Sant Quirze Safaja estrena el seu gegant i capgrossos
Data Dijous, 12 de juny a les 09:04:45
Tema societatAquest diumenge 15 de juny Sant Quirze Safaja organitza l’acte de presentació del seu gegant EL QUIRZET i els seus dos capgrossos L’ESQUIROL i L’ÒLIVA a les 12h al Parc de l’Aigua.

A l’acte hi ha assistiran diverses colles geganteres del Moianès (Moià, Castellterçol, Santa Maria d’Oló i Castellcir). Fins a la data no hi havia constància de cap gegant al municipi el que suposa un fet inèdit per a la població. Ordre del dia:
 
12h. Inauguració del gegant del Quirzet i els capgrossos de l’Esquirol i l’Òliva a càrrec de l’Il·lustríssim Sr. Ramon Banús, Alcalde de Sant Quirze Safaja. Presentació de les diverses colles geganteres assistents i cercavila conjunta fins a la Plaça de l’Església.
 
13h. Bateig del Quirzet a càrrec de Mossèn Pladevall i els seus padrins els gegants de Castellcir. Pluja de caramels. Cantada conjunta amb gralles i tambors d’una cançó i finalment ballada final amb tots els gegants assistents.
 
El gegant el Quirzet ha estat elaborat per l’Àngels Rosés de Sant Feliu de Codines, el capgròs de l’Esquirol ha estat elaborat íntegrament per la gent del poble a través d’un taller i el capgròs de l’Òliva ha estat elaborat pels alumnes de l’Escola de Sant Quirze.


Ajuntament de Sant Quirze Safaja
Aquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=1358