Activitats del Moianès - maig 2014
Data Dimecres, 07 de maig a les 08:44:35
Tema societatDIJOUS 1
- Monistrol de Calders. Actes de la Festa dels Avis. A les 12h del migdia, Missa. Seguidament hi haurà vermut popular i un obsegui a les persones de més de 70 anys. A les 6h de la tarda, a la Sala Petita, actuació de la coral Cal Arola de Santpedor.
- Collsuspina. A Sant Cugat de Gavadons. Aplec de Sant Cugat de Gavadons. Hi haurà coca i xocolata per tothom.

DIVENDRES 2
- Moià. A partir de les 8h del vespre, pels carrers del centre de la vila, Nit de Glamour amb activitats i actuacions al carrer, “Shoping Night”. Organitza ABIC.  A les 8h del vespre, a la Biblioteca de Moià, espectacle per adults, Spa Mocions a càrrec de Rosa Fité. De 9h a 12h de la nit, al Museu de Moià, Jornada de portes obertes.

DISSABTE 3
- Collsuspina. A les 7h al Local Social, Presentació del Mapa Patrimoni Cultural.
- Moià. A les 9h del vespre a l’Auditori Sant Josep. II Cicle Maria Vilardell Viñas: Marc Pusó, piano. Obres de Bach, Beethoven, Shubert, Prokofiev, Ravel, Liszt.

DIUMENGE 4
- Collsuspina. A 2/4 de 5h de la tarda a la Plaça Major, Aplec de la Sardana.
- Moià. Durant tot el dia, a l’Ateneu La Pólvora, posta a punt col·lectiva del pati. A les 6h de la tarda, a l’Esplai de Moià, Tarda de ball amb Rossend Moya.
- Santa  Maria d’Oló. A les 12h del migdia a la Plaça Sant Antoni Maria Claret, Festa homenatge a la gent gran, amb l’actuació del Casal Cultural Dansaire de Manresa.

DILLUNS 5
- Moià. De 7h a 9h del vespre a Can Carner, Conferència Les pautes per començar en el món de l’Eccomerce.

DIMARTS 6
- Calders. De les 4h a les 6h de la tarda, al CEIP Anton Busquets i Punset, taller Ponts per a la relació família–escola.
- Moià. De 2/4 de 10h a 12h del matí, a Can Carner, Taller Si no tinc feina me la invento.

DIJOUS 8
- Castellcir. A 2/4 d’11h del matí, “ El bibliobús Tagamanent parla anglès”,  amb l’espectacle musical “Off we go” de Pep López i Berni Amstrong.
- Moià. A les 5h de la tarda, a l’Esplai de Moià, Pel·lícula Un amigo para Frank. A 2/4 de 6h de la tarda, a la Biblioteca de Moià, celebrem la primavera amb TdeTallers.

DIVENDRES 9
- Santa Maria d’Oló. A les 9h del vespre al casal de joves El centru, xerrada Ús responsable de les TIC, a càrrec dels Mossos d’Esquadra de la Catalunya Central.

DISSABTE 10
- Calders. A les 9h del matí a la Plaça. Sortia del Tip-Tec. A les 6h de la tarda a CACiS al Forn de la Calç, inauguració de l’exposició “CAPS” de Joaquim Falcó. 
- L’Estany. A 2/4 de 8h del matí Sortida amb autocar a la Terra Alta. Visita a Gandesa, la serra de Pàndols i el Pinell de Brai.
- Moià. A les 5h de la tarda, a l’Esplai de Moià, Pel·lícula Un amigo para Frank.
- Santa Maria d’Oló. Sortida matinal al bosc, a càrrec d’Esteve Padullés.

DIUMENGE 11
- Collsuspina. Exhibició de zumba al Carrer, i recollida d’aliments pel projecte esmorzars saludables d’units per la Fam, i els serveis socials.
- Calders. De les 10h del matí a la 1h del migdia, 15a trobada del Racó del Didal, trobada de puntaires. Organitza Associació Cultural de la dona. Durant tot el matí, Cursa de Muntanya de Calders, organitza El Cargol. Durant tot el matí a la Plaça, Mercat de segona mà. Organitza Associació del Voluntariat de Calders.
- Castellterçol. A les 8h del matí a la Plaça dels Estudis. Sortida a la Vall de Núria. Cal inscripció prèvia més informació a www.cecastell.com. Organitza Centre Excursionista de Castellterçol.
- Monistrol de Calders. De les 11h a les 2h del migdia, a la Plaça Nova, Jocs gegants per a tota la família, i vermut per als assistents. A 2/4 de 7h de la tarda, Caminada Mensual. Organitza Dit i Fet.  
- Santa Maria d’Oló. A les 6h de la tarda, Vals a càrrec de Moi Jornada. Teatre gestual, música en directe i malabars.


