Inaugurat el Passeig del Tenes a Sant Quirze Safaja
Data Dimarts, 29 de juliol a les 09:20:09
Tema societatInaugurat el Passeig del Tenes a Sant Quirze Safaja: un circuit de natura, esport i diversió
 
L'acte ha estat presidit pel President de la Diputació de Barcelona, Excm. Sr. Salvador Esteve i Figueras.
 
El president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, i l'alcalde de Sant Quirze Safaja, Ramon Banús, han inaugurat aquest diumenge 27 de juliol el Passeig del Tenes, coincidint amb el primer cap de setmana de festa major del poble. Un passeig que connecta, a través d’un vial planer i d’aproximadament 400 metres, el casc antic del municipi amb l’Escola i que habilita un espai per a poder-hi circular caminant, en bicicleta, corrents... i facilitar el pas de vianants sense haver de circular directament per la carretera.

Salvador Esteve ha destacat que «el passeig millora les comunicacions locals i que, per tant, es guanya en benestar i seguretat». I ha explicat que la Diputació, que ha donat suport al projecte, té el «compromís de col·laborar amb tots els pobles, petits, mitjans o grans, i que està al servei dels ajuntaments, l'administració més propera al ciutadà, actuant de manera contrària al que diu la LRSAL».


Per la seva banda, l'alcalde, Ramon Banús, ha remarcat que el Passeig del Tenes és rellevant per al poble perquè el connecta amb l'escola, ha parlat del projecte d'una nova escola, i ha assenyalat la importància del suport de la Diputació de Barcelona al municipis petits «per tirar endavant molts projectes que no podríem abastar»«Finalment, s'està fent justícia amb els petits municipis», ha conclòs l'alcalde.   
 
També han participat a la festa d'inauguració el diputat adjunt d'Espais Naturals de la Diputació, Andreu Carreras, diversos regidors del municipi, alcaldes de la zona i alguns representants del Consorci del Moianès. Després del tall de la cinta inaugural per part de l'alcalde i el president de la Diputació, s'ha fet la passejada d'estrena del Passeig fins a arribar a l'esplanada de l'escola, on hi ha hagut animació infantil amb el grup "Grimpallunes", i un berenar popular.
 
El que s'ha inaugurat avui és, en realitat, la segona fase del projecte constructiu d'aquest passeig que connecta el centre del poble amb l'Escola, el CEIP Sant Quirze Safaja, i que discorre al costat de la carretera, enmig d'una zona boscosa. Aquestes obres, finançades íntegrament per la Diputació de Barcelona, amb un cost aproximat de 190.000 €, van començar el mes de maig, i ara ja estan enllestides.
 
La primera fase del projecte es va executar el 2012 i va consistir en la formació de la plataforma del passeig mitjançant la regularització de la zona adjacent a la carretera. D'aquesta manera es va aconseguir formar una plataforma de 3 metres d'amplada, que es va deixar coberta de sauló compactat, a l'espera de l'execució de la segona fase, en què s'ha pavimentat la plataforma i s'han instal·lat els serveis necessaris per poder circular-hi en bicicleta o caminant. En la primera fase també es va canalitzar la instal·lació d'enllumenat públic fins a l'inici del passeig i es va aprofitar per arreglar l'accés de vehicles a la zona d'aparcament que hi ha davant de l'Ajuntament tot rebaixant el pendent de l'accés mitjançant la substitució de les peces de vorada.


Ajuntament de Sant Quirze Safaja


Aquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=1370