o www.collsuspina.cat

 L'Estany.
- Els dimarts i els dijous de 5 a 6h de la tarda, a l'hotel d'entitats, Classes de Ioga. Més informació: Dolors Escudé (93 837 04 20).
- cada dimecres de 8 a 9h del vespre, al Cine, Classes de Pilates.
- Cada dijous de 2/4 de 7 a 3/4 de 8h del vespre, a l'Hotel d'Entitats , Classes de Dibuix per a nens i adults, a càrrec de Marina Berdalet. Organitza el Casal de Gent Gran de L'Estany.
- Cada dijous de 2/4 de 6 a 2/4 de 8h del vespre, al Casal de la Gent Gran, Taller de Teatre Social, taller adreçat a nens de 8 a 12 anys (12 sessions. Inici 4 d’octubre).
- Cada dissabte de 5 a 7h de la tarda, a Ca l’Errando (C/Major, 1), Classes de Patchwork. Per més informació: Carme Esparó (629 582 077)
- Cada dissabte a la tarda a la Pista Vella, Bitlles Catalanes. Organitza Club Bitlles Catalanes Els Estanyencs.
­- Cada diumenge a les 11h del matí, Missa. (I durant el cicle nadalenc s'anunciaran les celebracions assenyalades).

 Moià.  
- Cada dimecres, a l’Ateneu la Pólvora, Classes de Trapezi. De 2/4 de 7 a 2/4 de 8h de la tarda, els nens , i de 2/4 de 8 a 9h del vespre, els joves i adults.
- Cercle Artístic del Moianès. Activitats docents a Can Carner. Dimarts de 4 a 2/4 de 6h de la tarda i de 6 a 2/4 de 8h del vespre, Classes de Dibuix i pintura per adults. Professora: Marina Berdalet.  I dissabte de 2/4 de 7 a 3/4 de 8h del vespre, Classes de dibuix per a infants. Professors: Xavier Vidal i Martí Martínez.
 - Cultura de la Dona, Can Carner. Els dilluns, de 2/4 de 8 a 2/4 de 9h del vespre, els dimecres de 2/4 de 4 a 2/4 de 5h de la tarda i els dijous de 9 a 10h del vespre, Ioga (Pilar: 93 830 05 23).
- Sala d’escalada Via Boulder. Cursos d’escalada esportiva. Més informació a: http://viaboulder.wordpress.com. Especial Regaleu per Nadal un curs d’Orientació i GPS.
- Country Moià. A l’Auditori Sant Josep, els dilluns i divendres de 8 a 10h del vespre, Curs de Country.
 

Monistrol de Calders
- Els dies 27, 28 de desembre i 2, 3 i 4 de gener, a la Sala Petita, Casal de Nadal. Organitza: AMPA.
 

Sant Quirze Safaja 
- Els dies 24, 27 i 30 de desembre i 2, 3 i 4 de gener, al Centre Cívic Parc de l’aigua, Casal de Nadal. Activitats d’esport, jocs i manualitats pels nens de 3 a 14 anys.
 

Santa Maria d'Oló
- Taller de Gospel. 14, 21 i 28 de novembre i 5, 12 i 19 de desembre, de 7 a 9h del vespre, al Centre Recreatiu.
- Sessió de creixement personal: Grup energètic d'Oló. De 8 a 9h del vespre, a la sala polivalent. Inici el dia 30 de novembre i es farà l'últim divendres de cada mes. Organitza: Teràpies Ariel.
 

EXPOSICIONS
- Castellterçol.  Durant els mesos de desembre i gener, Exposició i Concurs de pessebres. Organitza: Agrupació de Pessebristes de Castellterçol.
- Moià.  Durant tot el mes de desembre, a la biblioteca, Exposició de pintures: somriures de papallones, de l’artista moianesa Montserrat Soler. Del 29 de novembre al 4 de gener, a la biblioteca, Exposició 50 anys de Cavall Fort: tan divertit com un joc. Homenatge a la revista Cavall Fort i tots els seus col·laboradors.  
 

ARXIU HISTÒRIC
Moià. De dimarts a dissabte. Obert per consultes de 10h del matí a 1h del migdia, concertant visita al 93 820 76 00.
COVES DEL TOLL
Moià. Del 8 de març fins l’11 de desembre: Horari d'Estiu.  Dissabtes i diumenges de 2/4 d'11 a 2h del migdia i de 3 a 2/4 de 7h de la tarda. Festius, Ponts, Vacances Escolars de Setmana Santa, i diari de l’1 de juliol al 31 d’agost, obertes de 2/4 d’11 a 2h del migdia.  A partir del 12 de desembre, les Coves del Toll, inicien el seu horari d'hivern, obrint els caps de setmana, ponts i festius només el matí de 2/4 d'11 a 2h del migdia ( Tancat 24, 25, 26 i 31 de desembre i 1, 5 i 6 de gener). Amb l’entrada de les Coves es pot visitar gratuïtament el Museu Arqueològic i la Casa Natal Rafel Casanova. Per altres horaris, activitats i tallers cal concertar-ho al 93 820 91 34.
MUSEU CASA NATAL RAFEL CASANOVA - MUSEU ARQUEOLÒGIC I PALEONTÒLOGIC DE MOIÀ
Moià. De dimarts a diumenge, inclosos els festius,  obert de 10h a 2/4 de 2h del migdia i de 4h a 7h de la tarda. Del 27 de desembre de 2012 al 4 de gener de 2013, Viu el Nadal al Museu, Diverteix-te i aprèn amb tallers, jocs i activitats entorn a la Prehistòria, la Història i Personatges Il·lustres com Rafael Casanova.. Per inscripcions: 93 820 91 34 / 93 820 85 35 o al mail info@covesdeltoll.com.
MONESTIR DE SANTA MARIA DE L’ESTANY
L’Estany.  De dimarts a diumenge obert de 10h a 2h del migdia. Tancat del 17 de desembre del 2012  fins al 19 de gener del 2013.
MUSEU ENRIC PRAT DE LA RIBA
Castellterçol. De dijous a dissabte obert de 10h a 2/4 de 2h del migdia i de 3h a 2/4 de 6h de la tarda. Diumenge obert de 10h a 3h del migdia.
ESPLUGUES
Castellcir. Radial de l’Ecomuseu del Moianès. Visites concertades trucant al 93 830 14 18.
POUES DE LA GINEBREDA
Castellterçol. Lloc Visitable de l’Ecomuseu del Moianès. Visites concertades trucant al 93 830 14 18.
 

Consorci del Moianès

Aquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=1222