Activitats del Moianès - març 2014
Data Diumenge, 02 de març a les 16:10:30
Tema societatDISSABTE 1
- Castellcir.  A 2/4 de 7h de la tarda, a la plaça de l'Era, Carnestoltes i cercavila pels carrers del poble. I després al local, Xocolatada i Ball de disfresses. A les 6h de la tarda, a la sala d’actes de l’Ajuntament, Tardes d’hivern amb Woody Allen : Hannah i les seves germanes.
- Collsuspina.  De 6 a 8h del vespre, Carnestoltes a Collsuspina. Organitza l'Ampa de l'Escola amb la col·laboració de l'Ajuntament. Desfilada de disfresses i concurs de pastissos.
- Moià.  A les 5h de la tarda, pels carrers de la vila, Carnestoltes Infantil, amb Cercavila de disfresses. Sortida i fi de la cercavila a la Plaça Major. A l'acabar berenar de coca i xocolata desfeta.  Organitzen: El Cau i Ajuntament de Moià. A les 6h de la tarda, a l'Esplai de Moià, tarda de Ball de Carnestoltes, amb el  músic Carlos Xandri.

DIUMENGE 2
- L'Estany.  A 2/4 de 5h de la tarda, al cine, Ball de Carnestoltes infantil. Gratuït. Vine disfressat, ballarem, cantarem i berenarem.
- Moià.  XXVI Tres Hores de Moià, al Circuit Verd de Moià. Campionat de Catalunya de resistència sobre terra. Més informació als telfs. 93 415 11 84 i 93 820 78 73, i inscripcions www.fcm.cat. Federació Catalana de Motociclisme. A les 6h de la tarda, a l'Esplai de Moià, Ball amb en Carlos Xandri.

DIMARTS 4
- Castellterçol. Festa de l'Escudella de Castellterçol. A les 8h del matí, a la Plaça Prat de la Riba, Elaboració de la típica Escudella. A partir de les 10h del matí, globoflèxia i animació a càrrec del pallasso Perruquí. A la 1h del migdia, Benedicció i repartiment de l'Escudella amb el Mossèn Ramon Muntadas. A les 5h de la tarda, al Pavelló Municipal, ball de carnestoltes i concurs de disfresses, amb titelles i dinamització a càrrec del pallassu Perruquí, amb el convidat: Pep Salsetes.


DISSABTE 8
- Collsuspina. A les 7h del vespre, al local social, projecció d'una pel·lícula en motiu del Dia de la Dona treballadora.
- L'Estany. A 2/4 de 9h del vespre, a l'Hostal Grau, Festa de la Dona. Sopar i espectacle. Apunta't a l' Ajuntament de L'Estany. 
- Moià. Durant el matí, al Club de Golf Montbrú, Torneig de Golf 6è Four Days (Medal Play individual). A 2/4 de 7h del vespre, amb sortida al carrer Nazarí Alibés, Rua de Carnestoltes. La Rua acabarà amb una concentració de carrosses davant la piscina municipal. A les 10h del vespre, a l'espai Cultural Les Faixes, Sopar popular de Carnestoltes. A continuació, Gran Festa de Carnestoltes.  De 8 h del matí a 1h del migdia, Trobada de Cantaires de Catalunya a Barcelona. Organitza Cultura de la Dona i gent de Moià. A l'Ateneu la Pólvora, Carnaval i Dia de la Dona Treballadora. Dues punxa-discs amenitzaran la vetllada a l'Ateneu després del a rua.
- Monistrol de Calders. A les 5h de la tarda, a l'Escola L'Esqueix, Cinema musical: Dirty Dancing.  A les 10h del vespre, al Restaurant Masia del Solà, Sopar de la Dona. Organitza; Associació Dit i Fet.
- Santa Maria d'Oló. Dia Internacional de les Dones. A les 7h de la tarda, al casal de joves El Centru, Xerrada: Estima't, respecta't, accepta't, a càrrec d'Imma Molera. A 2/4 de 10h del vespre, a l'Hostal Santa Maria, Sopar de Dones. Organitza: Col·lectiu de dones d'Oló.

