Cloenda de l'Escola d'Emprenedors del Moianès
Data Dilluns, 28 de juliol a les 09:00:55
Tema economiaConclou amb èxit la primera edició de l’escola d’emprenedors al Moianès.

L’empresa moianesa CAT UAV acull al seu centre tecnològic (CTC) la cloenda del curs.

L’escola d’Estiu d’emprenedors al Moianès l’organitzava el Consorci per a la Promoció dels Municipis del Moianès amb el suport de l’Associació per al Desenvolupament Rural de la Catalunya Central, com a una de les accions del projecte de Cooperació Catalana “Emprèn Rural Catalunya” en el marc de l’Eix 4 Leader del Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya.

Aquesta primera edició hi ha participat un total de 14 persones amb idees empresarials de diferents sectors (artesania, serveis a les empreses, serveis a les persones,...) emprenedores del Moianès i han rebut un cicle formatiu intensiu sobre aspectes d’emprenedoria màrqueting personal, creativitat, idees i innovació i tallers pràctics de processos administratius per la creació d’una activitat empresarial.

Unes 30 persones van assistir a l’acte de lliurament de diplomes, on el director de l’empresa amfitriona, Jordi Santacana, va fer una explicació del què fan i faran en el nou centre tecnològic que l’empresa encara està construint.

Va explicar que CAT UAV, es dedica principalment a l'observació de la Terra amb aeronaus no tripulades (UAV), coneguts també actualment com a drones. La seva tecnologia permet obtenir imatges aèries d'alta resolució a baix cost i les seves aplicacions són molt variades. Hi ha pocs centres al món amb aquestes característiques i el de Moià és l’únic a Catalunya que té un espai aeri propi. L’edifici, que està concebut per ser sostenible, acollirà alhora altres empreses del sector aeronàutic que hi vulguin testar la seva pròpia tecnologia.

Vista l’experiència innovadora de Cat Uav, es va procedir a la cloenda i l’entrega de diplomes, que van realitzar el President del Consorci del Moianès i alcalde de Moià, Dionís Guiteras i el president de l’Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central, Antoni Clement.

Dionís Guiteras, va començar la seva intervenció fent una reivindicació de la tasca dinamitzadora de l’economia local que ha realitzat i realitza el Consorci del Moianès pels 10 pobles que en formen part i que ara es veu amenaçada per la Llei de Racionalització i Sostenibilitat Local, apuntant la creació de la comarca del Moianès com una solució per a continuar treballant conjuntament. També va parlar dels projectes presentats dins del Programa Leader en el període 2007-2013 (1.400.000€ d’ajut aproximadament) i la importància de poder continuar formant part del Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya pel període 2014-2020 (Programa Leader), conjuntament amb el Berguedà i el Lluçanès.

Antoni Clement, va afirmar la importància de mantenir el territori Leader actual (Berguedà, Moianès, Lluçanès) en el període 2014-2020, per tal de poder reactivar l’economia local i la necessitat de poder dur a terme accions com l’escola d’emprenedors al Moianès.

L’acte va concloure amb la Degustació de productes “El Moianès ve de Gust”.


Consorci del Moianès


Aquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=1369