DIMECRES 14
- Castellterçol. A les 4h de la tarda al Centre d’Atenció Primària, Xerrada de psicodefensa personal bàsica.

DIJOUS 15
- Moià. A les 8h del vespre a Can Carner, Quines cobertures de la seguretat social tinc com autònom/a?. De 7h a 2/4 de 9h del vespre, a Can Carner, sessió informativa sobre Les cotitzacions a la seguretat social de les treballadores de la llar.

DIVENDRES 16
- Santa Maria d’Oló. A les 3h de la tarda a l’Escola Sesmón, Xerrada de psicodefensa personal bàsica.

DISSABTE 17
- Calders. A les 8h del matí a la Plaça, Sortida del PRIMACC (Programa de Recuperació I Manteniment d’Actius Culturals Calderins), per fer la 2na part de la neteja del Pou de glaç.
- Collsuspina. De les 11h del matí a les 8h del vespre, a la Plaça de l’Ajuntament, VI Jornades solidàries. Organitza Associació Despertaespurnes. A les 7h del vespre a Sant Cugat de Gavadons, primer concert III Cicle de Concerts El Moianès Sona.   
- Moià. A les 4h de la tarda a la Plaça del Moianès, sortida a la visita guiada al Parc Eòlic de Rubió. Més informació i inscripcions a GAIA-Guies al 938.300.542.
- Santa Maria d’Oló. Sortida matinal al bosc, a càrrec d’Esteve Padullés.

DIUMENGE 18
- Castellterçol. A les 6h al Centre Espai Escènic, Autokratie, representació teatral a càrrec del Grup de teatre Deixalles 81.
- Granera. De 9h a 2h del migdia, Fira artesania de Granera. Parades d’artesania i productes de la terra, visita al castell de Granera i activitats per a totes les edats.
- Moià. A les 9h a la Plaça del Moianès, III Trobada de 600 a Moià. Festa de “Las cruces de Mayo”, a les 10h cercavila pels carrers del poble, a les 11h missa a l’església de l’Escola Pia, a continuació dinar i actuacions a Les Faixes. Organitza Casa de Andalucia de Moià.  Tot el dia al Museu de Moià, Dia Internacional del Museu amb Jornada de portes obertes al Museu de Moià – casa Rafel Casanovas. Durant tot el matí, Marxa de l’Or, a 1/4 de 8h inscripcions i a 2/4 de 9h sortida bbt, a ¾ de 9h inscripcions i sortida caminada llarga i a les 9h inscripcions i sortida caminada curta. Organitza Creu Roja Moianès.

DISSABTE 24
- Calders. A les 9h del matí a la Plaça, Sortida del Tip-Tec.
- Moià. Durant tot el dia, a l’Ateneu La Pólvora, Feria de mayo. De les 11h del matía a les 8h del vespre, a la Plaça Major, VI Jornades solidàries. Organitza Associació Despertaespurnes A les 9h del vespre a l’Auditori Sant Josep. II Cicle Maria Vilardell Viñas: Laia Tatje, piano.

DIUMENGE 25
- Castellterçol. A les 6h de la tarda, al Centre Espai Escènic, Concert Orquestra Xamfrà. Gratuït.
- Collsuspìna. A partir de 2/4 de 9h del matí, pedalada de Collsuspina “ Memorial Jordi Durich”. Més informació: www.lapedalada.com.
- Santa Maria d’Oló. XXXIIIa Caminada popular. Organitza Centre d’excursionista d’Oló.

DILLUNS 26
- Moià. A les 8h del vespre, a la Biblioteca de Moià, club de lectura sobre Winesburg, Ohio de Sherwood Anderson, tertúlia conduida per Marià Barqués. Inici Setmana dels Avets. Organitza Associació Rusc-Avets.

DIVENDRES 30
- Santa Maria d’Oló. A les 8h del vespre a la sala polivalent, sessió de creixement personal, Grup energètic d’Oló. A càrrec de Hariel Teràpies Naturals.

DISSABTE 31
- L’Estany. Tot el dia, Festa de l’esport de L’Estany.
- Moià. Durant tot el dia, Festa de l’esport, activitats esportives per a tothom. A les 7h del vespre a l’Auditori Sant Josep, Concert de Cant Coral. Organitza Amics de la Bíblia del Moianès.
- Monistrol de Calders. A 2/4 d’11h de la nit, al Camp del Met, La gran cagada i a continuació Discomòbil amb Dj Portillo.    - Santa Maria d’Oló. A les 7h de la tarda a l’església de dalt el poble, concert amb Ravid Goldschmidt.


