Col·laboració al estudi sobre la possibilitat del retorn de la llúdriga
Data Dilluns, 03 de juny a les 17:50:55
Tema medi ambientEls petits carnívors, per el lloc que ocupen a la cadena tròfica i com animals emblemàtics i bioindicadors d’un ecosistema, son dels mes amenaçats. Precisament per la dificultat que hi ha en localitzar-los ha fet que es tornes en mi una obsessió el saber si la seva salut en abundància era la correcta, havien desaparegut o estaven amenaçats. Si fos això últim voldria dir que la salut del Moianès tampoc és bona i en conseqüència està amenaçada de forma indirecta la qualitat de vida dels seus ciutadans.

La llúdriga un animal emblemàtic de la fauna aquàtica ja fa anys que no campa per els rierols del Moianès. Tenint en compte que en alguns rius de Catalunya i llocs propers, sembla que tingui tendència a retornar gràcies a certes iniciatives i projectes.

Em pregunto: Es possible que les llúdrigues tornin als rius i rieres del Moianès?

Treball de Pràctiques realitzat amb l'assignatura MEDI AMBIENT I SOCIETAT corresponent al primer curs de CIÈNCIES AMBIENTALS 2008/2009 Universitat de VIC.  MES INFORMACIÓ.....Aquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=1273