DIUMENGE 9
- Castellcir. Iª Duatló de Muntanya de Castellcir (6 km de cursa a peu + 20 km BTT + 2 km de cursa a peu). Més informació a http://duatlocastellcir.blogspot.com.es  i inscripcions a la web de la Federació Catalana de Triatló: www.triatlo.org/c alendari.aspx
- Moià. De 12 a 2h del migdia, a l'Escola Pia de Moià, Jornada de Portes Obertes. A les 6h de la tarda, a l'Esplai de Moià, projecció de la pel·lícula de Jacques Tati Mi Tio.
- L'Estany. A la Casa de Cultura, Lliga d'Escacs 2014.
- Monistrol de Calders. A les 6h de la tarda, al Centre Recreatiu Municipal, Exhibició de balls i després balls en línia per a tothom.  Organitza Associació Dit i Fet.
- Santa Maria d'Oló. A 2/4 de 10h del matí, des del Torrent Gros, II Cursa Popular de Muntanya SaltaMarrades 2014. Més informació a: www.saltamarrades2014.blog.cat. Organitza Centre Excursionista d'Oló.

DIMECRES 12
- Moià. A 2/4 de 9h del vespre, a l'escola J. Orriols i Roca, Xerrada: Eduquem la intel·ligència emocional, a càrrec de la pedagoga Ana Isabel del Río. Organitza: l'AMPA.

DIJOUS 13
- Moià. A 2/4 de 6h de la tarda, a la biblioteca, Tarda de Tallers: s'acosta la Setmana d’Intercanvi de llibres, vine a fer el teu punt de llibre!

DIVENDRES 14
- Moià. A les 7h de la tarda, a l'Ateneu la Pólvora, Xerrada sobre moviments feministes (organitza CUP Moià).

DISSABTE 15
- Castellcir. A les 6h de la tarda, a la sala d’actes de l’Ajuntament, Tardes d’hivern amb Woody Allen : Marits i mullers.
- Santa Maria d'Oló. A les 10h del vespre, al Centre Recreatiu, Teatre: Cartes Portugueses.
- Moià. A les 7h del  vespre, a l'Ateneu la Pólvora, Taller sobre micromasclismes (organitza CUP Moià).

DIUMENGE 16
- Castellterçol. De 9 a 2h del matí, a la Plaça Prat de la Riba, Fira de Sant Josep, Brocanters i Col·leccionisme. A 2/4 de 12h del migdia, Taller Casteller i Contacontes infantil "Finet i Amunt", a càrrec de la Elisabet Carnicé.  
- Moià.  A les 6h de la tarda, a l'Esplai de Moià, ball amb el músic Albert Peix. 
- Monistrol de Calders. A les 9h del matí, a la plaça Nova, Caminada Mensual del Dit i Fet, amb un recorregut de 10 km aproximadament.

DIJOUS 20
- Santa Maria d'Oló. A 2/4 de 5h de la tarda, a l'Escola Sesmón, Xerrada: Ponts per a la relació Família i Escola. Una cooperació possible ?

DISSABTE 22
- Moià.  Durant el matí, al Club de Golf Montbrú, XI Gran Trofeu de la Casa Club (Stableford individual).
A les 9h del vespre, a l'Esplai de Moià, el grup de teatre Sentfores de la Guixa, posaran en escena l'obra Onze de Setembre.  A les 9h del vespre, a l'Auditori Sant Josep, Concert de Joventuts Musicals de Moià, Art Sound Quartet (saxos).

DIUMENGE 23
- Collsuspina. A les 5h del vespre, al local social, Teatre: Temps i Conway.
- L'Estany. A la Casa de Cultura, Lliga d'Escacs 2014.
- Moià. Durant el matí, al Club de Golf Montbrú, XI Gran Trofeu de la Casa Club (Stableford individual). A les 12h del migdia, a l'Ateneu la Pólvora, Calçotada Popular de l'Ateneu. A les 6h de la tarda, a l'Esplai de Moià, Concert per la Coral de Moià, sota la direcció d'Andreu Brunat.