JUNY
DIUMENGE 1
- Calders. A les 10h del matí, als murs de calç de la pedrera del Forn de la Calç, acció pictòrica.

_______________________________________________________________________________

FORMACIÓ I ACTIVITATS DEL CONSORCI DEL MOIANÈS

Consulteu la programació de cursos al Consorci del Moianès : Telf. 93 830 14 18 / formacio@consorcidelmoianes.cat/ empreses@consorcidelmoianes.cat www.consorcidelmoianes.cat

Formació adreçada a les persones:
-       Taller objectiu trobar feina: Divendres 30 de maig de 2/4 de 10 a 2/4 d’1 del matí.
-       Mòdul d’anglès per treballar de telemàrqueting, dimarts i dijous del 13 al 22 de maig de 2/4 de 10 a 12 del matí.
-       Taller de mobilitzacions i transferències, dijous 8 i divendres 16 de 2/4 de 10 a 2/4 d’a del migdia.
-       Vols millorar el teu català per la recerca de feina. Dimecres i divendres del 16 de maig al 13 de juny de 2/4 de 10 a 12 del migdia a Castellterçol.
-       Tastet de manteniment de la llar. Del 12 al 20 de maig, de 9h a 12h.
-       Curs d’informàtica a Calders. Del 30 d’abril al 21 de maig, de 4 a 7 de la tarda.
-       Curs d’informàtica a Castellcir. Del 29 d’abril al 20 de maig de d’1/4 de 5 a ¼ de 9
-       Curs d’informàtica a Castellterçol. Del 30 abril al 21 de maig de 2/4 de 10 a 12.
-       Curs d’informàtica a Monistrol de Calders. Del 8 al 29 de maig d’1/4 de 5 a ¼ de 9.

Formació adreçada a les empreses:
-       Curs de comptabilitat empresarial. Del 30 d’abril al 18 de juny de 7 a 9 del vespre.CURSOS I ACTIVITATS DE LES ENTITATS / AJUNTAMENTS
Calders.
- Cursos al Casal Social de Calders. Cursos de Gimnàstica Aeròbica, Gimnàstica per la gent gran, patchwork, manualitats, Ioga... Més informació al mateix Casal.
Castellterçol.
- Al local ANLA, Balls de Saló amb Hand to Hand. Per més informació consulta la web: www.hand-to-hand.net
- Cada dimecres de 2/4 de 4 a 5h de la tarda, al Cap,  curs per les dones: cosir, caminades... Organitza: Càrites i Serveis Socials de Castellterçol.
Collsuspina.
- Cada dilluns i cada dijous de 10 a 11h del matí, i cada dilluns de 2/4 de 8 a 2/4 de 9h del vespre i cada dimecres de 2/4 de 7h a 2/4 de 8h del vespre, al local social Ramon Cabanes, Zumba. Per més informació, presentar-se al local social a l'hora.
- Cada dissabte de 4 a 6h de la tarda, a l'altell del Local Social Ramon Cabanes, Conversa en anglès. Per més informació, presentar-se al local social a l'hora de l'activitat.
- Cada dilluns de 5 a 7h de la tarda, al 3º pis de l'Ajuntament, Fem Puntes - Puntes de coixí. Per més informació al 93 830 03 76
- Cada dimarts de 5 a 7h de la tarda, al 3º pis de l'Ajuntament, Cosim. Per més informació al 93 830 03 76
- Cada dimecres, de 8h a 2/4 de 10 del vespre, al local social, Ioga. Per més informació al 93 830 03 76
- Cada dijous, de 8 a 2/4 de 10h del vespre, al local Social, Tai-Txí. Per més informació al 93 830 03 76
- Dijous de 3/4 de 9 a 3/4 de 10h del matí, al local Social Ramon Cabanes, Biodansa. Per més informació anar al local a l'hora de l'activitat.
L'Estany.
- Xerrades sobre educació emocional i tallers d'anglès. Organitza: Aj. de L'Estany.
- Els dissabtes a la tarda a la Pista Vella, Bitlles Catalanes. Organitza: Club Bitlles Catalanes Els Estanyencs.
- Els dimarts i els dijous de 5 a 6h de la tarda, a l'hotel d'entitats, Classes de Ioga. Més informació: Dolors Escudé (93 837 04 20 o 647517597).
- Els dimarts de 8 a 9h del vespre i els dijous de 2/4 de 9 a 2/4 de 10 del vespre, al cine, Zumba. Per als nens els dijous de 2/4 de 6h a 2/4 de 7h de la tarda. Més informació: 663 86 27 14 - Anna i 647 94 49 85 - Mel.
- Cada dimecres a les 8h del vespre, a l'Hotel d'Entitats, Classes de Pilates.
- Cada dissabte de 6 a 8h de la tarda, a Ca l’Errando (C/Major, 1), Classes de Patchwork. Per més informació: Carme Esparó (629 582 077)
­- Cada diumenge a les 11h del matí, Missa.
Moià
- Suport a l'Alletament matern. Trobades el primer dimarts de cada mes, a partir de 3/4 de 5h de la tarda, a Can Carner.
- Cercle Artístic del Moianès. Activitats docents a Can Carner. Els dissabtes de 2/4 de 7h a 3/4 de 8h de la tarda, classes de dibuix per a nens i nenes de 7 a 14 anys. Els dimarts de 6 a 2/4 de 8h de la tarda, Classes de dibuix i pintura per a adults.
- Cultura de la Dona, Can Carner. Els dimecres de 2/4 de 4 a 2/4 de 5h de la tarda i els dijous de 9 a 10h del vespre, Ioga (93 830 05 23).
- Dansalut. Cursos i tallers de Pilates, Aerodance, Dansa contemporània, Ioga, En Forma... Més informació: Pilates: Mercè 696 047 076 / Ioga: Roser: 630 109 325 / Dansa i en Forma: Helena: 652 137 994.
- Ateneu La Pólvora. Tots els dimecres classes de Trapezi i teles a l’Ateneu La Pólvora. A 2/4 de 7h de la tarda nens a partir de 6 anys i a 2/4 de 8h del vespre, joves i adults.
- Prana- Yoga. Intensius de Ioga Integral i Satsang. Més informació: www.pranayoga.cat.
- Circ a Moià. Amb Moi Jordana, a l'Ateneu la Pólvora. Els dijous de 6 a 7h del vespre, Taller de Circ ( a partir de 6 anys) i els dijous de 2/4 de 8 a 9h del vespre, Taller de Malabars (a partir de 14  anys).
Santa Maria d’Oló
- Cada dissabte Júnior a les 12h i Patchwork a 2/4 de 4h.

