Adéu al faig monumental de Sant Quirze
Data Dimecres, 13 de març a les 08:07:21
Tema medi ambientFeia temps que estava malalt, el forat que tenia al tronc era com un crit desesperat de la seva ferida mortal.

Parlem del faig centenari de Sant Quirze Safaja, arbre molt estimat i conegut pels habitants d’aquest poble. També era conegut com l’arbre dels enamorats, la multitud de cors gravats a la seva escorça són testimoni de promeses d’amor entre parelles fetes al llarg del temps.

El nom salat de “Sa faja” que fa referència a faig o fageda, i que dona nom al poble, ens fa veure com proliferava aquest tipus d’arbre en aquesta vila en una època més llunyana.  

Avui l’arbre és mort i ha estat talat per evitar que les seves branques caiguin i poguessin fer mal a algun caminant o vilatà que reposés en els bancs de pedra que hi ha a l’entorn.

S’hi accedeix per un caminet que hi ha entre la fonda i l’ajuntament en el marge dret de la riera del Tenes.

L’ajuntament té previst plantar-hi un altre exemplar jove en recordança del vell ja mort. Esperem que sigui respectat per tothom i pugui créixer ben ofenós i perquè no arribar als quaranta metres d’alçada que tenia al seu predecessor.

La raconada del Tenes a on era ja no tornarà a tenir l’encant màgic que li donava aquest gegant que ha estat durant més de cent anys acompanyant al poble i donant-li la seves bones energies que transmeten aquests arbres fantàstics. Adéu doncs al faig monumental de Sant Quirze. Els que l’hem abraçat sempre el recordarem.


Feliu Añaños i Masllovet


Aquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=1248