Nova convocatòria ajuts Leader 2012
Data Dijous, 20 de desembre a les 17:12:01
Tema economiaA través de l’Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central es podran tornar a tramitar els ajuts Leader del territori del Berguedà, el Moianès, el Lluçanès, Mura, Talamanca, Gaià, Muntanyola i Santa Eulàlia de Riuprimer; ja que es preveu ara al desembre, una nova convocatòria d’ajut del programa Leader per l’anualitat 2012; amb una dotació pressupostària de 1.387.100 euros de subvenció.

S’hi podran acollir petites i mitjanes empreses: agroalimentàries, turístiques, les microempreses en general, i millora del patrimoni rural, de la zona Leader. La subvenció podrà arribar fins al 35% de la inversió, a fons perdut, per a la creació, millora o ampliació d’activitats. Ampliable amb un 5% si realitza un pla de millora de responsabilitat social empresarial.

Se’n farà difusió amb jornades informatives per tot el territori. Les empreses o persones interessades poden demanar informació a la seu de Berga, situada al carrer Francesc Macià, nº 12, 1er-2ona de Berga (telf de contacte 93 821 42 25) i també al Consorci del Lluçanès i al Consorci del Moianès.

Dins de la convocatòria del 2011 es van aprovar 37 projectes: 15 microempreses, 13 de foment d’activitats turístiques, 1 de conservació i millora del patrimoni rural i 8 de millora dels processos de transformació i comercialització dels productes agraris, amb un import de subvenció aprovat de 1.768.987,82 euros.

Durant el 2012, s’han certificat 23 projectes amb un import de subvenció de 452.908,22 euros
quedant pendents per certificar 14 projectes, 11 dels quals es certificaran durant el 2013 amb un import de subvenció de 840.616,24 euros i 3 projectes durant el 2014 per un import de subvenció de 426.417,67euros.

Per altra banda tots els projectes certificats de l’anualitat 2011 de l’Associació ja s’han pagat pel Departament d’Agricultura Ramaderia Pesca Alimentació i Medi natural, de manera ràpida i molt eficient.

L’Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central, amb una dotació econòmica de 37.168,08 euros, ha dut a terme a finals d’any, quatre projectes de Cooperació Catalana per tal de dinamitzar el territori amb la col·laboració de diferents entitats: Consell Comarcal del Berguedà, Consorci del Lluçanès, Consorci per a la Promoció dels Municipis del Moianès i Consorci de Formació i Iniciatives Cercs-Berguedà.

Els projectes que s’han dut a terme són:

- Gestió sostenible rural, cap a la consolidació dels territoris SMART: Projecte amb l’objectiu de consolidar la responsabilitat social com a eix estratègic del model de desenvolupament socioeconòmic territorial, implicant i alineant a totes les parts interessades cap a un mateix repte comú, la sostenibilitat.

- Odisseu: Programa per al retorn i la inserció laboral de joves al medi rural facilitant la seva inserció laboral i promovent el compromís social dels joves amb el seu territori rural d’origen.

- Gustum: Programa amb l’objectiu de fomentar el desenvolupament rural a través de la promoció dels productes agroalimentaris de qualitat que es produeixen al territori i de la seva sinergia amb la restauració, el turisme i el comerç.

- Energia i Forest: Projecte amb l’objectiu de catalitzar i impulsar la sostenibilitat del model de desenvolupament dels territoris rurals catalans, basant-se en una estratègia de foment de l’estalvi i eficiència energètica i en la promoció de les energies renovables basades en fonts endògenes, especialment la biomassa.

I també la nostra associació, ha desenvolupat en el marc del projecte de cooperació interritorial Mover Montañas, unes jornades de turisme de muntanya titulades “Ecoturisme, noves tecnologies i cooperació intersectorial: factors clau per al desenvolupament del turisme sostenible al territori”, que van tenir lloc a la Seu d’Urgell, els dies 22 i 23 d’octubre, organitzades per l’Associació conjuntament amb altres grups d'acció local Leader: 'Consorci GAL Alt Urgell - Cerdanya' i 'Consorci Centre de Desenvolupament Rural Pallars – Ribagorça i coordinades per Berguedà Iniciatives SD, SL.

MÉS INFORMACIÓ:

Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central
c/Francesc Macià nº12, 1er-2ona
(08600-Berga)
gerencia@catcentral.cat
93 821  42  25


Aquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=1228