EXPOSICIONS
Moià.
- Del 22 de març al 31 d’agost, al Museu de Moià, K.L REICH. La veu de l’infern nazi. Horari: Dijous i divendres de 2/4 d’11h a les 2h, diisabtes de 2/4 d’11h a les 2/4  de 4h a les 6h i diumenges de 2/4 d’11h a les 3h. Gratuït.

ARXIU HISTÒRIC
Moià. Per consultes cal concertar-ho al telf. 93 8207600. arxiu@arxiu.moia.cat
COVES DEL TOLL
Mercat escolar de la prehistòria. Activitats relacionades amb la Prehistòria destinades a escolars. Cada matí. Recinte coves del toll.
Moià. Horari d'Estiu (del 8 de març a l'11 de desembre):  Dissabtes i  diumenges obertes de 2/4 d'11 del matí a 2h del migdia i de 3 a 2/4 de 7h de la tarda. Festius, Ponts, vacances Escolars de Setman Santa i Diari de l'1 de juliol al 31 d'Agost, obertes de 2/4 d'11 a 2h del migdia (30min abans de l’hora de tancament es realitzarà l’última visita guiada).  Amb l’entrada de les Coves es pot visitar gratuïtament el Museu Arqueològic i la Casa Natal Rafel Casanova. Per reserves de grups, activitats i tallers cal concertar-ho al 93 820 91 34.
MUSEU CASA NATAL RAFAEL CASANOVA - MUSEU ARQUEOLÒGIC I PALEONTÒLOGIC DE MOIÀ
Moià. De l'1 de setembre al 31 de juliol, Obert els dijous i divendres de 2/4 d'11 a 2h del migdia. Els dissabtes de 2/4 d'11 a 2h del migdia i de 2/4 de 4h a 6h de la tarda. Els diumenges de 2/4 d'11 a 3h del migdia. Per visites guiades i activitats cal reservar i contractar el servei amb anticipació al telèfon 93 820 91 34.
MONESTIR DE SANTA MARIA DE L’ESTANY
L’Estany.  De dimarts a diumenge obert de 10h a 2h del migdia.
MUSEU ENRIC PRAT DE LA RIBA
Castellterçol. De dijous a dissabte obert de 10h a 2/4 de 2h del migdia i de 3h a 2/4 de 6h de la tarda. Diumenge obert de 10h a 3h del migdia.
ESPLUGUES
Castellcir. Radial de l’Ecomuseu del Moianès. Visites els diumenges de 12h a 2h del migdia i visites concertades trucant al 93 830 14 18.  ecomuseu@consorcidelmoianes.cat
POUES DE LA GINEBREDA
Castellterçol. Lloc Visitable de l’Ecomuseu del Moianès. Visites concertades trucant al 93 830 14 18. ecomuseu@consorcidelmoianes.cat


Consorci del Moianès


Aquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=1347