DIJOUS 27
- Moià. A les 7h de la tarda, a la biblioteca, Apunta't al curs d'escriptura creativa, a càrrec d'Imma Soler. Del 27 de març al 5 de juny. Més informació a la biblioteca.

DIVENDRES 28
- Moià. A 1/4 de 9h del vespre, a Can Carner, 2º Cicle de Conferències del Cercle Artístic " L'Univers dels colors, del dibuix i la pintura", a càrrec de Josep Mª Massegú. Organitza: Cercle Artístic del Moianès.
- Santa Maria d'Oló. De 8 a 9h del vespre, a la sala polivalent, Sessió de creixement personal: Grup energètic d'Oló. Organitza: Hariel Teràpies Naturals.

DISSABTE 29
- Castellcir. A les 6h de la tarda, a la sala d’actes de l’Ajuntament, Tardes d’hivern amb Woody Allen : Misteriós assassinat a Manhatan.
- Moià. A les 12h del matí, a la biblioteca, Espectacle familiar: "Fes-te pirata", per en Manelutti. A les 9h del vespre, a l'Auditori Sant Josep, Concert de Joventuts Musicals de Moià, II Cicle de Joves Intèrprets Maria Vilardell Viñas, amb Rebeca Miyar Andrades, piano.

DIUMENGE 30
- Moià.  A les 6h de la tarda, a l'Esplai de Moià, ball amb el conjunt Toni & Salme.
- Santa Maria d'Oló. A les 6h de la tarda, al Centre Recreatiu, Teatre: Fil a l'agulla. Una història Ye-Ye.

DILLUNS 31
- Moià. A les 8h del vespre, a la biblioteca, Club de Lectura sobre Mirall trencat, a càrrec de Teresa Arnal, especialista sobre l'autora Mercè Rodoreda i la seva obra.


ABRIL
DIVENDRES 4
- Santa Maria d'Oló. Què llegim - Els jugadors de whist.
DISSABTE 5
- Moià.  Durant el matí, al Club de Golf Montbrú, 6e. Four Days x sixty euros (Medal play individual).
DIUMENGE 6
- Moià. A les 6h de la tarda, a l'Esplai de Moià, ball amb Montse Pujalt.

Consulteu la programació de cursos i activitats a la web del Consorci del Moianès: www.consorcidelmoianes.cat.
- Curs de Català Nivell C. Del 24 de febrer al 26 de maig, els dilluns de 2/4 de 8h a 10h del vespre, a Can Carner, Moià.
(Properament sortiran nous cursos i activitats).
HORARIS LUDOTECA EDU.MOIANÈS, un espai de joc i d'estudi adreçat als alumnes de 6 a 12 anys organitzat pel Consorci del Moianès. Període: del 18 d'octubre fins al 31 de maig de 2014,
-       Calders. Els dilluns de 5 a 2/4 de 7h de la tarda, a l’Escola.
-       Castellcir. Els dimecres de 3 a 2/4 de 5h, al local.
-       Castellterçol. Els dijous, de 5 a 2/4 de 7h de la tarda, a l’Escola.
-       L’Estany. Els divendres de 2/4 de 5 a 6h a l’escola nova de l'Estany
-       Moià. Els dimecres, de 5 a 2/4 de 7h a Can Carner.
-       Monistrol de Calders. Els dimarts de 5 a 2/4 de 7h de la tarda, a la sala petita.
-       Sant Quirze Safaja. Els divendres de 2/4 de 5 a 6h de la tarda, a l’Escola.
-       Santa Maria d’Oló. Els dilluns de 2/4 de 5 a 6h de la tarda, a l’Escola.

