El Quirzet, l’Esquirol i l’Òliva, el nou gegant i capgrossos de Sant Quirze
Data Diumenge, 15 de juny a les 20:51:43
Tema societatAvui diumenge 15 de juny, Sant Quirze ha fet l’acte d’inauguració del seu nou gegant, el Quirzet, i els seus dos capgrossos, l’Esquirol i l’Òliva. L’acte ha comptat amb la participació de moltíssima gent del poble i 4 colles geganteres del Moianès: Castellcir, Castellterçol, Moià i Santa Maria d’Oló.

A les 11h s’ha convidat a totes les colles geganteres a un esmorzar popular i acte seguit s’ha fet la descoberta del Quirzet i els dos capgrossos a càrrec de l’il·lustríssim Alcalde Sr. Ramon Banús. A les 12h s’ha iniciat la cercavila amb totes les colles fins a la Plaça de l’Església on finalment Mossèn Antoni Pladevall n’ha fet el corresponent acte de bateig, presidit pels seus dos padrins, l’Andreu i la Coloma, gegants de Castellcir.

El gegant el Quirzet ha estat elaborat per l’Àngels Rosés de Sant Feliu de Codines, el capgròs de l’Esquirol ha estat elaborat íntegrament per la gent del poble a través d’un taller i el capgròs de l’Òliva ha estat elaborat pels pares i alumnes de l’Escola de Sant Quirze.

Ramon Banús, alcalde de Sant Quirze Safaja comenta “Contents que tothom hi hagi pogut participar i que finalment puguem lluir d’un gegant i dos capgrossos al nostre municipi. Donem les gràcies a tothom qui ho ha fet possible: grans i petits han participat en totes les àrees: gralles, tabals, taller de capgròs, música, portadors de gegants... Una molt bona feina!”


Ajuntament de Sant Quirze Safaja
Aquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=1360