L'institut de Moià registra temperatures que arriben als 6 graus
Data Dimarts, 18 de desembre a les 19:41:53
Tema societatEl SEPC (Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans) de l'institut de Moià es queixa pel fred a les aules. 

A Moià els hiverns són freds i la despesa en calefacció és important. Degut a les retallades, des del curs passat, es va haver de reduir aquesta despesa, i per tant la temperatura a la que es treballa és totalment inadequada per a un centre educatiu. Aquesta situació perjudica el rendiment i la motivació tant dels alumnes, com del professorat. La situació s’ha agreujat aquest curs amb un problema en el canvi de subministrament de combustible per la calefacció que impedeix que funcioni amb normalitat.

Els estudiants, farts de queixar-se i de no obtenir resposta, van mobilitzar-se pel seu compte impulsats pel sindicat. La primera de les accions es dirigia a l'atenció del professorat i l'equip directiu. Els alumnes més afectats van acordar un dia per dur a terme “La Revolució de les Mantes”. Ja que les jaquetes eren insuficients, es va decidir portar mantes. Durant el dia, es van arribar a mesurar temperatures d'entre 6 i 17 graus. Les màximes es van obtenir a les úniques aules a les que toca el sol tot el dia. Això va fer reaccionar l'equip docent que va decidir unir-se a la causa posant-se en contacte amb el coordinador de Riscos Laborals del centre.

Els estudiants exigeixen que s’acceleri el procés de resolució del problema de la calefacció que ha quedat aturat per tràmits administratius. Si no es resol, al gener iniciaran noves accions, a les quals intentaran sumar-hi el Claustre i l’AMPA. 


SEPC de l'institut del Moianès
Moià, 18 de Desembre del 2012Aquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=1227