CURSOS I ACTIVITATS DE LES ENTITATS / AJUNTAMENTS
Calders.
- Cursos al Casal Social de Calders. Cursos de Gimnàstica Aeròbica, Gimnàstica per la gent gran, patchwork, manualitats, Ioga... Més informació al mateix Casal.
Castellterçol.
- Al local ANLA, Balls de Saló amb Hand to Hand. Per més informació consulta la web: www.hand-to-hand.net
- Cada dimecres de 2/4 de 4 a 5h de la tarda, al Cap,  curs per les dones: cosir, caminades... Organitza: Càrites i Serveis Socials de Castellterçol.
Collsuspina.
- Cada dilluns i cada dijous de 10 a 11h del matí, i cada dilluns de 2/4 de 8 a 2/4 de 9h del vespre i cada dimecres de 2/4 de 7h a 2/4 de 8h del vespre, al local social Ramon Cabanes, Zumba. Per més informació, presentar-se al local social a l'hora.
- Cada dissabte de 4 a 6h de la tarda, a l'altell del Local Social Ramon Cabanes, Conversa en anglès. Per més informació, presentar-se al local social a l'hora de l'activitat.
- Cada dilluns de 5 a 7h de la tarda, al 3º pis de l'Ajuntament, Fem Puntes - Puntes de coixí. Per més informació al 93 830 03 76
- Cada dimarts de 5 a 7h de la tarda, al 3º pis de l'Ajuntament, Cosim. Per més informació al 93 830 03 76
- Cada dimecres, de 8h a 2/4 de 10 del vespre, al local social, Ioga. Per més informació al 93 830 03 76
- Cada dijous, de 8 a 2/4 de 10h del vespre, al local Social, Tai-Txí. Per més informació al 93 830 03 76
- Dijous de 3/4 de 9 a 3/4 de 10h del matí, al local Social Ramon Cabanes, Biodansa. Per més informació anar al local a l'hora de l'activitat.
- Des del 25 de febrer i fins l'11 d'abril cada dimarts de 4 a 2/4 de 6h de la tarda, Tallers d'entrenament de la memòria al 3r pis de l'Ajuntament.
L'Estany.
- Xerrades sobre educació emocional i tallers d'anglès. Organitza: Aj. de L'Estany.
- Els dissabtes a la tarda a la Pista Vella, Bitlles Catalanes. Organitza: Club Bitlles Catalanes Els Estanyencs.
- Els dimarts i els dijous de 5 a 6h de la tarda, a l'hotel d'entitats, Classes de Ioga. Més informació: Dolors Escudé (93 837 04 20 o 647517597).
- Els dimarts de 8 a 9h del vespre i els dijous de 2/4 de 9 a 2/4 de 10 del vespre, al cine, Zumba. Per als nens els dijous de 2/4 de 6h a 2/4 de 7h de la tarda. Més informació: 663 86 27 14 - Anna i 647 94 49 85 - Mel.
- Cada dimecres a les 8h del vespre, a l'Hotel d'Entitats, Classes de Pilates.
- Cada dissabte de 6 a 8h de la tarda, a Ca l’Errando (C/Major, 1), Classes de Patchwork. Per més informació: Carme Esparó (629 582 077)
­- Cada diumenge a les 11h del matí, Missa.
Moià
- Biblioteca de Moià. tertúlies en idiomes diversos: alemany, francès i anglès, gràcies a la col·laboració dels voluntaris internacionals dels Avets. Inscripcions a la biblioteca, imprescindible nivell de conversa. Tots els dimarts de 2/4 de 4 a 2/4 de 5h de la tarda,  Conversa en alemany i anglès. Tots els dimecres de 2/4 de 4 a 2/4 de 5h de la tarda, Conversa en francès.
Del 24 al 27 de març, a la biblioteca, Juga a l'Intercanvi, porta un llibre que t'agradi a l'escola, i recull el teu val. Del 28 de març al 4 d'abril, a la biblioteca, Juga a l'Intercanvi: Vine a la biblioteca a bescanviar el Val per un llibre !.  Del 27 de març al 5 de juny , a la biblioteca, Curs d'escriptura Creativa.
- Suport a l'Alletament matern. Trobades el primer dimarts de cada mes, a partir de 3/4 de 5h de la tarda, a Can Carner.
- Cercle Artístic del Moianès. Activitats docents a Can Carner. Els dissabtes de 2/4 de 7h a 3/4 de 8h de la tarda, classes de dibuix per a nens i nenes de 7 a 14 anys. Els dimarts de 6 a 2/4 de 8h de la tarda, Classes de dibuix i pintura per a adults.
- Cultura de la Dona, Can Carner. Els dimecres de 2/4 de 4 a 2/4 de 5h de la tarda i els dijous de 9 a 10h del vespre, Ioga (93 830 05 23).
- Dansalut. Cursos i tallers de Pilates, Aerodance, Dansa contemporània, Ioga, En Forma... Més informació: Pilates: Mercè 696 047 076 / Ioga: Roser: 630 109 325 / Dansa i en Forma: Helena: 652 137 994.
- Ateneu La Pólvora. Tots els dimecres classes de Trapezi i teles a l’Ateneu La Pólvora. A 2/4 de 7h de la tarda nens a partir de 6 anys i a 2/4 de 8h del vespre, joves i adults.
- Prana- Yoga. Intensius de Ioga Integral i Satsang. Més informació: www.pranayoga.cat.
- Circ a Moià. A partir del 13 de febrer, a Moià Fem Circ, amb Moi Jordana, a l'Ateneu la Pólvora. Els dijous de 6 a 7h del vespre, Taller de Circ ( a partir de 6 anys) i els dijous de 2/4 de 8 a 9h del vespre, Taller de Malabars (a partir de 14  anys).
Santa Maria d’Oló
- Cada dissabte de 12 a 2/4 de 2h, al local del júnior, Grup d’Esplai Júnior. I a 2/4 de 4h de la tarda, Patchwork.

EXPOSICIONS
- Moià. Durant tot el mes de març, a la biblioteca, Exposició de pintures de l'artista moianès Josep Alcoceba.  

ARXIU HISTÒRIC
Moià. Per consultes cal concertar-ho al telf. 93 8207600. arxiu@arxiu.moia.cat
COVES DEL TOLL
Moià. Horari d'Estiu (del 8 de març a l'11 de desembre):  Dissabtes i  diumenges obertes de 2/4 d'11 del matí a 2h del migdia i de 3 a 2/4 de 7h de la tarda. Festius, Ponts, vacances Escolars de Setman Santa i Diari de l'1 de juliol al 31 d'Agost, obertes de 2/4 d'11 a 2h del migdia (30min abans de l’hora de tancament es realitzarà l’última visita guiada).  Amb l’entrada de les Coves es pot visitar gratuïtament el Museu Arqueològic i la Casa Natal Rafel Casanova. Per reserves de grups, activitats i tallers cal concertar-ho al 93 820 91 34.
MUSEU CASA NATAL RAFAEL CASANOVA - MUSEU ARQUEOLÒGIC I PALEONTÒLOGIC DE MOIÀ
Moià. De l'1 de setembre al 31 de juliol, Obert els dijous i divendres de 2/4 d'11 a 2h del migdia. Els dissabtes de 2/4 d'11 a 2h del migdia i de 2/4 de 4h a 6h de la tarda. Els diumenges de 2/4 d'11 a 3h del migdia. Per visites guiades i activitats cal reservar i contractar el servei amb anticipació al telèfon 93 820 91 34.
MONESTIR DE SANTA MARIA DE L’ESTANY
L’Estany.  De dimarts a diumenge obert de 10h a 2h del migdia.
MUSEU ENRIC PRAT DE LA RIBA
Castellterçol. De dijous a dissabte obert de 10h a 2/4 de 2h del migdia i de 3h a 2/4 de 6h de la tarda. Diumenge obert de 10h a 3h del migdia.
ESPLUGUES
Castellcir. Radial de l’Ecomuseu del Moianès. Visites concertades trucant al 93 830 14 18.  ecomuseu@consorcidelmoianes.cat
POUES DE LA GINEBREDA
Castellterçol. Lloc Visitable de l’Ecomuseu del Moianès. Visites concertades trucant al 93 830 14 18. ecomuseu@consorcidelmoianes.cat

Consorci del MoianèsAquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=1333